Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

Υπηρεσίες της Επιτροπής Ανταγωνισμού αλά κάρτ ..



Νέα τροπή στην υπόθεση εξαγοράς της ΓΕΡΜΑΝΟΣ απο τον ΟΤΕ την οποία ερευνά η αρμόδια εξετάστική Επιτροπή της Βουλής , δίνει η αποκάλυψη βόμβα εταιρίας , ότι η κατά την νομοθεσία αρμόδια για την εξαγορά αυτή Ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού αρνήθηκε να ασχοληθεί με το θέμα και παρέπεμψε τη γνωστοποίηση της εξαγοράς της εταιρείας ΓΕΡΜΑΝΟΣ από τον ¨ Ομιλο του ΟΤΕ στην ΕΕΤΤ ( Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών Ταχυδρομείων % 2526 ) . Αντίθετα , όταν ο ΟΤΕ γνωστοποίησε τις συμβάσεις δικαιόχρησης με τα καταστήματά του ΟΤΕΝΕΤ , η Επιτροπή , όχι μόνο ανακηρύχθηκε αρμόδια αλλά απαγόρευσε στην ουσία τις συμβάσεις ..
Την σκανδαλώδη και επιλεκτική αυτή λειτουργία της Αντιμονοπωλιακής Αρχής φέρνει στο φώς με επίσημο έγγραφό της , το οποίο μάλιστα κοινοποιείται προς τον αρμόδιο εισαγγελέα Εφετών Αθηνών , προς τον Πρόεδρο και τα μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής των Ελλήνων και προς τον Πρόεδρο και τα μέλη της εξετάστικής Επιτροπής της Βουλής των Ελλήνων για την υπόθεση της εξαγοράς της εταιρείας ΓΕΡΜΑΝΟΣ από τον ΟΤΕ , η εταιρεία ΠΕΡΙΑΓΩΓΗ AE η οποία έχει οδηγηθεί στην καταστροφή εξ αιτίας των παράνομων ενεργειών της ΓΕΡΜΑΝΟΣ .
Με το έγγραφο αυτό πρός την Επιτροπή Ανταγωνισμού η εταιρεία αιτείται όπως της δοθεί αντίγραφο της απόφασης της σύμφωνα με την οποία η Αντιμονοπωλιακή Αρχή παραιτήθηκε της αρμοδιότητάς της για την εξέταση της ως άνω γνωστοποίησης εξαγοράς .. !

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η παρουσίαση του ζητήματος της αρμοδιότητας της Επιτροπής Ανταγωνισμού σέ άλλο επίσημο έγγραφο της καταγγέλουσας εταιρείας : Αποκρύπτεται η γνωστοποίηση στην Επιτροπή Ανταγωνισμού( η οποία απλά αφήνεται να εννοηθεί με την μνεία περί παραβόλων υπέρ της Επιτροπής Ανταγωνισμού ) .
Τα μέρη , όπως αποδεικνύεται , γνωστοποίησαν την συμφωνία εξαγοράς , κατά πρώτον , στην Επιτροπή Ανταγωνισμού . Ακολούθησε αλληλογραφία με την ΕΕΤΤ , στη συνέχεια της οποίας , η Επιτροπή Ανταγωνισμού αποποιήθηκε την εκ του νόμου αρμοδιότητά της . Ενδιαφέρον πρέπει να παρουσιάζουν για το ανακριτικό έργο οι σχετικές επιστολές και τα εσωτερικά έγγραφα των δύο υπηρεσιών , ιδία δε , της Επιτροπής Ανταγωνισμού και της Νομικής της Υπηρεσίας. Η άρνηση , μάλιστα , άσκησης των καθηκόντων της , εκ μέρους της Επιτροπής Ανταγωνισμού , υπήρξε καθόλα επιλεκτική . Όταν η COSMOTE εξαγόρασε τις συμβάσεις δικαιόχρησης της ʽ ΓΕΡΜΑΝΟΣ με τα καταστήματά της , η Επιτροπή Ανταγωνισμού εκήρυξε εαυτήν αναρμόδια . Όταν ο ΟΤΕ γνωστοποίησε τις συμβάσεις δικαιόχρησης με τα καταστήματά του ΟΤΕΝΕΤ , η Επιτροπή , όχι μόνο ανακηρύχθηκε αρμόδια αλλά απαγόρευσε στην ουσία τις συμβάσεις . Πώς είναι δυνατόν , το άρθρο 12, παρ . στ του ν . 3431/2006 ( ΦΕΚ 13 / Α '/ 03.02.2006 ), να καθιστά αρμόδια την ΕΕΤΤ για τον έλεγχο της πρώτης υπόθεσης ( εξαγορά δικτύου διανομής επιχείρησης εξοπλισμού από τον όμιλο ΟΤΕ ), αλλά να την καθιστά αναρμόδια στην δεύτερη υπόθεση ( εγκατάσταση ιδίου δικτύου διανομής εκ μέρους του ομίλου ΟΤΕ ) ?
Τό STOPCARTEL έχει καταγγείλει επανειλημένα και με αδιάσειστα ντοκουμέντα σωρεία παρανομιών και σκανδάλων της Επιτροπής Ανταγωνισμού.Από την Επιτροπή Διαφάνειας και Θεσμών της Βουλής , ως την κοινοβουλευτική Επιτροπή Εμπορίου και απο εισαγγελείς και δικαστές μέχρι υπουργούς , όλοι κατά καιρούς κράτησαν στα χέρια τους πειστήρια του συντελούμενου στην Αρχή αυτή διαχρονικού εγκλήματος σε βάρος της ελληνικής οικονομίας , δηλαδή σε βάρος του λαού που τώρα πληρώνει στενάζοντας το μάρμαρο .
Κανένας δεν κινήθηκε.Για καμμία πτυχή των καταγγελιών.Ακόμα αναμένεται η πρόσκληση του κ.Μιλτιάδη Παπαιωάνου να καταθέσουμε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ..