Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2009

Οι μπλόγκερ δεν θέλουν τον Γερμανό τους!


Πολλοί έχουν προσπαθήσει να φιμώσουν μπλογκ, συνήθως επειδή στην μπλογκόσφαιρα εμφανίζονται αρκετές ενοχλητικές αλήθειες. Ο Πάνος Γερμανός, όμως, έγινε ήδη ο πρώτος που μεταφέρει το άθλιο παιχνίδι των αγωγών, από το χώρο των συμβατικών ΜΜΕ στο χώρο του διαδικτύου: ο άνθρωπος που έγινε μεγιστάνας με τα λεφτά του ΟΤΕ, ο άνθρωπος που ακόμη και σήμερα παραμένει ελεγχόμενος από τη Δικαιοσύνη για την πολυσυζητημένη εξαγορά της εταιρείας του, ζητεί με αγωγή αποζημίωση 40 εκατ. ευρώ, από πρόσωπο που ο ίδιος θεωρεί ότι είναι συντάκτης ενός μπλογκ


Πολλοί έχουν προσπαθήσει να φιμώσουν μπλογκ, συνήθως επειδή στην μπλογκόσφαιρα εμφανίζονται αρκετές ενοχλητικές αλήθειες. Ο Πάνος Γερμανός, όμως, έγινε ήδη ο πρώτος που μεταφέρει το άθλιο παιχνίδι των αγωγών, από το χώρο των συμβατικών ΜΜΕ στο χώρο του διαδικτύου: ο άνθρωπος που έγινε μεγιστάνας με τα λεφτά του ΟΤΕ, ο άνθρωπος που ακόμη και σήμερα παραμένει ελεγχόμενος από τη Δικαιοσύνη για την πολυσυζητημένη εξαγορά της εταιρείας του, ζητεί με αγωγή αποζημίωση 40 εκατ. ευρώ, από πρόσωπο που ο ίδιος θεωρεί ότι είναι συντάκτης ενός μπλογκ (διαβάστε σχετικά εδώ: http://amoirakagem.blogspot.com/2009/12/blog.html)!

Το μπλογκ αυτό έχει γίνει βήμα έκφρασης των απογοητευμένων καταστηματαρχών της αλυσίδας Γερμανός, που είδαν τον Π. Γερμανό να πλουτίζει χάρη στα καταστήματά τους και την γενναιοδωρία του Παναγή Βουρλούμη, ενώ οι ίδιοι λένε ότι παλεύουν καθημερινά για να αποφύγουν την οικονομική καταστροφή.
Η Πράσινη Γάτα εκφράζει τη συμπαράστασή της στους συντάκτες του μπλογκ και στον εναγόμενο, ανεξάρτητα αν έχει ή όχι συμμετοχή στο μπλογκ. Για όλους τους γνωστούς λόγους που άπτονται των δικαιωμάτων ελεύθερης έκφρασης, αλλά και για έναν επιπλέον λόγο: όλοι γνωρίζουμε, ότι η αλήθεια για τις πρακτικές των μεγάλων τραπεζών και επιχειρήσεων σπάνια βρίσκει το δρόμο της δημοσίευσης από τα συμβατικά ΜΜΕ.
Προσκρούει συνήθως στα τεράστια διαφημιστικά προγράμματα των μεγάλων επιχειρήσεων και στις λοιπές "παροχές" (πάνω, ή κάτω από το τραπέζι...).
Σε αυτό το ασφυκτικό πλαίσιο, τα ισχυρά επιχειρηματικά συμφέροντα αποκτούν όλο και περισσότερη εξουσία, με όλο και λιγότερο έλεγχο από τους πολίτες.
Οι μπλόγκερ, αξιοποιώντας ένα βήμα έκφρασης μηδαμινού κόστους, μπορούν να πουν μερικές αλήθειες για τις μεγάλες επιχειρήσεις, που με μαθηματική βεβαιότητα θα κατέληγαν στο αρχείο των ακριβοπληρωμένων -και ζημιογόνων...- συμβατικών μέσων.
Με αφορμή, λοιπόν, την πρώτη καταγεγραμμένη επίθεση ενός μεγαλοεπιχειρηματία σε ένα μπλογκ, με μια αγωγή που κατ' εξοχήν στοχεύει στη δημιουργία κλίματος τρομοκρατίας, η Πράσινη Γάτα καλεί τον κόσμο που καθημερινά βρίσκει οξυγόνο έκφρασης και ενημέρωσης στο διαδίκτυο να πει στον κ. Γερμανό πολύ απλά ότι η μπλογκόσφαιρα δεν χρειάζεται τον Γερμανό της!
Υ.Γ. Κάποιοι νομίζουν ότι με τους πραγματογνώμονες-ορκωτούς ελεγκτές που έχουν αναλάβει την υπόθεση, η δικαστική έρευνα για την υπόθεση της Γερμανός θα καταλήξει τον Μάρτιο στο αρχείο. Ας μην είναι τόσο σίγουροι. Ίσως κάτι πάει στραβά στο σχέδιό τους...
Υ.Γ. Στην Cosmote είναι σίγουροι ότι οι εμπορικές πρακτικές που ακολουθούνται από την Γερμανός συνάδουν με το δίκαιο περί ανταγωνισμού; Μήπως πρέπει να ελέγξουν ξανά λίγο καλύτερα το θέμα; Ακόμη και αν το κοιτάξουν, πάντως, κάτι μας λέει ότι θα το ψάξουν οι αρμόδιες αρχές... Print this post
Αναρτήθηκε από green_cat στις 12/09/2009 03:32:00 πμ