Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Σάββατο 12 Ιουνίου 2010

Δύο πρόσωπα κλειδιά,


Δύο πρόσωπα κλειδιά, αν και είναι ήδη «καμένα», θα καθίσουν στο σκαμνί για την υπόθεση «SIEMENS». Ο Τάσος Μαντέλης για αποδοχή μίζας και διακίνηση μαύρου χρήματος και ο Παναγής Βουρλούμης, πρόεδρος του ΟΤΕ, για απιστία όσον αφορά υποθέσεις συμβάσεων με την γερμανική εταιρεία. Πρόκειται για τους δύο πρώτους πυροκροτητές, οι οποίοι προϊδεάζουν για τις επερχόμενες δικαστικές βόμβες.

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας θα καθίσουν ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ, Παναγής Βουρλούμης και ο διευθυντής τεχνικού δικτύου του οργανισμού, Γιώργος Ιωαννίδης. Με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών κατηγορούνται για απιστία από κοινού, για τις υπερτιμολογημένες συμβάσεις του ΟΤΕ την περίοδο 2003-2007.


Οι συμβάσεις είχαν υπογραφεί μεταξύ του ΟΤΕ και διαφόρων εταιρειών, ανάμεσα στις οποίες η Intracom, η Siemens και η ANKO για τη συντήρηση των δικτύων του ΟΤΕ, με μεγαλύτερο τίμημα απ’ αυτό που είχε καταλήξει η διεύθυνση διαχείρισης και συντήρησης δικτύων της εταιρείας.

Με το ίδιο βούλευμα απαλλάσσονται από την κατηγορία επτά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΤΕ, καθώς κρίθηκε ότι δεν υπήρχαν επαρκείς ενδείξεις σε βάρος τους.

Για την υπόθεση, πριν από περίπου δύο χρόνια είχε διατάξει προκαταρκτική εξέταση, ο τότε προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών κ. Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, ενώ την έρευνα είχε διενεργήσει η εισαγγελέας Πρωτοδικών, Ελένη Τουλουπάκη.

Ύποπτος φυγής ο Μαντέλης

Με άλλο βούλευμα, τα μέλη του Συμβουλίου Εφετών, ουσιαστικά στέλνουν τον πρώην υπουργό των κυβερνήσεων Σημίτη, Τάσο Μαντέλη, στο Κακουργιοδικείο, αφού διαπιστώνουν ότι «απαίτησε τον Σεπτέμβριο του 1997 από τη Siemens χρηματικό ποσό, ως δώρο».

Αν και το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας είναι παραγεγραμμένο, βάσει του νόμου περί ευθύνης υπουργών, θεωρούν ότι εξακολουθεί να ισχύει το αδίκημα της νομιμοποίησης «μαύρου» χρήματος. Αυτό επειδή ο κ. Μαντέλης διοχέτευε τα χρήματα σε νόμιμες δραστηριότητες, όπως τα δίδακτρα των παιδιών του, σε χρόνο που δεν ήταν υπουργός.

Με το σκεπτικό αυτό, οι εφέτες επικύρωσαν την απαγόρευση εξόδου από την χώρα που του είχε επιβληθεί, επικαλούμενοι λόγους δημοσίου συμφέροντος, αφού η «εργασία του στο εξωτερικό είναι απροσδιόριστη, ως και σχεδόν απροσδιόριστες είναι οι χώρες της Κεντρικής Ασίας», όπου λέει ότι εργάζεται, ενώ κρίνουν ότι όσοι έχουν εμπλακεί σε αυτή την υπόθεση που συντάραξε και συνταράσσει την κοινωνικο-πολιτική ζωή της χώρας, έχουν τάσεις διαφυγής από την Δικαιοσύνη».

apo zougla.gr