Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού στην Ελλάδα υπηρετεί μόνο τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα.


http://www.stopcartel.info

Νέα ευθεία βολή Χρυσοχοΐδη κατά της ανεξάρτητης διοικητικής αρχής προάγγελος σαρωτικών αλλαγών.STOPCARTEL:Ηταν πάντοτε με την πλευρά των οικονομικά ισχυρών.Εχουμε ζητήσει ακόμη και την κατάργησή της.«Η Επιτροπή Ανταγωνισμού δεν μπορεί να υπηρετήσει τα καθήκοντά της και τον ρόλο της για πολλά χρόνια τώρα» σημείωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Μ. Χρυσοχοΐδης.
Με ευθεία αμφισβήτηση του έργου της Επιτροπής Ανταγωνισμού έκλεισε χθες το βράδυ την ομιλία του στη Διοικητική Επιτροπή του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Μ. Χρυσοχοΐδης , αφήνοντας να εννοηθεί ότι...επίκεινται σαρωτικές αλλαγές στην επιτροπή.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «η Επιτροπή Ανταγωνισμού δεν μπορεί να υπηρετήσει τα καθήκοντά της και τον ρόλο της για πολλά χρόνια τώρα». Η σαφής αυτή αναφορά ίσως προαναγγέλλει ραγδαίες εξελίξεις στην ανεξάρτητη διοικητική αρχή. Και είναι άγνωστο ακόμη πώς θα αντιδράσει ο πρόεδρός της κ. Δ. Κυριτσάκης. Δεν αποκλείεται στις επόμενες ημέρες να ακολουθήσουν και παραιτήσεις.

Αναφερόμενος στο θέμα των τιμών και στους πολυεθνικούς ομίλους τόνισε ότι θα εφαρμοστούν οι νόμοι και η διαφορά τιμών μεταξύ της Ελλάδας και των άλλων ευρωπαϊκών χωρών «μας προσβάλλει» και «αν δεν εφαρμόσουν τους νόμους, θα τους επιβάλουμε εμείς».

Ο εκπρόσωπος της Αντιμονοπωλιακής Ένωσης STOPCARTEL Γιώργος Κοσμόπουλος έκανε χθές βράδυ την παρακάτω δήλωση:

Επιτέλους,μετά από τόσα χρόνια ακούστηκε από τα πλέον αρμόδια χείλη του Υπουργού Ανάπτυξης,ομολογουμένως συγκρατημένα και κόσμια η μεγάλη αλήθεια:Η Επιτροπή Ανταγωνισμού στην Ελλάδα υπηρετούσε απο της ίδρυσής της μόνο τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα.Το STOPCARTEL επί 4 χρόνια καταγγέλει σε κυβερνήσεις, πολίτες και δικαιοσύνη με αδιάσειστα στοιχεία το μεγάλο αυτό σκάνδαλο που αφορά άμεσα όλους, με τεράστιο κόστος γι αυτό:
Μέλη της διοίκησής του υφίστανται σκληρά οικονομικά και επαγγελματικά αντίποινα όπως και δικαστικές διώξεις για τις καταγγελίες τους κατά της οικονομικής ελίτ ενώπιον της Επιτροπής Ανταγωνισμού.Ο Γ.Δρίτσας, Γενικός Γραμματέας της Ενωσης πλήρωσε τη διαφθορά της εξαρτημένης αυτής Αρχής με τήν ίδια τη ζωή του.
Η ώρα της αλήθειας πρέπει να σημάνει σήμερα κιόλας.Η κυβέρνηση ας τολμήσει.Ας μετατρέψει τις δηλώσεις του κ Χρυσοχοίδη σε πράξεις:Σαρωτική εκκαθάριση τώρα.Εχουμε ζητήσει ακόμη και κατάργησή της Επιτροπής Ανταγωνισμού με μεταφορά των αδιάφθορων υπαλλήλων της που ασφαλώς υπάρχουν, στη Γενική Γραμματεία Εμπορίου.
Η τιθάσευση των καρτέλ και ολιγοπωλίων πρέπει να είναι έργο της συντεταγμένης πολιτείας που μπορεί να ελεγχθεί από το λαό πολιτικά και όχι εργολαβία μιας δήθεν ανεξάρτητης αρχής που διαχρονικά εξυπηρετούσε μόνο τα ισχυρά οικονομικά συμφέροντα..