Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Τρίτη 17 Αυγούστου 2010

Χρυσοπλήρωσαν τον Γερμανό για να... χάνουν λεφτά!


Πριν τη ληστεία από τους Γερμανούς, είχαμε τη ληστεία... από τον Γερμανό! Ο ΟΤΕ χρυσοπλήρωσε την εμπορική αλυσίδα με τα 500 ΜΗ ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ καταστήματα για να... χάνει λεφτά.
Ας αφήσουμε τους αριθμούς να μιλήσουν μόνοι τους:
- Τα λειτουργικά αποτελέσματα α' τριμήνου 2008 της αλυσίδας Γερμανός είναι αρνητικά: πέρσι είχε λειτουργικά κέρδη 5,4 εκατ. ευρώ, φέτος εμφάνισε ζημιές ύψους 1,3 εκατ. ευρώ.
- "Βουτιά" κάνει και το περιθώριο κέρδους προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA), που μειώθηκε από 4% πέρσι, σε 1% φέτος, δηλαδή η μείωση έφθασε το 69,7%.
- Το 2007, στην πρώτη πλήρη χρήση μετά την εξαγορά, τα καθαρά κέρδη της Γερμανός μειώθηκαν κατά 45,3% και έφθασαν μόλις στα 14,2 εκατ. ευρώ, από τα 26 εκατ. ευρώ του 2005.



- Με βάση τα κέρδη του 2007, η σχέση τιμής εξαγοράς/κερδοφορίας διαμορφώνεται σε 91,4 φορές. Δηλαδή, η Cosmote θα χρειαστεί να περιμένει σχεδόν 100 χρόνια για να αποσβέσει την εξαγορά αποκλειστικά από τα κέρδη της Γερμανός!
- Το δίδυμο Βουρλούμη-Μαρτιγόπουλου ισχυριζόταν ότι το τίμημα των 1,3 δις. ευρώ δικαιολογείται επειδή η Γερμανός θα έφερνε σημαντική αύξηση των ταμειακών ροών της Cosmote.
- Η πραγματικότητα τους διαψεύδει: οι ταμειακές ροές από λειτουργικές δραστηριότητες της Cosmote όχι μόνο δεν αυξήθηκαν το 2007, αλλά αντίθετα μειώθηκαν από τα 744 εκατ. του 2006 στα 722 εκατ.
- Τα κέρδη προ φόρων μειώθηκαν, επίσης, από τα 502 εκατ. ευρώ του 2006 στα 482 εκατ. ευρώ το 2007.
Με αυτά τα δεδομένα, η δίωξη για απιστία αποκτά νέα διάσταση: δεν είναι πλέον κάποιοι κακόπιστοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που τα "βλέπουν μαύρα". Είναι οι "σκληροί" αριθμοί που αποδεικνύουν ότι η εξαγορά δεν ήταν επωφελής. Το λόγο έχουν οι εισαγγελείς.






κειμενο