Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Σάββατο, 29 Ιανουαρίου 2011

Σιγά το ποσό...


Του Νώντα Χαλδούπη

Με δύο πραγματογνωμοσύνες ορκωτών ο ανακριτής βρήκε «λογικό» το τίμημα του 1,5 δισ. ευρώ
Έλεγχο των καταγγελιών για τους πραγματογνώμονες είχε υποσχεθεί ο Γ. Παπακωνσταντίνου, αλλά η τύχη του ελέγχου... αγνοείται
Έμεινε τελικά στο σκοτάδι και η έκθεση-κλειδί της JP Morgan, που «νομιμοποίησε» το τίμημαΣοβαρές ενδείξεις τουλάχιστον περίεργης αδράνειας του υπουργείου Οικονομικών, που ίσως διευκόλυνε την αρχειοθέτηση της ποινικής δικογραφίας για την υπόθεση Γερμανός, παρότι είχε χαρακτηρισθεί προεκλογικά από το ΠΑΣΟΚ ως κορυφαίο σκάνδαλο, δημιουργούν νέα σοβαρά ερωτήματα για τη βούληση της κυβέρνησης να «φθάσει το μαχαίρι στο κόκαλο», κατά το χιλιοειπωμένο κλισέ.

Σχεδόν πέντε χρόνια μετά την εξαγορά της αλυσίδας Γερμανός από την Cosmote, με το τεράστιο τίμημα του 1,5 δισ. ευρώ, η ποινική δικογραφία αρχειοθετήθηκε και οι 18 συνολικά κατηγορούμενοι απαλλάσσονται των βαρύτατων κατηγοριών για απιστία και ηθική αυτουργία στο ίδιο αδίκημα. Αυτός ο νέος «θρίαμβος» της Δικαιοσύνης ήταν προδιαγεγραμμένος, μετά την ανάθεση από τον ανακριτή σε δύο πραγματογνώμονες (ορκωτούς λογιστές) της σύνταξης πορισμάτων για το αν ήταν υπερβολικά υψηλό το τίμημα και αν ζημιώθηκε, ως εκ τούτου, ο ΟΤΕ: Οι δύο μικρές εταιρείες ορκωτών που επελέγησαν κατέληξαν σε ταυτόσημα πορίσματα, κρίνοντας εύλογο το τίμημα και επωφελή την εξαγορά, δείχνοντας στη δικογραφία τον δρόμο της αρχειοθέτησης.
Όλο το άρθρο εδώ