Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2010

Ο καιρός της Δευτέρας


Από το http://24gr.blogspot.com/






Διαβάστε περισσότερα

Το εμπόριο με λόγια 2010


Τι κάνουμε ως ομάδα:
Κοινή γλώσσα επικοινωνίας
Ομαδικό Πνεύμα
Μεταφορά τεχνογνωσίας και ανάπτυξή της
Αμφίδρομη (άμεση) επικοινωνία
Πλάνο (προγραμματισμός) συναντήσεων ως ομάδα
Θετική Διάθεση συνεργασίας σε καθημερινό επίπεδο
Ιεραρχία - Σεβασμός

Τι δεν κάνουμε ως ομάδα:
Δεν λειτουργούμε αυτόνομα
(ως μονάδες)
Δεν μεταφέρουμε στοιχεία περιφέρειας σε τρίτα πρόσωπα
Αποχή – Καθυστερήσεις σε συναντήσεις & DATE LINES

ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΠΩΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΣΤE ΣΕ ΗΛΙΘΙΟΥΣ!!!!!!!!






Διαβάστε περισσότερα

Cosmote: Ελέγχει το 100% Γερμανός ΑΒΕΕ


Στον πλήρη έλεγχο της Cosmote πέρασε η Γερμανός, σύμφωνα με πηγές των δύο πλευρών. Η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας στο πλαίσιο υλοποίησης της αρχικής συμφωνίας με τον επιχειρηματία Πάνο Γερμανό, απέκτησε και το υπόλοιπο 10% της Γερμανός ΑΒΕΕ, που μεταξύ άλλων ελέγχει το ομώνυμο δίκτυο καταστημάτων, έναντι 168 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με πληροφορίες η...


συναλλαγή ολοκληρώθηκε λίγο πριν το τέλος του 2009 και οι μετοχές μεταβιβάστηκαν από την Microstar Ltd, συμφερόντων του επιχειρηματία προς την Cosmoholding Cyprus, θυγατρική της Cosmote.

H εξαγορά του επιπλέον 10% της Γερμανός ΑΒΕΕ μετά το πέρας της τριετίας είχε προσυμφωνηθεί με την εξαγορά της εταιρείας από τον Cosmote το 2006.

Πηγή http://www.capital.gr/news.asp?id=897940


Διαβάστε περισσότερα

Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2010

Λήστεψαν "ΓΕΡΜΑΝΟ" στον Πειραιά


Χθες το απόγευμα επί της οδού Μυκόνου 52, στον Πειραιά άγνωστος μπήκε στο κατάστημα Γερμανός πυροβόλησε στο μηρό τον υπάλληλο και άρπαξε τις εισπράξεις της ημέρας.
Στη συνέχεια ο δράστης διέφυγε με μια μοτοσικλέτα που τον περίμενε απέξω με τον συνεργό του.
Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών, ενώ ο υπάλληλος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με τραύμα στον αριστερό του μηρό.




Πηγή http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=12905&catid=4



Διαβάστε περισσότερα

Τα κυριακάτικα πρωτοσέλιδα







Διαβάστε περισσότερα

Ο Αλέξανδρος Δούκας, Γενικός Δ/ντής στο Καζίνο Λουτρακίου


amoirakagem:Καλή επιτυχία στην νέα του θέση.

Στο Kαζίνο Λουτρακίου θα συνεχίσει την καριέρα του ο Αλέξανδρος Δούκας, σύμφωνα με πληροφορίες του Daily Fax, αναλαμβάνοντας καθήκοντα Γενικού Διευθυντή.
Μέχρι πρότινος ασκούσε καθήκοντα Διευθυντή Λιανικής στο δίκτυο καταστημάτων Γερμανός. Πρόκειται για στέλεχος με...



σημαντική εμπειρία στο χώρο των επιχειρήσεων, αφού έχει συνεργαστεί με μεγάλες εταιρείες όπως η Johnson & Johnson, η Αχάια Κλάους, η Pepsico ΗΒΗ, η Coca Cola κ.α.

Στην τελευταία, ασκούσε καθήκοντα Διευθυντή Πωλήσεων στα Σκόπια και αργότερα Διευθυντή του εργοστασίου της Αθήνας. Το 2003 μετακινήθηκε στον όμιλο Γερμανού, αναλαμβάνοντας σε πρώτη φάση καθήκοντα Διευθυντή Πωλήσεων.


Διαβάστε περισσότερα

«Μαύρη» και ανέλεγκτη η αγορά καρτοκινητών


Σε δημιουργία «παράλληλης αγοράς» φαίνεται πως οδηγούν τα μέτρα που θεσπίστηκαν πριν από ένα χρόνο και προβλέπουν καρτοκινητά με ονοματεπώνυμο για τις περίπου 13,5 εκατομμύρια συνδέσεις.
Εταιρείες κινητής τηλεφωνίας έχουν διαπιστώσει ότι έκαναν την εμφάνισή τους στην Ελλάδα κινητά από τη...



Λετονία και άλλες χώρες του εξωτερικού στις οποίες δεν ισχύει το μέτρο. Οι συσκευές, οι κάρτες αλλά και ο «φορτωμένος» χρόνος ομιλίας καθορίζουν τις τιμές πώλησης, οι οποίες κυμαίνονται μεταξύ 30-40 ευρώ.

Οι επισημάνσεις έγιναν χθες σε ημερίδα της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής για την επικοινωνία και την τεχνολογία από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Cosmote Μιχάλη Τσαμάζ. Ο ίδιος σημείωσε ότι ουσιαστικά δεν πρόκειται για κάτι παράνομο, δεδομένου ότι η εισαγωγή κινητών δεν απαγορεύεται. «Εξαρχής είχαμε μιλήσει για τον κίνδυνο δημιουργίας μιας μαύρης αγοράς. Ωστόσο αυτό που ήδη μαθαίνουμε ότι συμβαίνει είναι νόμιμες εισαγωγές καρτών, συσκευών αλλά και χρόνου για ομιλία από καρτοκινητά, τα οποία εισάγονται στην Ελλάδα νομότυπα και στη συνέχεια πωλούνται σε οποιονδήποτε», αποκάλυψε.

Τρύπα στο μέτρο φαίνεται ότι δημιουργεί και η κατοχή καρτοκινητών από τουρίστες.

* Στην ίδια ημερίδα, ο υφυπουργός Υποδομών Νίκος Σηφουνάκης ανακοίνωσε ότι ώς τα τέλη Μαρτίου θα έχει επιλεγεί ο σύμβουλος για την εκπόνηση της μελέτης του εθνικού δικτύου οπτικών ινών, προϋπολογισμού 2 δισ. ευρώ, το οποίο θα αρχίσει να υλοποιείται στα τέλη του 2011.

Πηγή http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=126473


Διαβάστε περισσότερα

Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

ΓΕΡΜΑΝΟΣ: Ο Κωνσταντίνος Βούζας αναλαμβάνει Διευθυντής Λιανικής Ελλάδος

Η ΓΕΡΜΑΝΟΣ ανακοινώνει πως ο κ. Κωνσταντίνος Βούζας αναλαμβάνει τη θέση του Διευθυντή Λιανικής Ελλάδος της ΓΕΡΜΑΝΟΣ. Ο κ.Βούζας κατείχε από το 2008 μέχρι σήμερα τη θέση του Διευθυντή Πωλήσεων του Δικτύου Καταστημάτων ΓΕΡΜΑΝΟΣ.
Ο κ. Βούζας ανήκει στο στελεχιακό δυναμικό του Ομίλου COSMOTE από το 2002. Κατείχε τη θέση του Υποδιευθυντή Δικτύου Πωλήσεων Αντιπροσώπων COSMOTE, ενώ διαθέτει πολυετή εμπειρία στο χώρο των Πωλήσεων και του Trade Μarketing. Είναι απόφοιτος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΑΣΟΕΕ) και κάτοχος πτυχίου MBA από το University του Glamorgan.
Ο κ.Βούζας αντικαθιστά τον κ. Αλέξανδρο Δούκα, ο οποίος μετά από μία επιτυχημένη πορεία έξι ετών στη ΓΕΡΜΑΝΟΣ ως Διευθυντής Πωλήσεων από το Νοέμβριο του 2003 και από τον Ιούνιο του 2008 ως Διευθυντής Λιανικής Ελλάδος, αποχωρεί από την εταιρεία.






Διαβάστε περισσότερα

Έως 5.500 οι μισθοί των golden boys του Δημοσίου


Πλαφόν βάζει η Κυβέρνηση στους μισθούς στελεχών του Δημοσίου, ενώ μπαίνει λουκέτο και σε υπηρεσίες-φαντάσματα
Η Κυβέρνηση θέλοντας να δείξει ότι ξεκινάει το νοικοκύρεμα στο Δημόσιο αποφάσισε να συγχωνευθούν ή να καταργηθούν περίπου 200 υπηρεσίες που υπολειτουργούν ή λειτουργούν μόνο για να...



δικαιολογούν θέσεις υπαλλήλων και στελεχών.
Μετά τη χθεσινή συνεδρίαση της οικονομικής και κοινωνικής επιτροπής υπό τον Θ. Πάγκαλο αποφασίστηκε σε όσες υπηρεσίες ελέγχονται από το Δημόσιο και δεν είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο ανώτατη οροφή στους μισθούς διευθυντών και διευθυνόντων συμβούλων να είναι τα 5.500 ευρώ.

Παράλληλα μειώνεται και ο αριθμός των μελών των διοικητικών συμβουλίων, αλλά και οι αποζημιώσεις τους.

Πηγή http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=12550&catid=13


Διαβάστε περισσότερα

Για να μην γίνουμε France Telecom-Από την Πρωτοβουλία Εργαζομένων στην Cosmote


Με πρόσχημα την οικονομική κρίση τα πάμπλουτα golden boys και girls καθώς και το μεγάλο κεφάλαιο επιτίθενται με μανία στις κατακτήσεις μας που κερδήθηκαν τα τελευταία 50 χρόνια.
Ο χώρος των τηλεπικοινωνιών δεν μένει αλώβητος. Κύμα αυτοκτονιών στην France Telecom, σ΄ένα δημόσιο οργανισμό που έγινε ιδιωτικός. Κύμα απολύσεων στην Vodafone πριν 2 χρόνια και τώρα στην Wind.
Η Cosmote είναι μια εταιρία που....



δημιουργήθηκε από τα λεφτά των Ελλήνων φορολογούμενων, πρωτοπόρα στην συνεχόμενη κερδοφορία. Ωστόσο, πρωτοστατεί στην καταπάτηση των εργασιακών μας δικαιωμάτων. ΤΗΝ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΚΟΥΡΕΛΙ. Στην χθεσινή συνάντηση με την διοίκηση 22/12, (για πρώτη φορά εκπροσωπηθήκαμε ) αντιμετωπίσαμε την απαξιωτική συμπεριφορά της διοίκησης.
Η προκλητική και αγχωτική συμπεριφορά τους συμπεριλάμβανε συνεχόμενα : ΔΕΝ ΞΕΡΩ, ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΩ, ΘΑ ΔΟΥΜΕ…
Αναφέραμε σωρεία παραβιάσεων και παρατυπιών σχετικά με τις ιατρικές γνωματεύσεις και τις επαγγελματικές ασθένειες. Ήθελαν να αποφύγουν και να μην δεσμευτούν. Δεν μπορεί η εταιρία επιλεκτικά ή και καθόλου να εφαρμόζει τον νόμο.
Διοίκηση και γιατροί αμφισβητούν τους εργαζόμενους, αλλά και τις γνωματεύσεις άλλων γιατρών και μάλιστα από δημόσια νοσοκομεία. Υποβάλλουν κατ΄εξακολούθηση συναδέλφους στις ίδιες εξετάσεις. Σε συνάδελφους με προβλήματα ιλίγγου ζητήθηκαν να κάνουν εξέταση DNA!!!!!!! Συνάδελφοι με ανίατες ασθένειες, καρκίνο, σκλήρυνση κατά πλάκας κρίθηκαν ότι δεν έχουν τίποτα. Καρκινοπαθείς δεν διευκολύνονται στις άδειες για την χημειοθεραπεία τους. Όταν ζητήθηκε από την εταιρία η παραπομπή να γίνεται σε επιτροπή Υγείας του ταμείου μας, ΤΑΠ – ΟΤΕ, δια στόματος Γ. Δ. Ανθρωπίνου Δυναμικού, κα. Παπαδοπούλου είπε ότι : «δεν γνωρίζει πως λειτουργεί η επιτροπή».
Τραγική ήταν η αντιμετώπιση συναδέλφων με προβλήματα νευρικού κλονισμού από επαγγελματικές ασθένειες.
Για να μην γίνουμε σαν την France Telecom… καταδικάζουμε την πολιτική της εξόντωσης μας από την εταιρία και την μετατροπή μας σε ένα σύγχρονο Γκουαντανάμο. Προχωράμε σε καταγγελίες τόσο στην ΟΜΕ – ΟΤΕ, όσο και στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας και στην Επιθεώρηση εργασίας.
Ωστόσο , απορία μας προκαλεί η στάση του συνδικάτου. Ενώ έχουμε συμφωνήσει και οι 3 παρατάξεις σε κοινή διεκδίκηση σε θέμα εργατικού ατυχήματος, παρουσιάστηκε αλλαγή θέσης και ταύτισης με τις επιδιώξεις της εταιρίας.

