Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Σάββατο 8 Μαΐου 2010

Εισαγγελέας: Παραπομπή για Βουρλούμη και άλλους 3


ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΟΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΥΠΕΡΤΙΜΗΜΑΤΩΝ

Της ΑΡΙΣΤΕΑΣ ΜΠΟΥΓΑΤΣΟΥ
Την παραπομπή ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων εισηγείται στο δικαστικό συμβούλιο ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Παρασκευάς Αδάμης με κατηγορούμενους: τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΤΕ Π. Βουρλούμη, τον τέως γενικό διευθυντή Τεχνολογίας Γεώργιο Ιωαννίδη και τα μέλη του Δ.Σ. του Οργανισμού Παναγιώτη Ταμπούρλο και Γεώργιο Μπήτρο

Οι τέσσερις κατηγορούνται για απιστία από κοινού κατ' εξακολούθηση, πράξη που είχε ως συνέπεια τη μείωση της περιουσίας του ΟΤΕ κατά 51,7 εκατ. ευρώ, εξαιτίας της καταβολής υπερτιμημάτων στις εταιρείες Intracom, Siemens και ΑΝΚΟ ...



για την τεχνική υποστήριξη των εγκατεστημένων απ' αυτές συστημάτων και για τις περιόδους 2003-2007. Και στους τέσσερις αποδίδεται δόλος, μεθοδεύσεις αλλά και αυθαίρετη παραποίηση της εισήγησης της Διεύθυνσης Διαχείρισης Δικτύου και Συντήρησης η οποία υποστήριξε ότι τα οφειλόμενα στους οίκους για τις υπηρεσίες που προσέφεραν το 2003 και το 2004 ήταν 26,5 εκατ. ευρώ αντί των 40,6 εκατ. ευρώ που τους δόθηκαν.

Μάλιστα τα υπερτιμήματα αυτά «βελτιώθηκαν» καθώς με απόφαση του 2005 προβλέφθηκε και καπέλο έως 30% στις ετήσιες αμοιβές των οίκων για την τριετία 2005-2007. Ετσι η ζημία του ΟΤΕ έφτασε τα 51,7 εκατ. ευρώ, ποσό με το οποίο η τεχνική υποστήριξη του ΟΤΕ μετετράπη σε «χορηγία» των εθνικών προμηθευτών, μετά το πάρτι που είχε προηγηθεί με τις προγραμματικές συμβάσεις.

Στους κατηγορούμενους αποδίδεται η ευθύνη ότι κινήθηκαν αγνοώντας τη διαδικασία προμηθειών του ΟΤΕ κατ' εξακολούθηση, ότι αναιτιολόγητα απέρριψαν τις υπηρεσιακές εισηγήσεις, ότι παρασιώπησαν στοιχεία και ότι μεθόδευσαν τοποθετήσεις και εισηγήσεις με βιασύνη για να κλείσει η υπόθεση.

Πάντως, η αρχική δίωξη που είχε ασκηθεί από την εισαγγελέα Ελένη Τουλουπάκη και η οποία είχε προσωποποιηθεί από την 2η τακτική ανακρίτρια Βασιλική Μπάστα αφορούσε δεκατρία συνολικά πρόσωπα. Μετά την ανάκριση και τις απολογίες, τα επτά μέλη του Δ.Σ. του ΟΤΕ που είχαν υπερψηφίσει τις επίμαχες εισηγήσεις προτείνεται να απαλλαγούν από την κατηγορία, καθώς τους αναγνωρίστηκε έλλειψη γνώσης των θεμάτων και η ψήφος τους βασίστηκε στην εμπιστοσύνη που έδειξαν στον πρόεδρο Π. Βουρλούμη, όπως ισχυρίστηκαν. Ετσι προτείνεται η απαλλαγή των Ι. Γεωργάνα, Η. Γούναρη, Ξ. Σκορίνη, Θ. Βενιάμη, Γ. Γεραπετρίτη, Χ. Δημητρίου και Ν. Στεφάνου. Επίσης προτείνεται να μη γίνει κατηγορία για συνέργεια στην απιστία κατά των διευθυντικών στελεχών (τέως) Χ. Μαλαπάνη και Χ. Γεωργίτση, στους οποίους αποδίδεται η ευθύνη της μη τήρησης της διαδικασίας προμηθειών για την κατάρτηση των συμβάσεων.

Με το κατηγορητήριο, εν κατακλείδι, επιχειρείται στόχευση στους πρωταγωνιστές και αποφεύγεται η συλλήβδην παραπομπή σύσσωμου του Δ.Σ. του ΟΤΕ.

Στην εισαγγελική πρόταση επισημαίνεται η αυθαίρετη παραποίηση της υπηρεσιακής εισήγησης του τότε προϊσταμένου Ν. Μπαριτάκη και των έξι υποδιευθυντών, η οποία είχε καταλήξει στα 26,5 εκατ. ευρώ «έχοντας πραγματοποιήσει ενδελεχή και σε πανελλαδική κλίμακα έλεγχο για τις παρασχεθείσες υπηρεσίες τεχνικής υποστήριξης κατά το αντικείμενο και το ποσό, σε αντίθεση με τις προμηθεύτριες εταιρείες που δεν διέθεταν ούτε προσκόμισαν ανάλογα στοιχεία». Το τελευταίο σημαίνει πως ο ΟΤΕ δεν θα έχανε, αν οι προμηθεύτριες αξίωναν περισσότερα από τα δεδουλευμένα, καθώς δεν διέθεταν παραστατικά.

http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=159454