Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Τετάρτη, 7 Απριλίου 2010

Έχει το ...άρωμα του Βουρλούμη...


...άρθρο "ειδικού συνεργάτη" που προσπαθεί να πιέσει την κυβέρνηση να μην ανοίξει θέμα σε βάρος της ΝΔ για το πώς πουλήθηκε ο ΟΤΕ στην Deutsche Telekom!

Από τον Θανάση Λεπίδη

Πριν από περίπου ένα μήνα, είχε προκαλέσει αίσθηση η απάντηση του Επιτρόπου Μισέλ Μπαρνιέ στον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντή σχετικά με την πώληση του ΟΤΕ στην γερμανική Deutsche Telekom (την είχε προβάλει το Press-gr και μπορείτε να την διαβάσετε εδώ) και στην οποία έγραφε ότι η Ευρ. Επιτροπή έχει ξεκινήσει επίσημη διαδικασία παράβασης εναντίον της Ελλάδας, ζητώντας από την ελληνική κυβέρνηση να δώσει εξηγήσεις, επειδή κατά την πώληση δεν έχουν εφαρμοστεί ορθά οι διατάξεις σχετικά με τις δημόσιες προσφορές εξαγοράς και ιδίως οι διατάξεις που αφορούν την προστασία των μειοψηφούντων μετόχων. Άρα τίθεται θέμα νομιμότητας της όλης διαδικασίας...Στην τελευταία, την πασχαλινή, έκδοση της "Καθημερινής" δημοσιεύεται άρθρο "ειδικού συνεργάτη" που κάνει λόγο για "μια νομική εκκρεμότητα που μπορεί να στοιχίσει πανάκριβα στο Δημόσιο", υποστηρίζει ότι...

"η προώθηση της όλης διαδικασίας ενέχει κινδύνους, οι οποίοι είναι κυρίως κίνδυνοι που διατρέχει το ελληνικό Δημόσιο. Αν κριθεί δηλαδή ότι η πώληση των μετοχών του ΟΤΕ, που σημειωτέον κυρώθηκε με νόμο όπως και η συμφωνία μετόχων επί τη βάσει της οποίας ασκείται σήμερα η διοίκηση του Οργανισμού, έπρεπε να συνοδεύεται κατά το κοινοτικό δίκαιο από δημόσια πρόταση και ότι ο ελληνικός νόμος δεν είναι σύμφωνος με την Κοινοτική Οδηγία για τις δημόσιες προτάσεις, τότε είναι εμφανές ότι η όλη συμφωνία μεταξύ Δημοσίου και Deutsche Telekom κινδυνεύει να πληγεί βαρύτατα" και εντελώς κινδυνολογικά συμπληρώνει ότι "σε κάθε περίπτωση, μεγάλος χαμένος είναι ήδη ο ΟΤΕ και οι μέτοχοί του και κυρίως οι μικρομέτοχοι, γιατί όλος αυτός ο θόρυβος και οι αμφισβητήσεις καθόλου δεν ωφελούν την τιμή της μετοχής του, τον τρόπο με τον οποίο τον αντιμετωπίζουν οι αναλυτές και γενικά την ομαλή λειτουργία του. Επιπλέον, η διαιώνιση της εκκρεμότητας αυτής υπονομεύει σταδιακά την όλη λειτουργία του ΟΤΕ και το ελληνικό Δημόσιο δείχνει να μην μπορεί να αποφασίσει σε ποια βάρκα θα καθήσει."...
Γνώστες των παρασκηνίων λένε πάντως ότι το άρθρο αυτό του ανώνυμου "ειδικού συνεργάτη", που προσπαθεί να πιέσει τη σημερινή κυβέρνηση να μην ανοίξει σχετικό θέμα σε βάρος της προηγούμενης κυβέρνησης της ΝΔ, θυμίζει πολύ τον ...Παναγή Βουρλούμη, τότε και νυν διοικητή του ΟΤΕ!

Πηγή http://press-gr.blogspot.com/2010/04/blog-post_2029.html