Πηγή http://protovoulia-cosmote.blogspot.com/2010/01/france-telecom.html


Διαβάστε περισσότερα

«Καυτό» υπόμνημα για Γερμανό στον ανακριτή!


Νέα στοιχεία στην έρευνα της Δικαιοσύνης για τη σκανδαλώδη εξαγορά της αλυσίδας Γερμανός από την Cosmote προσθέτει «καυτό» υπόμνημα που κατατέθηκε πριν από λίγες ημέρες στον αρμόδιο 20ο ανακριτή, κ. Δεμέστιχα! Το έγγραφο σημειωτέον κατατέθηκε λίγο πριν συσταθεί η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για το σκάνδαλο και την ώρα που αναμένεται από τον ανακριτή το πόρισμα πραγματογνωμόνων για τον...



προσδιορισμό της πραγματικής αξίας της Γερμανός κατά το χρόνο εξαγοράς της (για το οποίο, πάντως, έχει δημιουργήσει αρκετά ερωτηματικά ο διορισμός ως πραγματογνωμόνων δύο μικρών εταιρειών, καθώς όλες οι μεγάλες εταιρείες ορκωτών αρνήθηκαν να αναλάβουν το έργο).

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι καταγγέλλοντες, που έχουν επίσης υποβάλει καταγγελία στην Επιτροπή Ανταγωνισμού για πρακτικές αντίθετες στη νομοθεσία περί ανταγωνισμού που ακολουθούνται στο δίκτυο franchising της Γερμανός, θέτουν ενώπιον του ανακριτή μια σοβαρή παράμετρο, η οποία θα μπορούσε να επιβαρύνει σοβαρά τη θέση του μάνατζμεντ του ΟΤΕ, ανατρέποντας την επιχειρηματολογία με την οποία επιχειρήθηκε να δικαιολογηθεί το τίμημα-μαμούθ της εξαγοράς (1,3 δις. ευρώ):

- Οι καταγγέλλοντες κάνουν λόγο, επικαλούμενοι τη σχετική καταγγελία τους στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, την οποία επισυνάπτουν στο κείμενό τους, για «παράνομες και αυτοδίκαια άκυρες συμβάσεις της Γερμανός με τους δικαιοδόχους του δικτύου διανομής, δηλαδή με τα καταστήματα που λειτουργούν υπό το σήμα “Γερμανός”».

- Τονίζουν, μάλιστα, ότι η καταγγελία τους είναι «παραδεκτή, βάσιμη, αποδεδειγμένη και λεπτομερής και εξ αυτής πηγάζει αβίαστα το συμπέρασμα, ότι η καταγγελλόμενη εταιρία Γερμανός προέβαινε επί σειρά ετών σε κραυγαλέες παραβάσεις της νομοθεσίας περί ανταγωνισμού (άρθρο 81 της ΣυνθΕΚ και άρθρο 1 του ν.703/77)».

- Στη συνέχεια, οι καταγγέλλοντες, που λειτουργούσαν καταστήματα της αλυσίδας Γερμανός στο παρελθόν, τονίζουν ότι είναι, κατά την άποψή τους, «αξιοπερίεργη η έλλειψη ελέγχου – έστω και στοιχειώδους – εκ μέρους της COSMOTE των συμβάσεων βάσει των οποίων λειτουργούσε το δίκτυο της υπό εξαγορά εταιρίας Γερμανός».

- Επισημαίνουν, μάλιστα, ότι «ακόμη και μικρομεσαίες εταιρίες, όταν αποκτούν άλλες επιχειρήσεις και δη επιχειρήσεις διανομής με μη ιδιόκτητα καταστήματα, ελέγχουν λεπτομερώς τις συμβάσεις διανομής της υπό εξαγορά εταιρίας με τους διανομείς της. Στην επίδικη περίπτωση, απλή και μόνο ανάγνωση των συμβάσεων αυτών αλλά και μία φευγαλέα ενημέρωση για το παράλληλο (παράνομο) δίκτυο της Γερμανός θα είχε πείσει και τον πιο αφελή ενδιαφερόμενο αγοραστή για τις πολλές παράνομες πλευρές της λειτουργίας του δικτύου Γερμανός. Κατά συνέπεια, μία τέτοια στοιχειώδης ανάλυση θα έπρεπε να έχει καταλήξει σε ένα διαφορετικό τίμημα εξαγοράς».

Το ερώτημα, λοιπόν, που τίθεται από την καταγγελία και θα πρέπει ίσως να απαντήσουν στον ανακριτή τα στελέχη του μανάτζμεντ της Cosmote και του ΟΤΕ, που ήδη αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος, είναι πώς πλήρωσαν 1,3 δις. ευρώ για ένα δίκτυο, χωρίς καν να έχουν ελέγξει τη νομιμότητα των όρων λειτουργίας του.

Αν η Επιτροπή Ανταγωνισμού, που οφείλει να αρχίσει άμεσα σχετική έρευνα, δικαιώσει τους καταγγέλλοντες και αποδειχθεί ότι υπάρχουν σοβαρά ζητήματα νομιμότητας του δικτύου, προφανές είναι ότι δεν μπορεί να δικαιολογηθεί ένα τίμημα 1,3 δις. ευρώ (ή όποιο άλλο τίμημα…) για την εξαγορά ενός δικτύου που λειτουργεί εκτός νομιμότητας!

Επιπλέον, οι καταγγέλλοντες επισημαίνουν στον ανακριτή και άλλες περίεργες μεθοδεύσεις που ακολουθήθηκαν για να προχωρήσει η εξαγορά: ενώ σε άλλη περίπτωση η Επιτροπή Ανταγωνισμού εξέτασε τους όρους λειτουργίας του δικτύου καταστημάτων ΟΤΕΝΕΤ του ΟΤΕ, κρίνοντας μάλιστα ότι σε πολλά σημεία οι σχετικές συμβάσεις franchising κινούνταν αντίθετα στο δίκαιο περί ανταγωνισμού, για την εξαγορά της Γερμανός από την Cosmote «σήκωσε τα χέρια ψηλά» και άφησε στην αναρμόδια, όπως ισχυρίζονται οι καταγγέλλοντες, Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, τη διαδικασία έγκρισης της εξαγοράς.

Οι καταγγέλλοντες τονίζουν ότι εν προκειμένω πρόκειται για «σκανδαλώδη αδράνεια και αφέλεια εκ μέρους του ομίλου ΟΤΕ», αλλά και για «κατάχρηση εξουσίας, δια της σκανδαλώδους έγκρισης μίας παράνομης εξαγοράς εκ μέρους της Επιτροπής Ανταγωνισμού διά της παραλείψεως και εκ μέρους της ΕΕΤΤ δια της πράξεως», δηλαδή με την έγκριση της εξαγοράς. Το «μπαλάκι» έχει περάσει πλέον στο γήπεδο του ανακριτή κ. Δεμέστιχα, ο οποίος καλείται να αξιολογήσει μια καταγγελία, που είναι βέβαιο ότι δεν θα μείνει αθέατη, αφού η υπό σύσταση Εξεταστική Επιτροπή αναμφίβολα θα είναι υποχρεωμένη να εξετάσει και αυτή την πλευρά της υπόθεσης που μόλις τώρα αναδεικνύεται.

Πηγή http://www.sofokleous10.gr/portal2/toprotothema/toprotothema/lr------2010012719300/


Διαβάστε περισσότερα

Για να είσαι μέσα στην παρέα, μέσα στην επικοινωνία, μέσα στο σήμερα… ΓΕΡΜΑΝΟΣ …και είσαι μέσα!


Διαβάστε περισσότερα

COSMOTE: Οι «γερμανοί» καταστηματάρχες παίρνουν… τα όπλα!


Ενώ εδώ και αρκετούς μήνες έχει κάνει την εμφάνισή του το πρωτόγνωρο φαινόμενο καταστημάτων της αλυσίδας Γερμανός με… λουκέτο, στο χρυσοπληρωμένο δίκτυο της εμπορικής αλυσίδας «βράζει» η δυσαρέσκεια πολλών ιδιοκτητών κατά της Cosmote και όσοι έχουν ήδη «καεί» και δεν έχουν τίποτα να χάσουν εξετάζουν, σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες, όλες τις νομικές οδούς για να αντιδράσουν.

Προς το παρόν, οι δυσαρεστημένοι καταστηματάρχες επέλεξαν το .....



διαδίκτυο σαν μέσο έκφρασης των διαμαρτυριών τους. Εδώ και μερικούς μήνες λειτουργεί blog, μέσω του οποίου εκφράζονται οι δυσαρεστημένοι και ήδη μετρά σχεδόν 43.500 μοναδικές επισκέψεις, ενώ στις σελίδες του έχουν αποκαλυφθεί σημαντικά έγγραφα και έχουν διατυπωθεί σοβαρές καταγγελίες κατά των διοικήσεων της Γερμανός και της Cosmote.

Καταστηματάρχες με τους οποίους ήλθε σε επαφή το “Sofokleous10” επισημαίνουν ότι το δίκτυο της Γερμανός μεταβιβάσθηκε στην Cosmote με χρέη των καταστηματαρχών που ξεπερνούσαν τα 80 εκατ. ευρώ κατά το χρόνο της εξαγοράς, ενώ σήμερα ουδείς μπορεί να υπολογίσει με ακρίβεια αυτές τις οφειλές.

Εκφράζουν μάλιστα την έντονη δυσαρέσκειά τους για τον ασφυκτικό περιορισμό των περιθωρίων κέρδους των καταστημάτων, τη «σφιχτή» (και αυθαίρετη, όπως καταγγέλλεται) πολιτική υπολογισμού του air time που πληρώνεται από την Cosmote στα καταστήματα για κάθε σύνδεση, αλλά και για τις δυσμενείς διακρίσεις εις βάρος καταστηματαρχών της Γερμανός, σε σχέση με την πολιτική που ακολουθείται για άλλα καταστήματα του δικτύου λιανικής.

Εναντίον της διοίκησης της Γερμανός διατυπώνουν σοβαρές επικρίσεις, που άλλωστε έχουν δημοσιευθεί και στο blog των δυσαρεστημένων, καταγγέλλοντας ότι η υπό τον κ. Π. Γερμανό διοίκηση διατηρούσε εμπορικές σχέσεις με ουκ ολίγα καταστήματα που δεν ήταν ενταγμένα στο επίσημο δίκτυο franchise, κατά παράβαση των συμβατικών όρων συνεργασίας, με αποτέλεσμα να ζημιώνονται οι καταστηματάρχες του επίσημου δικτύου.

Την καταγγελία αυτή, οι δυσαρεστημένοι καταστηματάρχες συνοδεύουν με μια αποκάλυψη, που αναφέρεται σε έκθεση της νομικής υπηρεσία της Γερμανός, από το 2001, που ενημέρωνε και προειδοποιούσε τα στελέχη της για το παράλληλο δίκτυο. Σύμφωνα με αυτή την έκθεση προειδοποιούνται τα στελέχη ότι σε περίπτωση σύγκρουσης της εταιρίας με το δίκτυο θα μπορούσαν να εγερθούν εναντίον της αξιώσεις πολλών εκατοντάδων εκατομμυρίων, καθώς ο νόμος επιτρέπει μόνο πωλήσεις από απόσταση μέσω παράλληλου δικτύου, ενώ η Γερμανός παρείχε και σε τρίτους τη δυνατότητα πώλησης των ίδιων με τα καταστήματα Γερμανός προϊόντων και υπηρεσιών στις ίδιες γεωγραφικά περιοχές.

