Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2010

Ανοίγει ο κύκλος των Εξεταστικών


Νέες «φωτιές» αναμένονται από αύριο στο πολιτικό σκηνικό, καθώς η Βουλή εισέρχεται στον αστερισμό των εξεταστικών επιτροπών.
Εν μέσω αγροτικών «μπλόκων» ανοίγει ο πρώτος κύκλος διερεύνησης των σκανδάλων, με την δρομολόγηση της πρώτης εξεταστικής για το Βατοπέδι, ενώ την Τετάρτη θα ακολουθήσει η Siemens.
Οι δύο επιτροπές, που θα λειτουργήσουν παράλληλα, με διαδικασίες εξπρές. Εχει συμφωνηθεί -εκτός απροόπτου- να παραδώσουν το πόρισμά τους μέσα στις επόμενες έξι εβδομάδες. Αμέσως μετά θα ακολουθήσει η δεύτερη δυάδα των Ομολόγων και του Χρηματιστηρίου. Τρίτη στη σειρά θα είναι η εξαγορά της Γερμανός από την Cosmote.



Η συζητούμενη αύριο πρόταση για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου αναμένεται να αποτελέσει και το πρώτο «κρας τεστ» για τη συνοχή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Από τον χειρισμό που θα επιλέξει ο Α. Σαμαράς για να ξεπεράσει τους σκοπέλους, θα εξαρτηθούν πολλά, λένε στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Δεν κρύβουν μάλιστα την αγωνία τους για τις εξελίξεις, καθώς και στα δύο σκάνδαλα εμπλέκονται στελέχη του άμεσου περιβάλλοντος του πρώην πρωθυπουργού αλλά και ο ίδιος ο Κ. Καραμανλής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αντ. Σαμαράς σχεδιάζει να ορίσει ως μέλη των επίμαχων επιτροπών βουλευτές του κλίματος των άμεσα ενδιαφερόμενων πλευρών. Στην εξεταστική για το Βατοπέδι θα είναι όλοι πιστοί «Καραμανλικοί» και για την Siemens πιστοί «Μητσοτακικοί».

«Γαλάζια» στελέχη που βρίσκονται πολύ κοντά στον πρόεδρο της Ν.Δ. λένε ότι στόχος του Αντ. Σαμαρά είναι να μην δοθεί η ευκαιρία, πρωτίστως, στην Ντόρα Μπακογιάννη να τον κατηγορήσει ότι δεν την στήριξε ή την υπονόμευσε. Σε κάθε επιτροπή θα ορίσει έναν υπεύθυνο για να ενημερώνει τον ίδιο αλλά και τους δημοσιογράφους, όταν χρειάζεται.