Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2009

Συνάντηση Π. Βουρλούμη με δημοσιογράφους


Σε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων του ΟΤΕ αλλά και της κατάστασης που βρίσκεται ο οργανισμός εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και του διαρκώς αυξανόμενου ανταγωνισμού, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Ομίλου ΟΤΕ Παναγής Βουρλούμης στη διάρκεια συνάντησής του με τους δημοσιογράφους. Παράλληλα, δεν παρέλειψε να κάνει αναφορά στις σχέσεις του ΟΤΕ με την ΕΕΤΤ, με τους εργαζόμενους αλλά και στην κατάσταση της οικονομίας.
Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ο κ. Βουρλούμης δήλωσε ότι...



δεν μπορεί να εξηγήσει γιατί η αγορά έχει αυτή τη συμπεριφορά στη μετοχή του ΟΤΕ. Συμπλήρωσε πάντως, ότι οι περισσότερες εταιρίες τηλεπικοινωνιών στην Ευρώπη έχουν την ίδια συμπεριφορά. Επιμένει στην άποψη ότι είναι προτιμότερο να εφαρμοστεί η τεχνική του VDSL, που σημαίνει ανάπτυξη οπτικής ίνας μέχρι το καφάο και όχι μέχρι το σπίτι που ήθελε η προηγούμενη κυβέρνηση. Σημείωσε, ότι ο ΟΤΕ είναι αποφασισμένος να προχωρήσει την επένδυση αυτή, σημειώνοντας όμως ότι απαιτείται και η ενεργή συνεργασία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Δεν μειώθηκε το προσωπικό του ΟΤΕ όσο θα επιθυμούσε ο ίδιος. Τόνισε όμως, ότι οποιαδήποτε έξοδος στο εξής θα πρέπει να είναι στοχευμένη. Συμπλήρωσε ακόμη, ότι δεν προβλέπεται στο άμεσο μέλλον πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου και επιβεβαίωσε ότι οι σχέσεις της διοίκησης με την ΟΜΕ-ΟΤΕ δεν είναι και στο καλύτερο σημείο τους.

Ο πρόεδρος του Ομίλου ΟΤΕ, ανέφερε ότι δεν υπάρχει σχέδιο επέκτασης των δραστηριοτήτων του ΟΤΕ σε άλλες χώρες, ενώ για την TELECOM SERBIA είπε ότι δεν ενδιαφέρει τον οργανισμό απόκτηση επιπλέον ποσοστού της εταιρίας, εάν και όταν το αποφασίσει η σερβική κυβέρνηση. Λόγω της οικονομικής κρίσης μειώνεται η πίτα τόσο σε αριθμό πελατών όσο και σε έσοδα του ΟΤΕ και για το λόγο αυτό μελετώνται συνδυαστικά πακέτα σταθερής - κινητής τηλεφωνίας με συνεργασία του ΟΤΕ και της COSMOTE. Στο σημείο αυτό, επανέλαβε ότι υπάρχει το γνωστό πρόβλημα γιατί ο "ρυθμιστής" δεν επιτρέπει στον ΟΤΕ τέτοια συνεργασία, ενώ το επιτρέπει για άλλες εταιρίες.

Η κυβέρνηση έχει καυτές προτεραιότητες και δεν ασχολήθηκε μέχρι τώρ αμε τα θέματα του ΟΤΕ, τα οποία έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα. Αυτό που μας ενδιαφέρει, πρόσθεσε ο κ. Βουρλούμης, αυτή τη στιγμή, είναι τι θα κάνει το ελληνικό δημόσιο με τα μέλη του ΔΣ. Πάντως, ευχήθηκε, η κυβέρνηση να βρει χρόνο να ασχοληθεί πιο ενεργά με τα θέματα του ΟΤΕ.

Επανέλαβε, ότι ένα μεγάλο μέρος του χρέους των 95 εκατομμυρίων ευρώ που χρωστούν οι εναλλακτικοί πάροχοι στον ΟΤΕ δεν θα εισπραχθεί, καθώς πολλές από τις εταιρίες έχουν χρεοκοπήσει. Στο σημείο αυτό, άφησε αιχμές κατά της προηγούμενης ηγεσίας της ΕΕΤΤ, ενώ εμφανίστηκε πιο αισιόδοξος για συνεργασία με την παρούσα διοίκηση.

Αποκάλυψε ότι τα σχολεία χρωστούν αυτή τη στιγμή περίπου 35 εκατομμύρια ευρώ στον ΟΤΕ.

Ο ΟΤΕ έχει δανειστεί με πολύ χαμηλό κόστος χρήματος, 4,8% και δεν πρόκειται να δανειστεί το 2010, γεγονός που πρακτικά σημαίνει ότι δεν τον επηρεάζει η κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στην αγορά των ομολόγων.

Εμφανίστηκε αντίθετος με τη φορολόγηση των μερισμάτων, σημειώνοντας ότι η διοίκηση εξετάζει μέτρα και δεν θα μείνει άπραγη. Το να φορολογείται μια εταιρία σε όλα τα στάδια των μερισμάτων, είναι παράλογο, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βουρλούμης.

Για την οικονομία είπε ότι βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση, καθώς δεν ελήφθησαν τα απαραίτητα μέτρα, τα οποία έπρεπε να έχουν προωθηθεί εδώ και 25 χρόνια.

Τέλος, ερωτηθείς για την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στην αγορά των τηλεπικοινωνιών, ο κ. Βουρλούμης είπε ότι υπάρχει πολύ μεγάλος ανταγωνισμός, ενώ η κίνηση των πελατών που φεύγουν ή έρχονται στον ΟΤΕ είναι αμφίδρομη, με χαμένο πάντως τον οργανισμό. "Εμείς έχουμε βαρίδια, σε σχέση με τις αποφάσεις της Ανεξάρτητης Αρχής, είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΟΤΕ, διευκρινίζοντας ότι ο οργανισμός δεν μπορεί, λόγω της θέσης του στην αγορά να προωθήσει πακέτα με χαμηλές τιμές.

Πηγή http://www.athina984.gr/node/79356