Η έκθεση αναφέρει χαρακτηριστικά, ότι «διακυβεύεται το υπάρχον νόμιμο σύστημα (καταστήματα Γερμανός) καθώς το «νομιμοποιημένο» παράλληλο δίκτυο, κανιβαλίζοντας φανερά πια για λογαριασμό της Γερμανός την αγορά και εν δυνάμει πελατεία του κάθε συνεργάτη εντός της χορηγούμενης περιοχής του, μπορεί δικαιολογημένα να εγείρει τις ενστάσεις και τις διαμαρτυρίες του κατά της Γερμανός με απρόβλεπτες για τον όμιλο συνέπειες».

Επιπλέον, καταστηματάρχες που έχουν προσφύγει σε νομικούς με εξειδίκευση στο δίκαιο ανταγωνισμού τονίζουν ότι διαπιστώθηκαν σοβαρές καταστρατηγήσεις των κανόνων του υγιούς ανταγωνισμού στις συμβάσεις συνεργασίας των καταστημάτων του δικτύου με τη «μητρική» εταιρεία και εξετάζουν ακόμη και το ενδεχόμενο προσφυγής στην Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Σε μια ανοικτή επιστολή καταστηματάρχη προς το διευθύνοντα σύμβουλο της Cosmote, κ. Μ. Τσαμάζ, που δημοσιεύεται στο blog των δυσαρεστημένων, τονίζεται μεταξύ άλλων ότι «το φιλότιμο (σ.σ.: των καταστηματαρχών) έχει σχεδόν εξαντληθεί. Αυτό το φιλότιμο δεν είναι ικανό πλέον να κρατά βιώσιμα τα καταστήματά μας. Από την ημέρα της εξαγοράς ακούμε συνεχώς την ίδια απάντηση. Υπομονή. Και αυτή τελειώνει. (…) Εμείς τα φτιάξαμε τα καταστήματα με τα χρήματα μας και τους κόπους μας και δεν θα τα αφήσουμε να απαξιωθούν. (…) Το φιλότιμο δεν τρώγεται»…


Από www.sofokleous10.gr


Διαβάστε περισσότερα

Το πλαφόν,οι επιταγές και οι καρτέλλες.....


Σε αυτό το σενάριο άλλος λίγο και άλλος περισσότερο έχουμε πρωταγωνιστήσει όλοι.
Ημέρα πρεμιέρας,η ημέρα που το πλαφόν "ταβάνιασε",οι υποχρεώσεις έμειναν πίσω και ξαφνικά η αδυναμία πληρωμής των επιταγών γίνεται γεγονός.
Τότε οι γνωστοί συμπρωταγωνιστές μας ξεκινούν την προσπάθεια να κλέψουν την παράσταση.
Με μεθοδικούς και "μανατζερίστικους" χειρισμούς φέρνουν την κατάσταση στα μέτρα τους.



Αρχικά σου δείχνουν υπέρμετρο ενδιαφέρον και κατανόηση. Αργότερα σε μπερδεύουν με όρους δήθεν οικονομικούς και ξαφνικά βρίσκεσαι να παρακολουθείς με το στόμα ανοιχτό.
Αναρωτιέσαι πως δεν τα σκέφτηκες μόνος σου ενώ είσαι ο "επιχειρηματίας".
Το σενάριο το ίδιο. Απλά κάθε φορά αλλάζουν οι ηθοποιοί και οι πράξεις του έργου.
Το τέλος όμως είναι πάντα το ίδιο. Σε πείθουν ότι είναι πολύ καλύτερα να χρωστάς επιταγές στην εταιρία και όχι στην τράπεζα που αυτοί επέλεξαν να σε χρεώσουν.
Μα φυσικά για αυτούς είναι καλύτερα.Γιατι θέλουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο και αυτός είναι να σε έχουν του χεριού τους.
Χρεωμένο,ταπεινωμένο και ευγνώμονα προς αυτούς που σε βοήθησαν αλλά.....
Αλλά δεν φταίνε αυτοί,οι καταστάσεις φταίνε που έφτασες στο αδιέξοδο.
Και τώρα που τελείωσες μπορείς να φύγεις για να έρθει κάποιος άλλος να πάρει τον ρόλο σου στο έργο.....


Διαβάστε περισσότερα

Περι airtime ο λόγος....κ.Τσαμάζ



Είναι αλήθεια κ.Τσαμαζ ότι οι άλλοι συνεργάτες της Cosmote (Cosmote shop,Cosmote corner) παίρνουν 8% airtime??






Διαβάστε περισσότερα

Τα πλαφόν των συνεργατών και ο εγγυητής......









Διαβάστε περισσότερα

Ιατρικές εξετάσεις-κόσκινο εάν θέλεις να προσληφθείς.....




Είναι αλήθεια κ.Τσαμάζ ότι ζητάτε από τους υπαλλήλους της Γερμανός να περάσουν ιατρικές εξετάσεις, και μάλιστα με δική τους οικονομική συμμετοχή, για να "μεταφερθούν" από την Γερμανός στην Cosmote.....?






Διαβάστε περισσότερα

Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010

Δελτίο Τύπου:Η ΓΕΡΜΑΝΟΣ ενίσχυσε τη θέση της στην αγορά


Σημαντικά ενισχυμένη έκλεισε το 2009 η ΓΕΡΜΑΝΟΣ, επιβεβαιώνοντας την ηγετική της θέση στην αγορά, σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν στο ετήσιο Συνέδριο Συνεργατών του Δικτύου Καταστημάτων ΓΕΡΜΑΝΟΣ. Μέσα από τη στοχευμένη εμπορική πολιτική με κύρια σημεία το λανσάρισμα νέων καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών, τις συνέργιες με τον ΟΤΕ και την COSMOTE, και κυρίως, την υψηλής ποιότητας εξυπηρέτηση του πελάτη, το Δίκτυο Καταστημάτων ΓΕΡΜΑΝΟΣ «πήγε κόντρα στο ρεύμα» την περασμένη χρονιά, ισχυροποιώντας περαιτέρω τη θέση της εταιρείας.
Όπως ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια του συνεδρίου,...



το 2009 οι επισκέπτες των καταστημάτων του Δικτύου ανήλθαν σε 16.700.000, αυξημένοι κατά 10% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, αποτέλεσμα που, όπως τονίστηκε, επετεύχθη σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για τη λιανική, αλλά και το σύνολο της αγοράς.

Η αύξηση της επισκεψιμότητας συνδυάστηκε με ενίσχυση των πωλήσεων σε όλες τις κατηγορίες προϊόντων και υπηρεσιών που διατίθενται στα καταστήματα. Χαρακτηριστική είναι η αύξηση των νέων συνδέσεων κινητής τηλεφωνίας κατά 17%, αλλά και των συνδέσεων COSMOTE Internet On The Go κατά 65%. Αξίζει να σημειωθεί ο καταλυτικός ρόλος της ΓΕΡΜΑΝΟΣ στην ενίσχυση της πελατειακής βάσης της COSMOTE, καθώς το 2009 συνεισέφερε το 56% των νέων συνδέσεων της εταιρείας.

Σημαντικές ήταν, επίσης, οι επιδόσεις του Δικτύου στις συνδέσεις ADSL (60.000), αλλά και στις πωλήσεις συσκευών κινητής τηλεφωνίας, καθώς ένας στους τρεις Έλληνες αγοράζει τηλέφωνο στα Καταστήματα ΓΕΡΜΑΝΟΣ. Παράλληλα, η αύξηση κατά 11% που σημειώθηκε στα αιτήματα για service συσκευών επιβεβαιώνει την καθιέρωση της ΓΕΡΜΑΝΟΣ στη συνείδηση των καταναλωτών ως ειδικού και σε αυτό τον τομέα, με έξι στους δέκα Έλληνες να εμπιστεύονται το Δίκτυο για την επισκευή του τηλεφώνου τους.

Σημαντικό μερίδιο στην επιτυχία της ΓΕΡΜΑΝΟΣ και το 2009, όπως τονίστηκε στο συνέδριο, είχε το ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας, χάρη στον προσανατολισμό του στο αποτέλεσμα και τη διαρκή του φροντίδα για την εξυπηρέτηση του πελάτη.

Στην εκδήλωση, στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 1.300 συνεργάτες και εργαζόμενοι του Δικτύου Καταστημάτων ΓΕΡΜΑΝΟΣ, παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΤΕ, κ. Π. Βουρλούμης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της COSMOTE, κ. Μ. Τσαμάζ, καθώς και στελέχη από τη Διοικητική και Εμπορική ομάδα της COSMOTE και της ΓΕΡΜΑΝΟΣ.


Διαβάστε περισσότερα

Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010

Πώς θα γίνει αυτό κ.Βούζα.....?


Ζητήσατε κ.Βούζα να έχουμε γεμάτα τα ράφια μας στα καταστήματα γιατί όπως είπατε και εσείς, η εικόνα των καταστημάτων μας είναι η εικόνα για το όνομα του δικτύου.
Πώς θα γίνει αυτό κ.Βούζα όταν είμαστε κλειδωμένοι και δεν μπορούμε να παραγγείλουμε προϊόντα...?






Διαβάστε περισσότερα

Είναι δυνατόν.....? Απίστευτο,εις ανώτερα......


Υπάρχει κάποιος συνεργάτης που δεν έμεινε έκπληκτος στο συνέδριο όταν διαπίστωσε ότι δεν πήραμε αύξηση στο airtime ούτε μία μονάδα παρά το γεγονός ότι οι υπόλοιποι συνεργάτες της Cosmote αμείβονται με μεγαλύτερο airtime εδώ και καιρό.....?





Διαβάστε περισσότερα

Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2010

Ανοίγει ο κύκλος των Εξεταστικών


Νέες «φωτιές» αναμένονται από αύριο στο πολιτικό σκηνικό, καθώς η Βουλή εισέρχεται στον αστερισμό των εξεταστικών επιτροπών.
Εν μέσω αγροτικών «μπλόκων» ανοίγει ο πρώτος κύκλος διερεύνησης των σκανδάλων, με την δρομολόγηση της πρώτης εξεταστικής για το Βατοπέδι, ενώ την Τετάρτη θα ακολουθήσει η Siemens.
Οι δύο επιτροπές, που θα λειτουργήσουν παράλληλα, με διαδικασίες εξπρές. Εχει συμφωνηθεί -εκτός απροόπτου- να παραδώσουν το πόρισμά τους μέσα στις επόμενες έξι εβδομάδες. Αμέσως μετά θα ακολουθήσει η δεύτερη δυάδα των Ομολόγων και του Χρηματιστηρίου. Τρίτη στη σειρά θα είναι η εξαγορά της Γερμανός από την Cosmote.



Η συζητούμενη αύριο πρόταση για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου αναμένεται να αποτελέσει και το πρώτο «κρας τεστ» για τη συνοχή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Από τον χειρισμό που θα επιλέξει ο Α. Σαμαράς για να ξεπεράσει τους σκοπέλους, θα εξαρτηθούν πολλά, λένε στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Δεν κρύβουν μάλιστα την αγωνία τους για τις εξελίξεις, καθώς και στα δύο σκάνδαλα εμπλέκονται στελέχη του άμεσου περιβάλλοντος του πρώην πρωθυπουργού αλλά και ο ίδιος ο Κ. Καραμανλής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αντ. Σαμαράς σχεδιάζει να ορίσει ως μέλη των επίμαχων επιτροπών βουλευτές του κλίματος των άμεσα ενδιαφερόμενων πλευρών. Στην εξεταστική για το Βατοπέδι θα είναι όλοι πιστοί «Καραμανλικοί» και για την Siemens πιστοί «Μητσοτακικοί».

«Γαλάζια» στελέχη που βρίσκονται πολύ κοντά στον πρόεδρο της Ν.Δ. λένε ότι στόχος του Αντ. Σαμαρά είναι να μην δοθεί η ευκαιρία, πρωτίστως, στην Ντόρα Μπακογιάννη να τον κατηγορήσει ότι δεν την στήριξε ή την υπονόμευσε. Σε κάθε επιτροπή θα ορίσει έναν υπεύθυνο για να ενημερώνει τον ίδιο αλλά και τους δημοσιογράφους, όταν χρειάζεται.


