Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

«Σκάνδαλο δικαστικής συγκάλυψης»




http://www.newsbeast.gr/politiki/arthro/74640/skandalo-dikastikis-sugalupsis/

Ευθύνες στους ανακριτές απέδωσε ο Σ. Βαλυράκης για τη διαφυγή Γιουνκ
Οξείες καταγγελίες κατά των δικαστικών λειτουργών που διερευνούν την υπόθεση της Siemens εξαπέλυσε για άλλη μια φορά ο Σήφης Βαλυράκης, με αφορμή τη διαφυγή ενός ακόμα από τους εμπλεκόμενους στη διακίνηση μαύρου χρήματος.

«Από το Γενάρη, ο Γιουνκ είχε ήδη δώσει στη δικαιοσύνη το οργανωμένο έγκλημα. Ε, δεν μπορεί τώρα να φεύγει. Όλοι θα φύγουν!» σχολίασε σε έντονο ύφος ο πρόεδρος της εξεταστικής επιτροπής και ανακοίνωσε ότι η επιτροπή αποστέλλει σήμερα έγγραφο με το οποίο ζητεί την πλήρη διερεύνησηευθυνών για τη διαφυγή Γιουνκ.

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα δημοσιογράφων, ο κ. Βαλυράκης απέρριψε ότι υπάρχουν ευθύνες υπουργών. Υπενθυμίζεται πάντως ότι το ΠΑΣΟΚ είχε κάνει λόγο για τεράστιες ευθύνες των αρμόδιων υπουργών, στις περιπτώσεις διαφυγής των Χριστοφοράκου και Καραβέλα.

Από την πλευρά τους ΝΔ και ΚΚΕ αποδίδουν ευθύνες για τη διαφυγή τόσο στην κυβέρνηση όσο και στη δικαιοσύνη.
«Θεωρώ ότι κάποιοι είχαν συμφέρον να τον αποσύρουν και βρήκαν το έδαφος να το κάνουν επειδή κάποιοι ολιγώρησαν, και αυτοί δεν ήταν οι απλοί αστυνομικοί αλλά κάποιοι υπουργοί», σχολίασε ο Κ. Τζαβάρας της ΝΔ, ενώ ο Θ. Παφίλης του ΚΚΕ τόνισε ότι «η κυβέρνηση όφειλε να διασφαλίσει ότι δεν θα διαφύγει».

Αναφερόμενος στα νέα έγγραφα που απέσπασε η επιτροπή στο Μόναχο, τόνισε ότι η πλήρης αξιολόγησή τους θα γίνει μετά την επίσημη μετάφραση και γραφολογική έρευνα.

Επεφύλασσε όμως και πάλι βολές προς τη δικαιοσύνη, εκτιμώντας ότι «φέρεται πως το τιμ Ζαγοριανού - Αθανασίου δεν έδειξαν ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο έγγραφο. Στη δικογραφία πάντως δεν υπήρχε».

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα έγγραφα σχετίζονται με τραπεζικές πληρωμές σχετικά με την προγραμματική σύμβαση 8002 ανάμεσα στη Siemens και τον ΟΤΕ.