Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2010

Στο Υπουργικό Συμβούλιο το Πρόγραμμα Σταθερότητας


Το Πρόγραμμα Σταθερότητας πρωταγωνιστεί στην επικαιρότητα την Πέμπτη. Το πρωί συζητείται στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, υπό τον πρωθυπουργό. Το μεσημέρι, ο υπουργός Οικονομικών θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου για το Πρόγραμμα, το οποίο θα παρουσιάσει το απόγευμα στη Βουλή και την Παρασκευή αποστέλεται στις Βρυξέλλες.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα, η πρώτη αντίδραση για το Πρόγραμμα Σταθερότητας αναμένεται από τον...


πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν-Κλοντ Τρισέ μετά τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Τράπεζας.

Όπως όλα δείχνουν ότι ο κ. Τρισέ δεν θα παραλείψει να επαναλάβει την ανάγκη να προχωρήσει η Ελλάδα σε δραστικές πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση των δημοσιονομικών της προβλημάτων. Σύμφωνα με τον επενδυτικό οίκο Νomura, πάντως, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα εκφράσει κατά πάσα πιθανότητα εμπιστοσύνη απέναντι στις προθέσεις της ελληνικής κυβέρνησης.

Επί της ουσίας, το πολυαναμενόμενο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης προβλέπει μέτρα για τη μείωση του ελλείμματος από 12,7% του ΑΕΠ το 2009 στο 8,7% φέτος και κατά 3% του ΑΕΠ τα δύο επόμενα έτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα είναι πιο συγκεκριμένο και ποσοτικοποιημένο σε σχέση με το κείμενο που παρουσιάστηκε στην αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής την περασμένη εβδομάδα, αλλά μόνο σε ό,τι αφορά το 2010. Η αντιπροσωπεία, όπως είναι γνωστό, είχε διατυπώσει επιφυλάξεις για την ασάφεια ως προς τα δύο επόμενα έτη.

Στο υπουργείο Οικονομικών αισιοδοξούν, πάντως, ότι το Πρόγραμμα θα τύχει θετικής υποδοχής στις Βρυξέλλες, με τις οποίες άλλωστε είχαν στενή επαφή κατά τη διαμόρφωσή του ώς την τελευταία στιγμή.

Η κατάθεση του προγράμματος επισπεύσθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, προκειμένου να καθησυχαστούν οι αγορές.

Πηγή www.in.gr