Διαβάστε περισσότερα

Ετήσιο συνέδριο.....στο ίδιο έργο θεατές......


Το σκηνικό γνωστό. Θα μαζευτούμε πάλι σε κάποιο χλιδάτο κέντρο για να ακούσουμε πως όλα πάνε καλά και σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρίας για μία ακόμη χρονιά γίναμε πλουσιότεροι.
Αντί λοιπόν να ξοδέψετε τόσα χρήματα για το "κοσμοϊστορικό" γεγονός της χρονιάς, δεν τα δίνετε σε κάποιο ίδρυμα τουλάχιστον να πιάσουν τόπο?
Άλλωστε την ίδια ταινία όσο και να σου αρέσει πόσες φορές θα την δεις...






Διαβάστε περισσότερα

Ανώνυμα και φθηνά καρτοκινητά με εισαγόμενες κάρτες SIM από τη Λεττονία!


"Απλή και νόμιμη, η όλη διαδικασία καθιστά πρακτικά ανενεργό το προς ψήφιση σχέδιο νόμου
Ακόμη δεν εφαρμόστηκε ο νόμος Στυλιανίδη για την ταυτοποίηση των καρτοκινητών στην Ελλάδα και ήδη καθίσταται ανενεργός.
Πλέον ο οποιοσδήποτε μπορεί να προμηθευτεί καρτοκινητό τηλέφωνο από τη Λεττονία, όπου η ανωνυμία είναι δεδομένη. Μάλιστα όπως αναφέρουν παράγοντες της αγοράς, με τη μείωση του κόστους περιαγωγής που επέβαλε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή από το 2007 και μετά, η χρεώσεις μέσω...



Λεττονίας στην Ελλάδα μπορεί να έρχονται «μία η άλλη» με τις κλήσεις ενός οποιουδήποτε κινητού από την Ελλάδα.


Απλή διαδικασία

Η πρώτη εταιρεία που διαθέτει κάρτες ενεργοποίησης καρτοκινητών άλλης χώρας στην Ελλάδα είναι η Πετρουλάκης Επικοινωνίες Α. Ε. που έχει έδρα την Αθήνα. Η εταιρεία εμπορεύεται τις κάρτες ενεργοποίησης (SIM Cards) καρτοκινητών τηλεφώνων του δικτύου κινητής τηλεφωνίας ΕΜΤ που λειτουργεί στη Λεττονία. Η κάρτα που διατίθεται στην Ελλάδα ονομάζεται PlanetSIM και σήμερα κάποιος μπορεί να τη βρει σε περίπου 180 καταστήματα που συνεργάζονται με την προαναφερόμενη εταιρεία. Η ενεργοποίηση κάθε καρτοκινητού κοστίζει 30 ευρώ και συμπεριλαμβάνει προληρωμένο χρόνο ομιλίας 12 ευρώ. Παράλληλα προσφέρονται και κάρτες ανανέωσης χρόνου ομιλίας των 20, 50 και 100 ευρώ. Η διαδικασία απόκτησης καρτοκινητού από τη Λεττονία είναι πολύ απλή και μπορεί να γίνει είτε μέσω του Διαδικτύου και ταχυδρομική αποστολή είτε με την επίσκεψη του καταναλωτή σε ένα από τα 180 συνεργαζόμενα καταστήματα.


Νόμιμες εισαγωγές

Η όλη δραστηριότητα, σύμφωνα με νομικούς, είναι καθ' όλα νόμιμη, καθώς στην αξία της η κάρτα περιλαμβάνει όλους τους φόρους που επιβάλλει το ελληνικό κράτος (ΦΠΑ και ειδικό τέλος κινητής τηλεφωνίας). Η εταιρεία άλλωστε δεν κρύβει τις δραστηριότητές της οι οποίες είναι ανοιχτές στο Διαδίκτυο, ενώ επιπλέον, στη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων, μοιράστηκαν χιλιάδες διαφημιστικά φυλλάδιά της σε μεγάλα εμπορικά κέντρα και στα διόδια των εθνικών οδών. Μάλιστα, όπως αναφέρουν παράγοντες των τηλεπικοινωνιών, το κόστος επικοινωνίας ενός κινητού στην Ελλάδα με τηλεφωνικό αριθμό Λεττονίας μπορεί να είναι πολύ κοντά στο κόστος ενός καρτοκινητού από την Ελλάδα - περίπου 0,47 ευρωλεπτά ανά λεπτό της ώρας.


Και δεν είναι μόνον αυτό.

Ο Ελληνας χρήστης του λεττονικού τηλεφώνου μπορεί να επιλέξει πρόγραμμα βάσει του οποίου η εισερχόμενη κλήση να μην χρεώνεται σε αυτόν που καλεί, αλλά στον καλούμενο. Η υπηρεσία ονομάζεται «call cost collect» και εφόσον κάποιος την επιλέξει τότε χρεώνεται με 0,33 ευρωλεπτά ανά λεπτό της κλήσης. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η PlanetSIM έχει όλα τα προνόμια μιας κάρτας της εταιρείας EMT και λειτουργεί με περισσότερα από 400 δίκτυα σε ολόκληρο τον κόσμο.


Πλήγμα στο σχέδιο νόμου

Η κίνηση αυτή θέτει πρακτικά εκτός ισχύος το πολυσηζητημένο νομοσχέδιο περί ταυτοποίησης των κατόχων καρτοκινητών τηλεφώνων στην Ελλάδα. Παράγοντες της αγοράς σημειώνουν ότι το νομοσχέδιο όχι μόνον δεν επιτυγχάνει τον στόχο του στον τομέα της ενίσχυσης της ασφάλειας -κάτι που άλλωστε είχε επισημανθεί από την πρώτη στιγμή που είχε γνωστοποιηθεί- αλλά επιπλέον η κινητή τηλεφωνία στην Ελλάδα χάνει ένα σημαντικό μερίδιο αγοράς, από χρήστες που κινούνται σε «γκρίζες» ή και «μαύρες» περιοχές. Οι τελευταίοι απλά θα συνεχίσουν την ίδια δουλειά, καταβάλλοντας λίγο υψηλότερο αντίτιμο. Ταυτόχρονα η ΕΜΤ πετυχαίνει χρυσές πωλήσεις στην Ελλάδα."
http://apolitistosteki.blogspot.com/


Διαβάστε περισσότερα

" Tα ελληνικά δεδομένα ..."







Διαβάστε περισσότερα

Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2010

Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010

«Πράσινο φως» για τις εξεταστικές επιτροπές


Άναψε το "πράσινο φως" για τις Εξεταστικές Επιτροπές. Έπειτα από ομόφωνη απόφαση όλων των κομμάτων, ο κύκλος ανοίγει την προσεχή Δευτέρα με πρώτη και καλύτερη τη συζήτηση για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής που θα διερευνήσει την υπόθεση Βατοπεδίου και δύο ημέρες μετά, την Τετάρτη, τη σκυτάλη παίρνει η συζήτηση για την υπόθεση Siemens, με τις δύο Εξεταστικές Επιτροπές να λειτουργούν παράλληλα.
Τα χρονικά περιθώρια είναι αυστηρά, καθώς όπως δήλωσε ο πρόεδρος της βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος, οι Επιτροπές αναμένεται να ολοκληρώσουν το έργο τους και να παραδώσουν τα πορίσματα τους μέσα σε έξι με επτά εβδομάδες.



Σύμφωνα με τον ίδιο, μέχρι το καλοκαίρι αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί το έργο και των πέντε Εξεταστικών Επιτροπών, καθώς θα συγκροτηθούν άλλες τρεις, για τις υποθέσεις των υποκλοπών, της «Γερμανός» και του Χρηματιστηρίου.

Απαντώντας στις επικρίσεις που δέχεται το ΠαΣοΚ για προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης, από τα προβλήματα της οικονομίας, ο κ. Πετσάλνικος υπενθύμισε ότι, στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια συμφωνήθηκε ομόφωνα, η πλήρης διαλεύκανση όλων των υποθέσεων που συγκλόνισαν την Ελλάδα.

Πηγή http://www.athina984.gr/node/83667


Διαβάστε περισσότερα

Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010

ΟΤΕ: Εχασε 1 εκατ. γραμμές



Δεν σταματούν να φεύγουν οι πελάτες από τον ΟΤΕ, καθώς οι προσφορές των άλλων τηλεπικοινωνιακών εταιρειών συνεχίζουν να ασκούν πίεση στο πρώην μονοπώλιο.

Ως το τέλος του 2009 είχαν «απελευθερωθεί» από το δίκτυο του ΟΤΕ ένα εκατ. γραμμές, καθώς οικιακοί πελάτες αλλά και επιχειρήσεις επέλεξαν κάποια από τις προσφορές των άλλων τηλεπικοινωνιακών εταιρειών. Σε σύγκριση με το τέλος του 2008, όταν το σύνολο των εκτός ΟΤΕ γραμμών ήταν 646.000, καταγράφεται αύξηση της τάξης του 55%, αν και στο 12μηνο που μεσολάβησε ο Οργανισμός επιχείρησε να αντεπεξέλθει στην πίεση με

τα δικά του προγράμματα.

Ωστόσο οι εναλλακτικοί πάροχοι κατάφεραν να διατηρήσουν και το 2009 τη δυναμική των προηγούμενων ετών, με προσφορές και πακέτα που συνδυάζουν την πρόσβαση στο Διαδίκτυο μέσω ευρυζωνικής σύνδεσης, με κλήσεις προς σταθερά ή και κινητά τηλέφωνα. Ο ΟΤΕ πάντως θεωρούσε δεδομένη την ενίσχυση των ανταγωνιστών του, σημειώνοντας πως αναμένει το μερίδιό του στην ευρυζωνική αγορά να υποχωρήσει σύντομα κάτω από το επίπεδο του 50%.

Στο «χορό» της ευρυζωνικής πρόσβασης έχουν μπει πλέον για τα καλά και οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας. Υπολογίζεται πως υπάρχουν γύρω στις 200.000 συνδέσεις (που δεν περιλαμβάνονται στο 1 εκατ. των εκτός ΟΤΕ γραμμών) για την πρόσβαση στο Διαδίκτυο με υπολογιστή και μέσω των δικτύων 3ης γενιάς, ενώ στο τελευταίο τρίμηνο του 2009 περίπου 1,2 εκατ. κάτοχοι κινητών τηλεφώνων χρησιμοποίησαν έστω και για μία φορά τη συσκευή τους για να συνδεθούν με το Internet.

http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=123352

Διαβάστε περισσότερα

Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010

2,500,000 € για το κάθε κατάστημα Γερμανός.....


Διαβάστε περισσότερα

Θα ανοίξουν στόματα...


Η «κληρονομιά» Καραμανλή αποδεικνύεται βαρύ φορτίο. Τα σκάνδαλα φέρνουν στο προσκήνιο γαλάζια στελέχη που είτε κινούνται στην αφάνεια είτε έχουν ενσωματωθεί στον κομματικό κορμό της ΝΔ.
Ενδεικτικό του κλίματος είναι ότι για την υπόθεση «Γερμανός» συνεργάτες του πρώην υπουργού Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφη σημειώνουν πως ό,τι έγινε, είχε τη σφραγίδα του Μαξίμου. Σημειώνουν ότι για ό,τι του προσάπτεται- από την υπόθεση «Γερμανός», τα ομόλογα ή την ήπια προσαρμογή- είναι έτοιμος να λύσει τη σιωπή του, εφόσον το κρίνει απαραίτητο.
Παράλληλα, άλλα στελέχη έστρεφαν την προσοχή της ανακίνησης της υπόθεσης και προς το...



ΚΚΕ, λέγοντας ότι «πραγματικός στόχος είναι οι σχέσεις της εταιρείας με τον Περισσό». Την ίδια ώρα πυκνώνουν οι πληροφορίες ότι ενδέχεται να έρθουν σύντομα στο φως και «νέες» υποθέσεις για γαλάζια στελέχη πρώτης γραμμής.

