Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2010

ΟΤΕ: επιπλέον χρήματα για την εθελουσία των 601 ζητά το υπ. Εργασίας


Σε σύγκρουση δείχνει να οδηγείται ο ΟΤΕ και το υπουργείο Εργασίας και κοινωνικής Ασφάλισης. Δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών αναφέρουν ότι ο υπουργός Εργασίας, Ανδρέας Λοβέρδος ζητά επιπλέον 100 εκατ. ευρώ προκειμένου να υπογράψει την κοινή υπουργική απόφαση με την οποία αποχωρούν οι 601 εργαζόμενοι που δεν είχαν συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου του 2005. Σύμφωνα με τον κ. Λοβέρδο το ΙΚΑ επιβαρύνθηκε επιπλέον με το παραπάνω ποσό από την αποχώρηση των εργαζομένων στον Οργανισμό.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του υπουργείου, τα...



100 εκατ. ευρώ είναι η επιπλέον επιβάρυνση που υπέστη το ΙΚΑ από την αποχώρηση των εργαζομένων στον Οργανισμό (απώλεια εισφορών), οι οποίοι σημειωτέον δεν είχαν περιληφθεί στο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου του 2005, επειδή δεν είχαν εκπληρώσει τη στρατιωτική τους θητεία. Να σημειωθεί ότι συνολικά εκτιμάται ότι η επιβάρυνση του ΙΚΑ από την εθελουσία έξοδο των 601 εργαζομένων του ΟΤΕ ανήλθε τελικά σε 637 εκατ. ευρώ. Στόχος του υπουργείου Εργασίας είναι να διεκδικήσει τα επιπλέον κονδύλια, που απώλεσε το ΙΚΑ από την εθελούσια, μην υπογράφοντας τη σχετική ΚΥΑ, και μπλοκάροντας με αυτόν τον τρόπο την όλη υπόθεση. Πάντως, η αποχώρηση των 601 εργαζομένων του ΟΤΕ (στο πλαίσιο του προγράμματος εθελούσιας εξόδου που έλαβε χώρα το 2005-2006, σύμφωνα με το Ν. 3371/2005 και σε συνδυασμό με τις διατάξεις του Ν.3762/2009) έχει ήδη ολοκληρωθεί από τις 15/09/2009. Μάλιστα, για την κάλυψη των αναγκών της εταιρείας, που προέκυψαν από την αποχώρηση των ανωτέρω, ο ΟΤΕ προχώρησε και στην πρόσληψη 87 νέων εργαζομένων διαφόρων ειδικοτήτων.
Πάντως, το εν λόγω μέτωπο δεν είναι το μόνο μεταξύ ΟΤΕ και υπουργείου Εργασίας. Οι σχέσεις είναι ήδη τεταμένες μετά τις δηλώσεις του κ. Λοβέρδου ότι δεν πρόκειται να επιτρέψει την νέα εθελουσία έξοδο των 200 ατόμων που ετοιμάζει ο ΟΤΕ. Σημειώνεται ότι πρόκειται για το σύνηθες πρόγραμμα που «τρέχει» ο Οργανισμός κάθε καλοκαίρι και το οποίο η πρόθεση είναι να ενεργοποιηθεί νωρίτερα -μέχρι τέλος Φεβρουαρίου συγκεκριμένα- προκειμένου η εταιρεία να αποκομίσει νωρίτερα τα οφέλη από τη μείωση προσωπικού.

Πηγή http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=262521