Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Πλησιάζει η «συγχώνευση» ΟΤΕ – Cosmote



http://www.anparatiritis.gr/content/view/3411/2/lang,el/

Η αποχώρηση του Ιορδάνη Αϊβάζη, μέχρι πρότινος γενικού εκτελεστικού διευθυντή του ΟΤΕ, ήταν μάλλον αναμενόμενη μετά την επιλογή του Μιχάλη Τσαμάζ για τη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ΟΤΕ. Θέση που διεκδικούσε και ο κ. Αϊβάζης. Αν και αναμενόμενη, όμως, ενδέχεται να σηματοδοτήσει την έναρξη της διαδικασίας της διοικητικής αναδιάρθρωσης του ομίλου ΟΤΕ προκειμένου να έρθουν πιο κοντά η Cosmote και η μητρική εταιρεία του ομίλου.

Τα σενάρια περί συγχώνευσης ΟΤΕ – Cosmote δεν είναι καθόλου καινούρια. Όμως, μέσα στο 2011 και, μάλιστα, αρκετά σύντομα, θα δούμε τα πρώτα δείγματα της προσέγγισης και του εντοπισμού των συνεργιών που υπάρχουν. Οι Γερμανοί της Deutsche Telekom, άλλωστε, έχουν συγχωνεύσει τους τομείς σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, σε αρκετές χώρες όπου δραστηριοποιούνται συμπεριλαμβανομένης της γερμανικής αγοράς.

Το πρώτο βήμα θα είναι μία αναδιάρθρωση του ομίλου σε διοικητικό επίπεδο όπου πάνω από δύο συναφή τμήματα των δύο εταιρειών θα τοποθετηθεί ένα στέλεχος που θα έχει υπό την εποπτεία του και τα δύο τμήματα. Απ’ ότι φαίνεται αυτή η διαδικασία θα ξεκινήσει από τις δύο εμπορικές διευθύνσεις και ενδεχομένως και από τα τεχνικά τμήματα. Μάλιστα, δεν αποκλείεται να υπάρξει ένα στέλεχος που να βλέπει τόσο τις τεχνικές όσο και τις εμπορικές διευθύνσεις.



Ο στόχος είναι να υπάρξουν όσο το δυνατόν περισσότερες συνέργιες και περικοπές κόστους. Όσο για το αν θα δούμε και κοινά εμπορικά πακέτα, αυτό μοιάζει αρκετά δύσκολο λόγω της ρύθμισης της ΕΕΤΤ, καθώς σε μία τέτοια περίπτωση θα υπήρχε πρόβλημα με την Cosmote.

Βέβαια, κάτι τέτοιο έχει ήδη γίνει στις οικονομικές διευθύνσεις, δεδομένου ότι ο Kevin Kopp, τον οποίο διόρισαν οι Γερμανοί της Deutsche Telekom, έχει τη θέση του γενικού διευθυντή χρηματοοικονομικών θεμάτων ολόκληρου του ομίλου. Οπότε, μάλλον θα πρέπει να αναμένουμε κάτι αντίστοιχο.

Η ολοκληρωτική συγχώνευση δεν πρόκειται να γίνει μέσα στο 2011, και αυτό γιατί οι κουλτούρες των δύο εταιρειών είναι διαφορετικές όπως και τα μισθολόγια και οι κανονισμοί προσωπικού. Επιπλέον, πρέπει να προσεχθούν και οι ισορροπίες μεταξύ των διαφόρων εμπλεκόμενων πλευρών.

Σενάριο υπάρχει και για την συγχώνευση ή ενοποίηση του δικτύου καταστημάτων και κυρίως αυτού του Γερμανού με τα OTE Shops. Από τη στιγμή, μάλιστα, που η υπόθεση εξαγοράς πήγε στο αρχείο, κάτι τέτοιο είναι πολύ πιο εύκολο. Ίσως, γι’ αυτό να άρχισαν και οι «εκκαθαρίσεις» franchisees στο δίκτυο των καταστημάτων Γερμανός class="fullpost">