Πηγή http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=15459&subid=2&pubid=23309142


Διαβάστε περισσότερα

Στην πρέσα η κινητή


Hδη οι εταιρείες της κινητής τηλεφωνίας έχουν περιγράψει με μελανά χρώματα το εγγύς μέλλον, κρούοντας μάλιστα τον κώδωνα του κινδύνου για πιθανό «πάγωμα» επενδύσεων 1,8 δισ. ευρώ την προσεχή τριετία, περιορισμό της συνεισφοράς στο ΑΕΠ και απώλειες χιλιάδων θέσεων εργασίας σε όλη την αλυσίδα, που σχετίζεται με τον κλάδο.



Σκιαγραφούν δε το δυσμενές περιβάλλον, με βάση τρεις κύριους άξονες: την οικονομική κρίση, την αυξημένη φορολογία στα τέλη της κινητής και στη γραφειοκρατία, που φρενάρει την εγκατάσταση νέων κεραιών και άρα την ανάπτυξη νέων δικτύων. Το εκρηκτικό σκηνικό συμπιέζει τα έσοδα των εταιρειών του κλάδου, που το 2009 εκτιμάται ότι περιορίστηκαν σε ποσοστό έως και 14%, ενώ οι εκτιμήσεις για το 2010 είναι ότι ο ρυθμός ανάπτυξης του κλάδου θα υπολείπεται αυτού της ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.

Δεν είναι τυχαίο ότι έρευνα της Credit Suisse εντοπίζει στην ελληνική αγορά κινητής τηλεφωνίας τη μεγαλύτερη μείωση εσόδων, μεταξύ των κυριότερων ευρωπαϊκών αγορών, το 2009. Ειδικά για το τρίτο τρίμηνο του 2009 η συγκεκριμένη έρευνα αναφέρει ότι οι τρεις ελληνικές εταιρείες κινητής τηλεφωνίας είδαν τα έσοδά τους από υπηρεσίες να μειώνονται κατά 12,3% σε σχέση με έναν χρόνο νωρίτερα, τη στιγμή που ο ευρωπαϊκός μέσος όρος ήταν -3% το τρίτο τρίμηνο.


Διαβάστε περισσότερα

Το "Survivor" των τηλεπικοινωνιών


Εάν η διετία 2008-2009 ήταν εποχή ξεκαθαρίσματος στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών, με παίκτες όπως η Altec Telecoms, η Lannet και η Teledome, να βγαίνουν εκτός παιχνιδιού, το 2010 εκτιμάται ότι θα είναι έτος εμπέδωσης της βιωσιμότητας των νέων σχημάτων, που έχουν δημιουργηθεί. Το στοίχημα της επιβίωσης και της εξασφάλισης ικανών μεριδίων στην αγορά καλούνται πλέον να δώσουν οι νέοι ισχυροί πόλοι του κλάδου, ήτοι οι ΟΤΕ-Cosmote, Vodafone-Hol, Wind-Tellas, Forthnet-Nova, η Cyta και το σχήμα των On Telecoms-Vivodi.



Τα περισσότερα από τα προαναφερθέντα σχήματα έχουν να αντιμετωπίσουν αρκετά εσωτερικά ζητήματα. Παράλληλα, καλούνται να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων, που συνθέτει η οικονομική κρίση, η οποία πιέζει ακόμη και τις - θεωρούμενες ως ανελαστικές - δαπάνες για την τηλεφωνία, ο μεταξύ τους διογκούμενος ανταγωνισμός, που απαιτεί συνεχώς νέα σύνθετα «πακέτα» σταθερής - κινητής, το θεσμικό πλαίσιο, που εξαιτίας της φορολόγησης, κάθε άλλο παρά ευνοϊκό είναι.

Στην κινητή τηλεφωνία, οι εταιρείες του κλάδου, μετά από ένα δύσκολο 2009, στη διάρκεια του οποίου δοκίμασαν για πρώτη φορά μείωση των εσόδων τους, έχουν προετοιμαστεί για ένα ανάλογο 2010. Αλλά και στη σταθερή τηλεφωνία, η κατάσταση είναι εκρηκτική, αφού ο κάθε πάροχος σηκώνει το γάντι που πέταξε ο προηγούμενος, με το γαϊτανάκι του ανταγωνισμού να κινείται με ιλιγγιώδεις πλέον ταχύτητες.
ο μπαράζ των προσφορών στην αγορά της σταθερής συνεχίζεται με αμείωτη ένταση και το 2010 με τον βασικό άξονα των εμπορικών μαχών να περιστρέφεται γύρω από τα συνδυαστικά «πακέτα» σταθερής και κινητής.

Το ζητούμενο είναι πόσο θα αντέξουν οι επιχειρήσεις του κλάδου το πινγκ πονγκ των διαδοχικών προσφορών, με κανέναν, ωστόσο, από τους ισχυρούς τουλάχιστον παίκτες να μην είναι διατεθειμένος να καταθέσει τα όπλα. Δεν είναι τυχαίο το πρόσφατο σχόλιο του διευθύνοντος συμβούλου της Cosmote κ. Μιχάλη Τσαμάζ, ο οποίος τόνισε ότι η εταιρεία αντέχει ένα νέο πόλεμο τιμών, αλλά δεν θα τον επιδιώξει: «Σκοτώνοντας τις τιμές, σκοτώνουμε την εταιρεία» είχε υπογραμμίσει ο ίδιος, συμπληρώνοντας ωστόσο, ότι εάν η εταιρεία προκληθεί, θα απαντήσει.

Hδη το 2009, πάντως, σημειώθηκαν ανακατατάξεις στα μερίδια αγοράς στη σταθερή τηλεφωνία, όσον αφορά στους εναλλακτικούς παρόχους, με τη Forthnet να διατηρεί την πρωτιά, ακολουθούμενη από την hellas online, η οποία εκτόπισαν οι Wind - Tellas στην τρίτη θέση, με την On Telecoms να διατηρεί την τέταρτη.

Σαφώς και η αγορά παρακολουθεί με ενδιαφέρον τα τεκταινόμενα στο μέγαρο του Αμαρουσίου, αφού τα ανοιχτά μέτωπα του ΟΤΕ θα επηρεάσουν τις εξελίξεις στον κλάδο. Οι αλλαγές στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας, η διάθεση νέου πακέτου ή όχι στην Deutsche Telekom, η επιτακτική ανάγκη για μείωση του κόστους σε όλο το εύρος των δραστηριοτήτων και κυρίως το εργασιακό με προεξάρχουσα προτεραιότητα την εθελούσια έξοδο, η εν εξελίξει επένδυση στο VDSL, η εισαγωγή της θυγατρικής εταιρείας ακινήτων στο Χρηματιστήριο της Αθήνας είναι μόνο μερικές από τις εκκρεμότητες που θα πρέπει να διευθετήσει ο ΟΤΕ το 2010.
Στο έτερο μέτωπο, αυτό των Vodafone και hol, οι δύο εταιρείες, έχοντας ολοκληρώσει το μετοχικό κομμάτι της συνεργασίας τους, εστιάζουν στην κοινή εμπορική τους δράση, μέσα από τη διάθεση συνδυαστικών προσφορών κινητής και σταθερής τηλεφωνίας και ευρυζωνικού Internet. Και οι δυο πλευρές προϊδεάζουν πως ό,τι έχει δει μέχρι σήμερα η αγορά είναι «μόνο ένα πρώτο δείγμα των δυνατών εμπορικών συνεργιών», που αναπτύσσονται από τη μεταξύ τους συνεργασία.

Από την πλευρά της η Forthnet, με τη χείρα βοηθείας της Nova, δηλώνει, από την πλευρά της, έτοιμη να απαντήσει στον ανταγωνισμό με νέες προσφορές για συνδυαστικά πακέτα. Επιθετικά έκανε ποδαρικό στο 2010 η Wind, η οποία εστιάζει την εμπορική της πολιτική σε συνδυαστικά «πακέτα» προσφορών, με σημαντικό asset προς αυτή την κατεύθυνση την κοινή συμπόρευση με την Tellas.

Η «περιπέτεια» της αναδιάρθρωσης έχει πλέον λήξει, με τον βασικό μέτοχο τον Αιγύπτιο κ. Ναγκίμπ Σαουίρις, να έχει δεσμευτεί για την υλοποίηση τριετούς πλάνου ανάπτυξης, το οποίο περιλαμβάνει εκτεταμένες επενδύσεις σε δικτυακές υποδομές, εφαρμογή νέων τεχνολογιών αλλά και σημαντική ενίσχυση της εμπορικής δραστηριότητας, με στόχο η εταιρεία να εισέλθει σε τροχιά κερδοφορίας το 2011.
Η On Telecoms, μετά από την οριστικοποίηση της απόκτησης του 100% των μετοχών της Vivodi, αναζητεί την καλύτερη δυνατή κεφαλαιοποίηση των συνεργειών ανάμεσα στις δύο πλευρές. Πριν από τις γιορτές, η επιχείρηση ανακοίνωσε την έναρξη εμπορικής λειτουργίας στη Θεσσαλονίκη, με στόχο να επεκτείνει και εκεί το ιδιόκτητο δίκτυό της, καλύπτοντας ήδη πάνω από το 93% του πληθυσμού της ευρύτερης περιοχής της πόλης.

Από την πλευρά της, η Cyta Ελλάδας ξετυλίγει τα πλάνα της πανελλαδικής της επέκτασης, με πρώτο σταθμό τη Θεσσαλονίκη, επενδύοντας συνολικά - στην κατεύθυνση αυτή - 80 εκατ. ευρώ έως το 2011, έτος κατά το οποίο προσβλέπει και στην επίτευξη θετικού EBITDA. Η θυγατρική του εθνικού οργανισμού τηλεπικοινωνιών της Κύπρου βάζει τον πήχη για την Ελλάδα στους 100.000 συνδρομητές το 2010, από 50.000 το 2009 - ήδη έχει υπερβεί τις 45.000 και εκκρεμούν επιπλέον 11.000 αιτήσεις - και δηλώνει παρούσα στον νέο κύκλο συγχωνεύσεων και εξαγορών, ο οποίος βρίσκεται σε εξέλιξη στην ελληνική αγορά.

Η Cyta Ελλάδας τοποθετεί την ανάπτυξη δικτύου στην αγορά της Αττικής το 2010 και παράλληλα αφήνει ανοιχτή τη δραστηριοποίησή της και στην αγορά της κινητής τηλεφωνίας, έχοντας διενεργήσει επαφές προς αυτή την κατεύθυνση. Τέλος το δίδυμο Algonet-Netone αναζητεί τον δικό του επιχειρηματικό βηματισμό, μετά το «ναυάγιο» της κατ' αρχήν συμφωνίας για συγχώνευση με την On Telecoms.

Οι δύο εταιρείες, έχοντας ολοκληρώσει έναν κύκλο μετοχικών αλλαγών, βρίσκονται πλέον υπό την ίδια στέγη, διατηρώντας μεν έκαστη διακριτή νομική οντότητα. Πλέον εστιάζουν στο «συμμάζεμα» των οικονομικών μεγεθών, αφού μπορεί, σύμφωνα με τον νέο διευθύνοντα σύμβουλο κ. Ανδρέα Δούμουρα, να έχουν μηδενικό δανεισμό, ωστόσο, το στοίχημα είναι πλέον ο ισοσκελισμός του ισολογισμού εντός του πρώτου εξαμήνου του 2010. Περαιτέρω, οι δύο επιχειρήσεις δουλεύουν πάνω στη μεγιστοποίηση των συνεργειών από τη μεταξύ τους ενοποίηση.

Πηγή http://www.kerdos.gr/Default.aspx?id=1166628&nt=103


Διαβάστε περισσότερα

Λοβέρδος: Φέρτε άλλα 100 εκατ. κ. Βουρλούμη


Επιπλέον 100 εκατ. ευρώ από τον ΟΤΕ διεκδικεί το ΙΚΑ για την εθελουσία από το 2005 και μετά.
Το σχετικό ποσό ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος, τονίζοντας ότι θα στείλει σχετική επιστολή στον πρόεδρο του ΟΤΕ και πρωτεργάτη της πρόωρης συνταξιοδότησης έως και 6.500 υπαλλήλων από το 2005 και μετά, Παναγή Βουρλούμη. Αυτή η... απαλλαγή του οργανισμού από τους υψηλόμισθους υπαλλήλους διευκόλυνε την πώληση του ΟΤΕ.
Αν ο ΟΤΕ, ο οποίος...



