Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010

Fitch: Υποβαθμίζει την αξιολόγηση του OTE σε "ΒΒΒ-" Πηγή:www.capital.gr


Στην υποβάθμιση της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας του ΟΤΕ σε «BBB-» από «BBB» προχώρησε η Fitch Ratings, ενώ παράλληλα δίνει σταθερό outlook για την ελληνική εταιρεία.

Η υποβάθμιση αντανακλά τη συνεχιζόμενη μείωση των εσόδων και του περιθωρίου των EBITDA του ΟΤΕ, όπως προκύπτει από τα αδύναμα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου, ενώ η Fitch προβλέπει ότι θα οδηγήσει ενδεχομένως στη μείωση των EBITDA κατά 12% στο τέλος του 2010 και σε ετήσια βάση.

Η Fitch θεωρεί ότι μία τόσο μεγάλη μείωση των χρηματικών ροών δεν συνάδει με άλλες εταιρείες του κλάδου που αξιολογούνται με «ΒΒΒ».

Το σταθερό outlook αντικατοπτρίζει τις εκτιμήσεις του οίκου, ότι ενώ το περιθώριο των EBITDA του ΟΤΕ αναμένεται να συνεχίσει να δέχεται πιέσεις το 2011, οι πιέσεις αυτές θα μετριαστούν σταδιακά πριν το περιθώριο σταθεροποιηθεί στο 30%.

Σύμφωνα με την Fitch, ο ΟΤΕ έχει ανακοινώσει μέτρα για να αντιμετωπίσει την φυγή πελατών και ενδέχεται να καταφέρει να περιορίσει το φαινόμενο στο μέλλον δεδομένης της ισχυρής ανταγωνιστικής του θέσης στην ελληνική αγορά.


Πηγή:www.capital.gr