βρίσκεται υπό το μάνατζμεντ των Γερμανών της Deutsche Telekom, προσέλθει σε διάλογο με τη διοίκηση του ΙΚΑ για τη διευθέτηση-αποπληρωμή του επιπλέον ποσού «έχει καλώς, διαφορετικά η κυβέρνηση έχει και τη νομοθετική ευχέρεια στη Βουλή», ανέφερε πηγή του υπουργείου Εργασίας θέλοντας να μεγιστοποιήσει τις πιέσεις προς την πλευρά του ΟΤΕ προκειμένου να συμμορφωθεί με τα νέα οικονομικά δεδομένα (ευρήματα).

Να σημειωθεί ότι για τις 5.500 αρχικές εθελουσίες (2005-6) το κόστος συνταξιοδότησης το υπολόγισε ο ίδιος ο... ΟΤΕ (Βουρλούμης) περιορίζοντάς το στα 600 εκατ., εκ των οποίων ο προϋπολογισμός θα πλήρωνε το 4% των μετοχών (ως μέτοχος το Δημόσιο) ή 200 εκατ. σε σημερινές τιμές.

Κατά πάγια τακτική τα μελλοντικά ελλείμματα (κόστος συνταξιοδότησης) υπολογίζονται με αναλογιστική μελέτη και σε καμία περίπτωση δεν εκπονήθηκαν τέτοιες ούτε στην περίπτωση του ΟΤΕ ούτε κατά την υπαγωγή των ταμείων των τραπεζοϋπαλλήλων στην ασφάλιση του ΙΚΑ. (Σημ. η σχετική έννοια των αναλογιστικών μελετών είχε διαγραφεί την περίοδο Αλογοσκούφη-Παπαθανασίου.)

Μετά τον ΟΤΕ ο υπουργός Εργασίας έχει επεκταθεί και προς την πλευρά των τραπεζών, από τις οποίες ζητεί συμπληρωματικά ποσά για την ανάληψη της συνταξιοδότησης των τραπεζοϋπαλλήλων. Ηδη μια τράπεζα (Alpha) προσφέρθηκε να καταβάλει εφάπαξ το ποσό που της αναλογεί εντός του 2010, ενώ ο κ. Λοβέρδος εμφανίζεται αισιόδοξος ότι μπορεί να συγκεντρώσει έως και 60 εκατ. από τη διαδικασία επαναπροσέγγισης των ποσών που αναλογούν στις τράπεζες.

Σε κάθε περίπτωση, και ανεξαρτήτως του αισθήματος δικαιοσύνης που ικανοποιείται με την ανάληψη του συνολικού κόστους πρόωρης συνταξιοδότησης από τις επιχειρήσεις (και όχι από τους ασφαλισμένους του ιδιωτικού τομέα όπως είχε αποφασιστεί με τη μεταφορά του ασφαλισμένων στο ΙΚΑ), η κίνηση Λοβέρδου αντικατοπτρίζει τα ταμειακά αδιέξοδα του Ασφαλιστικού. Ο υπουργός Εργασίας επιχειρεί με κάθε μέσο να καλύψει ένα ποσό έως 2 δισ. ευρώ που απουσιάζει από τον φετινό προϋπολογισμό των Ταμείων προκειμένου να καταβληθύν κανονικά οι συντάξεις.

«Ο ΟΤΕ να πληρώσει όλες τις υποχρεώσεις του μέχρι ευρώ στο ΙΚΑ», ζητεί ο Δ. Στρατούλης (ΣΥΝ).

Ελλείμματα στον ΟΑΕΔ

Ως προς τον ΟΑΕΔ ο Ανδρέας Λοβέρδος είπε ότι θα καταβληθούν κανονικά τα επιδόματα στους ανέργους, αλλά επέμεινε ότι «επί πέντε χρόνια μια αλόγιστη διαχείριση έφερε τον ΟΑΕΔ στη χειρότερη ταμειακή κατάσταση της μεταπολίτευσης».

«Ελλειψη συνεννόησης και συντονισμού» στην κυβέρνηση βλέπει ο «σκιώδης» υπουργός Εργασίας της Ν.Δ. Ι. Βρούτσης. *

Πηγή http://www.enet.gr/?i=news.el.oikonomia&id=120604


Διαβάστε περισσότερα

Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2010

ΜΥΑΛΟ ΔΕ ΘΑ ΒΑΛΕΙ!!!ΔΗΜΗΤΡΑΚΗ







Διαβάστε περισσότερα

Κι όμως, ο Π. Βουρλούμης μένει στον ΟΤΕ!


Αυτό που ακόμη και ο ίδιος ο κ. Π. Βουρλούμης θεωρούσε, όπως έλεγε πρόσφατα σε δημοσιογράφους, «σενάριο επιστημονικής φαντασίας» («science fiction», όπως είπε), φαίνεται ότι θα γίνει πραγματικότητα: ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ θα παραμείνει στη θέση του «αφεντικού» στον Οργανισμό και μετά την κυβερνητική αλλαγή της 4ης Οκτωβρίου!
Σύμφωνα με πληροφορίες του...


“S10”, σε πρόσφατη συνάντηση με κομματικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου έγινε δέκτης παραπόνων και έντονης δυσφορίας για την καθυστέρηση στις αλλαγές κορυφής του ΟΤΕ και ειδικότερα για την παραμονή του κ. Βουρλούμη στη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου.

Προς έκπληξη των συνομιλητών του, ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε στη συνάντηση αυτή, ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να προτείνει μόνο τέσσερα από τα πέντε μέλη του διοικητικού συμβουλίου που δικαιούται να επιλέξει, βάσει της συμφωνίας μετόχων με την Deutsche Telekom, ενώ ο κ. Βουρλούμης θα παραμείνει στην υψηλή θέση του με τη σύμφωνη γνώμη της κυβέρνησης!

Σύμφωνα με το νόμο, το Ελληνικό Δημόσιο, που ελέγχει σήμερα το 20% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΤΕ, προτείνει πέντε μέλη στο διοικητικό συμβούλιο, όσα δηλαδή και η Deutsche Telekom, που ελέγχει το 30%. Αν αποχωρούσε ο κ. Βουρλούμης, όπως αναμενόταν, η θέση του θα «έσπαγε» στα δύο και το Δημόσιο θα πρότεινε υποψήφιο για τη θέση του προέδρου, ενώ οι Γερμανοί για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου. Ο νόμος προβλέπει, πάντως, ότι και οι δύο πλευρές θα πρέπει να συναινέσουν στα πρόσωπα που θα τοποθετηθούν στις δύο θέσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όσα είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου στους κομματικούς συνομιλητές του συνδέονται με τις άτυπες διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη με τους Γερμανούς για τα θέματα του ΟΤΕ. Η κυβέρνηση φαίνεται ότι θα αποφύγει να θέσει θέμα απομάκρυνσης του κ. Βουρλούμη, καθώς τα «σήματα» από την Deutsche Telekom δείχνουν ότι η παραμονή του στο «τιμόνι» είναι επιθυμητή από τη γερμανική πλευρά και θα υπήρχε κίνδυνος σύγκρουσης, αν η κυβέρνηση πίεζε για την απομάκρυνσή του.

Άλλωστε, τα θέματα που δημιουργούν τριβές στις σχέσεις Δημοσίου και Γερμανών είναι ουκ ολίγα μετά τις 4 Οκτωβρίου: η νέα εθελουσία έξοδος, οι υποχρεώσεις του ΟΤΕ έναντι του ΙΚΑ για την προηγούμενη εθελουσία, το αίτημα για άρση της μονιμότητας του προσωπικού, αλλά και οι διαφορετικές αντιλήψεις για την ανάπτυξη σύγχρονων ευρυζωνικών υποδομών είναι μερικά μόνο από τα «αγκάθια» στις σχέσεις των δύο πλευρών.

Πάντως, στελέχη του ΠΑΣΟΚ εκφράζουν την απορία και την έκπληξή τους για την υπαναχώρηση του κ. Παπακωνσταντίνου στο θέμα της απομάκρυνσης Βουρλούμη, όχι μόνο γιατί κατ’ επανάληψη είχε στοχοποιηθεί από το κόμμα, όταν βρισκόταν στην αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά και επειδή ο κ. Βουρλούμης έχει ουκ ολίγες εκκρεμότητες με την ελληνική Δικαιοσύνη:

Η ανάκριση για τις περιβόητες συμβάσεις τεχνικής υποστήριξης με τους εθνικούς προμηθευτές του ΟΤΕ έχει φθάσει στο τέλος της και, εκτός σοβαρού απροόπτου, τα στοιχεία και οι μαρτυρίες που έχουν συγκεντρωθεί οδηγούν τον κ. Βουρλούμη και άλλα μέλη της τότε διοίκησης στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

Στην υπόθεση της εξαγοράς της Γερμανός, πέραν της Εξεταστικής Επιτροπής που θα συγκροτηθεί στη Βουλή με αίτημα του ΠΑΣΟΚ, η δικαστική έρευνα φθάνει στο τέλος της και τον Μάρτιο θα παραδώσουν πραγματογνωμοσύνη οι ορκωτοί ελεγκτές που έχουν διορισθεί. Αν αυτοί δεν «καταφέρουν» να χαρακτηρίσουν δικαιολογημένο το αστρονομικό τίμημα των 1,3 δις. ευρώ, ο κ. Βουρλούμης και αρκετοί ακόμη εμπλεκόμενοι θα οδηγηθούν στο εδώλιο.

Στελέχη του ΠΑΣΟΚ αναρωτιούνται πώς μπορεί να ρισκάρει η κυβέρνηση να παραμείνει ο κ. Βουρλούμης στη θέση του, ενώ θα εκκρεμούν δύο τόσο σοβαρές δίκες για το πρόσωπό του. Και εκτιμούν ότι τα ηθικά βάρη που θα κληθεί να σηκώσει σε αυτή την περίπτωση το κόμμα θα είναι δυσβάστακτα, γι’ αυτό και πιστεύουν ότι τελικά ο Πρωθυπουργός θα απορρίψει τις εισηγήσεις για τη διατήρηση του κ. Βουρλούμη στην υψηλή θέση του, έστω και αν αυτές προέρχονται από τον κορυφαίο υπουργό του…

Πηγή http://www.sofokleous10.gr/portal2/toprotothema/toprotothema/2010-01-17-23-34-22-2010011718873/


Διαβάστε περισσότερα

Προς τα πού πας?








Διαβάστε περισσότερα

Εις μάρτυς, ουδείς μάρτυς......







Διαβάστε περισσότερα

Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2010

Ξεκινήστε με αυτά και έχουμε και πολλές άλλες "απορίες".....και όχι μόνο!


Ευκαιρία να μας τα πείτε στο συνέδριο....


Τελικά κύριοι θα πείτε στο δίκτυο συνεργατών την αλήθεια για τα θέματα που μας απασχολούν?
Θα μας πείτε τελικά για το παράλληλο δίκτυο?
Θα μας πείτε γιατί οι άλλοι συνεργάτες της Cosmote αμείβονται με μεγαλύτερο ποσοστό για το airtime?
Θα μας πείτε για τα διαφορετικά περιθώρια κέρδους μέσα στο δίκτυό μας?
Θα μας πείτε γιατί δεν μας δίνετε ανάλυση για το airtime?
Ξεκινήστε με αυτά και έχουμε και πολλές άλλες "απορίες".....και όχι μόνο!







Διαβάστε περισσότερα

Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2010

τα κυριακάτικα πρωτοσέλιδα...








Διαβάστε περισσότερα

Οι δίκες έρχονται......









Διαβάστε περισσότερα

Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2010

Υπό την εποπτεία Τέντε, η έρευνα για το νέο παραδικαστικό...



Δικαστές απ' όλη την Ελλάδα, γνωστοί δικηγόροι αλλά και επιχειρηματίες θα διωχθούν με το νόμο περί οργανωμένου εγκλήματος.

Αναμένονται συλλήψεις, ενώ η έρευνα γίνεται υπό την εποπτεία του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ι. Τέντε. Για το θέμα έχει ενημερωθεί ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης.

Η έρευνα ξεκίνησε μετά από δίκες που κέρδισαν κατηγορούμενοι, παρά το γεγονός ότι υπήρχαν συντριπτικά στοιχεία σε βάρος τους...


http://nonews-news.blogspot.com/2010/01/blog-post_9513.html




Διαβάστε περισσότερα

Νέα παράταση στο πόρισμα για τη «Γερμανός»


Εφτά μήνες μετά την έκδοση της σχετικής ανακριτικής διάταξης και η πραγματογνωμοσύνη για την υπόθεση της «Γερμανός» όχι μόνο δεν έχει ολοκληρωθεί, αλλά θα αργήσει για τουλάχιστον ακόμη τρεις μήνες.
Κι αυτό γιατί οι πραγματογνώμονες που ορίστηκαν -μετά την παραίτηση, λόγω ασυμβίβαστου, των προηγούμενων- ζήτησαν και πήραν από τον ανακριτή παράταση τριών μηνών προκειμένου να....



ολοκληρώσουν το πόρισμά τους με το οποίο θα διαπιστώνεται εάν ήταν εύλογο ή όχι το τίμημα του 1,3 δισ. ευρώ που η COSMOTE κατέβαλε για την εξαγορά τής «Γερμανός». Πρόθεση του ανακριτή είναι να θεμελιώσει με αδιάσειστα στοιχεία την κατηγορία της απιστίας που είναι ένα από τα πέντε κακουργήματα για τα οποία διώκονται, κατά περίσταση, συνολικά 18 άτομα.

Σύμφωνα με την ανακριτική διάταξη, οι ειδικοί καλούνται να απαντήσουν σε τρία κρίσιμα ερωτήματα:

* Αν βάσει της επιχειρηματικής λογικής, διεθνώς οικονομικών αποδεκτών προτύπων και διεθνών συμβατικών πρακτικών, η εξαγορά της εταιρείας Γερμανός από την COSMOTE έγινε με εύλογο τίμημα. Σε περίπτωση που το ποσό δεν υπήρξε έυλογο να καθοριστεί κατά τη μέγιστη δυνατή ακρίβεια το εύλογο συμβατικό τίμημα της εξαγοράς.

* Αν από την αγορά η COSMOTE υπέστη αιτιωδώς περιουσιακή ζημία.

* Σε καταφατική περίπτωση να προσδιοριστεί το ακριβές ύψος της ζημίας.

Πηγή http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=121370


Διαβάστε περισσότερα

Απάτη, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος κλπ


Νέα προθεσμία δύο μηνών ακόμη, ζήτησαν οι πραγματογνώμονες για να ετοιμάσουν το πόρισμά τους, για την υπόθεση της εξαγοράς της εταιρίας Γερμανός από την Cosmote.
Από την πραγματογνωμοσύνη αυτή θα εξαρτηθεί, όπως εκτιμούν δικαστικοί κύκλοι, η ποινική μεταχείριση των κατηγορουμένων, οι οποίοι βαρύνονται κατά περίπτωση με 5 κακουργηματικού χαρακτήρα αδικήματα (απάτη, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος κλπ).



Οι πραγματογνώμονες που είχαν οριστεί πριν την αποχώρηση του Απ. Ζαβιτσάνου που εκτελούσε χρέη 20ου τακτικού ανακριτή ζήτησαν να παραδώσουν το πόρισμά τους έως το Μάρτιο, καθώς διαπίστωσαν πως είναι εξαιρετικά πολύπλοκο το θέμα της ζημίας του ΟΤΕ στο οποίο θα πρέπει να αποφανθούν, ερευνώντας εάν ήταν εύλογο το τίμημα του 1,3 δισ. ευρώ που πλήρωσε η Cosmote για την εξαγορά του Γερμανού.

Πηγή http://www.hbnews.gr/permalink/23657.html


Διαβάστε περισσότερα

Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τη ρευστότητα των επιχειρήσεων


Με ευρεία συναίνεση, καθώς υπερψηφίστηκε και από την αντιπολίτευση, εγκρίθηκε την Πέμπτη από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομίας για τη «ρύθμιση επιχειρηματικών και επαγγελματικών οφειλών προς τα πιστωτικά ιδρύματα».
Όπως αναφέρει «Το Βήμα», σχετικά με τη...



γνωμοδότηση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για το περιεχόμενο του νομοσχεδίου, βάσει της οποίας οι διατάξεις του μπορεί να προκαλέσουν το αντίθετο από το προσδοκώμενο αποτέλεσμα, η υπουργός Οικονομίας, Λούκα Κατσέλη τόνισε: «Η ΕΚΤ γνωμοδοτεί. Η ελληνική Βουλή νομοθετεί προς το δημόσιο συμφέρον».

Μάλιστα η υπουργός υπερασπίστηκε την πρωτοβουλία της να αποσταλεί το νομοσχέδιο στην ΕΚΤ, λέγοντας ότι «η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι εταίρος της κυβέρνησης, όπως και κάθε κυβέρνησης που είναι στην ευρωζώνη».

Μαζί με το νομοσχέδιο ψηφίστηκαν και οι τροπολογίες που αφορούν στην επαναφορά της λίστας φαρμάκων, στη μετάθεση κατά έναν χρόνο της διάταξης του «Νόμου Πετραλιά» που επιμηκύνει τον χρόνο συνταξιοδότησης των γυναικών από το Δημόσιο καθώς και ρυθμίσεις που αφορούν τους εργαζομένους στον ΟΛΠ.

Την πλήρη στήριξη των μικρομεσαίων εμπόρων απέσπασε η υπουργός Οικονομίας, Λούκα Κατσέλη, στο νομοσχέδιο με το οποίο ρυθμίζονται οι ληξιπρόθεσμες οφειλές επιχειρήσεων και επαγγελματιών.

Ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), Β. Κορκίδης σε δήλωσή του τονίζει χαρακτηριστικά ότι «σωστά πράττει και δεν υποκύπτει στις πιέσεις των τραπεζών, ούτε στην κριτική της ΕΚΤ, και επιμένει στη διεύρυνση του βασικού πλαισίου εφαρμογής του νομοσχεδίου».

Παράλληλα επισημαίνει ότι «το νομοσχέδιο παρέχει το δικαίωμα, με την αμνηστία που επιχειρεί, να απελευθερώσει από τη μαύρη λίστα του 'Τειρεσία' περισσότερες από 120.000 επιχειρήσεις και επαγγελματίες, οι οποίοι, με την αποπληρωμή του χρέους τους, επανακτούν τη δυνατότητα να επανέλθουν στο τραπεζικό σύστημα και εκτιμάται ότι πάνω από 600 εκατ. ευρώ θα ενισχύσουν την αγορά μέσα στο επόμενο τρίμηνο».

Γενικότερα για το νομοσχέδιο ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ επισημαίνει ότι «οι ρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στο σχέδιο νόμου είναι αναγκαίες για την τόνωση της ρευστότητας, άμεσα απαραίτητες για την επιβίωση πολλών επιχειρήσεων και αποτελούν ανάσα ζωής και διέξοδο σωτηρίας για το ελληνικό εμπόριο».

Και από την άλλη πλευρά θεωρεί ότι «το ελληνικό εμπόριο είναι βέβαιο ότι όλες οι ελληνικές τράπεζες διαθέτουν τη ρευστότητα, την κεφαλαιακή επάρκεια και την κερδοφορία ώστε να αυξήσουν την πιστωτική τους επέκταση στην αγορά, στο άμεσο μέλλον, με φθηνότερο δανεισμό».

Newsroom ΔΟΛ


Διαβάστε περισσότερα

ΟΤΕ: επιπλέον χρήματα για την εθελουσία των 601 ζητά το υπ. Εργασίας


Σε σύγκρουση δείχνει να οδηγείται ο ΟΤΕ και το υπουργείο Εργασίας και κοινωνικής Ασφάλισης. Δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών αναφέρουν ότι ο υπουργός Εργασίας, Ανδρέας Λοβέρδος ζητά επιπλέον 100 εκατ. ευρώ προκειμένου να υπογράψει την κοινή υπουργική απόφαση με την οποία αποχωρούν οι 601 εργαζόμενοι που δεν είχαν συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου του 2005. Σύμφωνα με τον κ. Λοβέρδο το ΙΚΑ επιβαρύνθηκε επιπλέον με το παραπάνω ποσό από την αποχώρηση των εργαζομένων στον Οργανισμό.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του υπουργείου, τα...



100 εκατ. ευρώ είναι η επιπλέον επιβάρυνση που υπέστη το ΙΚΑ από την αποχώρηση των εργαζομένων στον Οργανισμό (απώλεια εισφορών), οι οποίοι σημειωτέον δεν είχαν περιληφθεί στο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου του 2005, επειδή δεν είχαν εκπληρώσει τη στρατιωτική τους θητεία. Να σημειωθεί ότι συνολικά εκτιμάται ότι η επιβάρυνση του ΙΚΑ από την εθελουσία έξοδο των 601 εργαζομένων του ΟΤΕ ανήλθε τελικά σε 637 εκατ. ευρώ. Στόχος του υπουργείου Εργασίας είναι να διεκδικήσει τα επιπλέον κονδύλια, που απώλεσε το ΙΚΑ από την εθελούσια, μην υπογράφοντας τη σχετική ΚΥΑ, και μπλοκάροντας με αυτόν τον τρόπο την όλη υπόθεση. Πάντως, η αποχώρηση των 601 εργαζομένων του ΟΤΕ (στο πλαίσιο του προγράμματος εθελούσιας εξόδου που έλαβε χώρα το 2005-2006, σύμφωνα με το Ν. 3371/2005 και σε συνδυασμό με τις διατάξεις του Ν.3762/2009) έχει ήδη ολοκληρωθεί από τις 15/09/2009. Μάλιστα, για την κάλυψη των αναγκών της εταιρείας, που προέκυψαν από την αποχώρηση των ανωτέρω, ο ΟΤΕ προχώρησε και στην πρόσληψη 87 νέων εργαζομένων διαφόρων ειδικοτήτων.
Πάντως, το εν λόγω μέτωπο δεν είναι το μόνο μεταξύ ΟΤΕ και υπουργείου Εργασίας. Οι σχέσεις είναι ήδη τεταμένες μετά τις δηλώσεις του κ. Λοβέρδου ότι δεν πρόκειται να επιτρέψει την νέα εθελουσία έξοδο των 200 ατόμων που ετοιμάζει ο ΟΤΕ. Σημειώνεται ότι πρόκειται για το σύνηθες πρόγραμμα που «τρέχει» ο Οργανισμός κάθε καλοκαίρι και το οποίο η πρόθεση είναι να ενεργοποιηθεί νωρίτερα -μέχρι τέλος Φεβρουαρίου συγκεκριμένα- προκειμένου η εταιρεία να αποκομίσει νωρίτερα τα οφέλη από τη μείωση προσωπικού.

Πηγή http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=262521


Διαβάστε περισσότερα

Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2010

Στο Υπουργικό Συμβούλιο το Πρόγραμμα Σταθερότητας


Το Πρόγραμμα Σταθερότητας πρωταγωνιστεί στην επικαιρότητα την Πέμπτη. Το πρωί συζητείται στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, υπό τον πρωθυπουργό. Το μεσημέρι, ο υπουργός Οικονομικών θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου για το Πρόγραμμα, το οποίο θα παρουσιάσει το απόγευμα στη Βουλή και την Παρασκευή αποστέλεται στις Βρυξέλλες.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα, η πρώτη αντίδραση για το Πρόγραμμα Σταθερότητας αναμένεται από τον...


πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν-Κλοντ Τρισέ μετά τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Τράπεζας.

Όπως όλα δείχνουν ότι ο κ. Τρισέ δεν θα παραλείψει να επαναλάβει την ανάγκη να προχωρήσει η Ελλάδα σε δραστικές πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση των δημοσιονομικών της προβλημάτων. Σύμφωνα με τον επενδυτικό οίκο Νomura, πάντως, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα εκφράσει κατά πάσα πιθανότητα εμπιστοσύνη απέναντι στις προθέσεις της ελληνικής κυβέρνησης.

Επί της ουσίας, το πολυαναμενόμενο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης προβλέπει μέτρα για τη μείωση του ελλείμματος από 12,7% του ΑΕΠ το 2009 στο 8,7% φέτος και κατά 3% του ΑΕΠ τα δύο επόμενα έτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα είναι πιο συγκεκριμένο και ποσοτικοποιημένο σε σχέση με το κείμενο που παρουσιάστηκε στην αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής την περασμένη εβδομάδα, αλλά μόνο σε ό,τι αφορά το 2010. Η αντιπροσωπεία, όπως είναι γνωστό, είχε διατυπώσει επιφυλάξεις για την ασάφεια ως προς τα δύο επόμενα έτη.

Στο υπουργείο Οικονομικών αισιοδοξούν, πάντως, ότι το Πρόγραμμα θα τύχει θετικής υποδοχής στις Βρυξέλλες, με τις οποίες άλλωστε είχαν στενή επαφή κατά τη διαμόρφωσή του ώς την τελευταία στιγμή.

Η κατάθεση του προγράμματος επισπεύσθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, προκειμένου να καθησυχαστούν οι αγορές.

Πηγή www.in.gr


Διαβάστε περισσότερα

Ο Απόστολος Κακλαμάνης στο πλευρό της Μάνιας Τεγοπούλου



Τη σύμφωνη γνώμη του με το σχόλιο της Μάνιας Τεγοπούλου, που δημοσιεύθηκε χθες στην «Ε» σχετικά με τους επιχειρηματίες που επενδύουν στον χώρο του Τύπου, εξέφρασε χθες, μιλώντας στο «Κανάλι 1» του Πειραιά ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης. Οι δημοσιογράφοι, λίγο πριν αρχίσουν την εφ' όλης της ύλης συνέντευξή τους με τον κ. Κακλαμάνη, διάβασαν το σχόλιο που δημοσιεύθηκε χθες στα «Πολιτικά Παρασκήνια» και το οποίο...



Τη σύμφωνη γνώμη του με το σχόλιο της Μάνιας Τεγοπούλου, που δημοσιεύθηκε χθες στην «Ε» σχετικά με τους επιχειρηματίες που επενδύουν στον χώρο του Τύπου, εξέφρασε χθες, μιλώντας στο «Κανάλι 1» του Πειραιά ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης.
Οι δημοσιογράφοι, λίγο πριν αρχίσουν την εφ' όλης της ύλης συνέντευξή τους με τον κ. Κακλαμάνη, διάβασαν το σχόλιο που δημοσιεύθηκε χθες στα «Πολιτικά Παρασκήνια» και το οποίο είναι το εξής:



Ο Τύπος ως όχημα
Για ποιο λόγο επιχειρηματίες επενδύουν στον χώρο του Τύπου, όταν έχει ήδη καταστεί σαφές -ίσως και από τους ίδιους- ότι δεν έχουν επιχειρηματικό μέλλον οι εφημερίδες; Μήπως θα μπορούσε να απαντήσει η κυβέρνηση ή και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, τον οποίο θα έπρεπε να αφορά ο ευτελισμός και η άλωση του Τύπου; Η ερώτηση δεν είναι ρητορική.

Λαυρεντιάδης - Κυριακίδης: 12,53% στην Πήγασος, 10,14% στη Χ.Κ. Τεγόπουλος και ελέγχουν τα έντυπα: Athens news, Espresso, Espresso Κύπρου, Ισοτιμία, Σφήνα, City Press, Free Sunday.

Βίκτωρ Ρέστης: 18,15% του ΔΟΛ.

ΥΓ. Το θέμα είναι ζόρικο. Αφορά συντάκτες, Ενώσεις, κόμματα και δεν τελειώνει εκεί.


Μ.Τ.

Ακούγοντας το σχόλιο, ο κ. Κακλαμάνης μόνος του πήρε θέση λέγοντας:
«Σωστά η κ. Τεγοπούλου υπεραμύνεται μιας φωνής που την ξέρετε όλοι ότι κάτι προσθέτει στο όλο σύστημα ενημέρωσης...».

Στην παρατήρηση του δημοσιογράφου, γιατί ζητά η Μάνια Τεγοπούλου από τον πρωθυπουργό να αποτρέψει κάποιον να αγοράσει τις δικές της μετοχές που εκείνη έβγαλε στο Χρηματιστήριο, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής υποστήριξε ουσιαστικά ότι είναι απαραίτητη η έρευνα για την είσοδο επιχειρηματιών στον χώρο του Τύπου, για το ποιοι επενδύουν, πώς επενδύουν κι από πού έχουν τα χρήματα για να επενδύουν.


«Στην Ελλάδα δεν μιλάμε για ένα καθεστώς -για το οποίο εγώ βέβαια χρόνια μιλώ- το οποίο χαρακτηρίζω ως "ελευθέρα Κέρκυρα". Κανένας δεν ρωτάται πώς επενδύει, από πού έχει τα σχετικά για να επενδύσει, σε μια κατάσταση που κάποιοι άρχισαν να συζητούν πάλι. Να πούμε όσα βρώμικα ή καθαρά είναι εκτός του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, να τους πούμε "φέρτε τα, παιδιά..."»

ΔΕΝ ΕΧΩ ΣΥΝΑΝΤΗΘΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΥΡΕΝΤΙΑΔΗ..."

Στο μεταξύ η Μάνια Τεγοπούλου, σύμφωνα με πληροφορίες απο το περιβάλλον της, διαψεύδει τις συναντήσεις της που φέρεται να είχε με τον επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη όπως έγραψαν οι εφημερίδες "Πρώτο Θέμα" και "Αξία".

"Δεν συνατήθηκα ποτέ μαζί του. Τον έχω δει μόνο στις φωτογραφίες που δημοσιεύονται...", επισημαίνει η εκδότρια, η οποία διαψεύδοντας τις Κασσάνδρες και σε αντίθεση με την πρακτική άλλων εκδοτών, απέλυσε μόνο τους διευθυντές της, Φυντανίδη και Βλαστάρη.


"Δεν μπορώ να φαντασθώ εν μέσω κρίσης ν απολύονται χαμηλόμισθοι..." είναι το σκεπτικό της Μάνιας. Αξίζει να σημειωθεί οτι στην "Ελευθεροτυπία" υπάρχουν κοντά στους 1000 εργαζόμενους.

ΠΑΡΩΝ ΚΑΙ Ο ΛΑΥΡΕΝΤΙΑΔΗΣ ΣΤΗΝ "ΑΙΓΛΗ" ΤΟΥ ΖΑΠΠΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΥΡΚΟ.

Στο μεταξύ οι επιχειρηματίες Λαυρεντιάδης και Κυριακίδης, ήταν ανάμεσα σ εκείνους που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Λεωνίδα Κύρκου και έσπευσαν στο Ζάππειο.

Εκείνη τη μέρα ο ιστορικός ηγέτης της Αριστεράς είχε τη γνωστή περιπέτεια υγείας αλλά και την καλή τύχη να έχει δίπλα του την Ολγα Τρέμη.


Ιδου το σχετικό ρεπορτάζ -για την εγχώρια "Λέσχη Μπίλντερμπεργκ" του Ζαππείου προς τιμή του Λεωνίδα-απο τα "ΝΕΑ":

ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ τραπέζι της «Αίγλης»- με Παπανδρέου, Πετσάλνικο, Κωστή Στεφανόπουλο, Πάγκαλο και Φώτη Κουβέλη - βρέθηκε ο Κύρκος. Η μικρή περιπέτεια υγείας που είχε ο Λεωνίδας αποδίδεται στο ριζότο- που ήταν αρκετά πικάντικο, όπως και η πολιτική πρωτοβουλία για το δείπνο.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ, χθες το πρωί ο Αλέξης Τσίπρας - μη προσκληθείς στην «Αίγλη» τη Δευτέρα- ξεκίνησε να πάει να δει τον Κύρκο στο Ιπποκράτειο. Οι κακές γλώσσες όμως λένε ότι γύρισε πίσω, καθώς ο Λεωνίδας είχε πάρει στο μεταξύ εξιτήριο.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ του ΣΥΝ έπεσε μάλλον θύμα παραπληροφόρησης. Γιατί ο Κύρκος παρέμεινε στο νοσοκομείο για να ολοκληρώσει το τσεκ-απ και μάλιστα στο δωμάτιό του τον επισκέφθηκε η υπουργός Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου . Οι δυο τους τα είπαν για περίπου ένα τέταρτο. Ο Κύρκος με το γνωστό του χιούμορ και με δόση αυτοσαρκασμού τής είπε: «Είπα κι εγώ να φάω μια μέρα και κοιτάξτε τι έγινε». Η Μαριλίζα όμως τον καθησύχασε και τον διαβεβαίωσε πως όλα στο δείπνο ήταν υπέροχα. Αργότερα με τον Λεωνίδα επικοινώνησε και ο Πρωθυπουργός, ο οποίος τού ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση.

ΔΕΝ ΞΕΡΩ αν το δείπνο Κύρκου ήταν περισσότερο κοινωνικό ή πολιτικό γεγονός αφού αποτελούνταν από ένα περίεργο μείγμα προσκεκλημένων. Από την κυβέρνηση, εκτός από τον Παπανδρέου, τον Πάγκαλο και τη Μαριλίζα παρακάθησαν στο δείπνο ο Γιάννης Ραγκούσης, η Άννα Διαμαντοπούλου, ο Βαγγέλης Βενιζέλος, ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Εκεί ήταν και ο Μίμης Ανδρουλάκης, αλλά και ο Αναστάσης Πεπονής. Από τον ΣΥΝ, εκτός του Κουβέλη (που μίλησε κιόλας για τον Λεωνίδα), έδωσαν το «παρών» ο Σπύρος Λυκούδης, ο Δημήτρης Χατζησωκράτης, αλλά και ο νυν ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην δήμαρχος του ΣΥΝ Σπύρος Δανέλλης .

Η ΝΕΑ Δημοκρατία είχε μικρή εκπροσώπηση. Ο Αντώνης Σαμαράς αν και αποδέχθηκε αρχικώς την πρόσκληση, τελικώς έστειλε... αντ΄ αυτού μία τεράστια ανθοδέσμη και μια εγκάρδια επιστολή γραμμένη σε πρώτο ενικό. Εκεί ήταν ο Γιάννης Βαρβιτσιώτης, όχι όμως και ο Άρης Σπηλιωτόπουλος ως εκπρόσωπος της νεώτερης γενιάς.

ΣΤΟ ΔΕΙΠΝΟ προσεκλήθησαν ο εκδότης του Λ. Κύρκου Πέτρος Παπασαραντόπουλος, δημοσιογράφοι, αλλά και περί τους δέκα επιχειρηματίες. Από τους επιχειρηματίες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα οι κ.κ. Κυριακίδης, Μελισσανίδης , Λαυρεντιάδης και Παπαλεξόπουλος. Από την ακαδημαϊκή κοινότητα ήταν στην «Αίγλη» οι Νίκος Αλιβιζάτος και Γιάννης Βούλγαρης, ενώ από τον χώρο του Πολιτισμού το «παρών» έδωσε ο Παντελής Βούλγαρης.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας δεν κατάφερε τελικώς να παρευρεθεί στην εκδήλωση του Λεωνίδα Κύρκου.


Διαβάστε περισσότερα

Ο Τύπος ως όχημα


Για ποιο λόγο επιχειρηματίες επενδύουν στον χώρο του Τύπου, όταν έχει ήδη καταστεί σαφές-ίσως και από τους ίδιους-ότι δεν έχουν επιχειρηματικό μέλλον οι εφημερίδες?
Μήπως θα μπορούσε να απαντήσει η κυβέρνηση ή και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, τον οποίο θα έπρεπε να αφορά ο ευτελισμός και η άλωση του Τύπου? Η ερώτηση δεν είναι ρητορική.

Λαυρεντιάδης - Κυριακίδης: 12,53% στην Πήγασος, 10,14% στη Χ.Κ. Τεγόπουλος και ελέγχουν τα έντυπα: Athens News, Espresso, Espresso Κύπρου, Ισοτιμία, Σφήνα, Κέντρο Τύπου, Δωρεάν Κυριακή.

Βίκτωρ Ρέστης: 18,15% του ΔΟΛ.

ΥΓ. Το θέμα είναι ζόρικο. Αφορά συντάκτες, Ενώσεις, κόμματα και δεν τελειώνει εκεί.

Μ.Τ.






Διαβάστε περισσότερα