Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Τετάρτη 27 Μαΐου 2009

Reuters: Τα χειρότερα δεν έχουν έρθει για την κινητή τηλεφωνία


Δεν αναμένεται ανάκαμψη στον κλάδο της κινητής τηλεφωνίας πριν από το 2010, σύμφωνα με την αναλύτρια Καρολίνα Μιλανέζι της εταιρείας Gartner, ενώ τα στοιχεία του Reuters προειδοποιούν ότι το τρέχον διάστημα Απρίλιος-Ιούνιος θα είναι το χειρότερο στον κλάδο.

Η αγορά κινητών τηλεφώνων παρουσίασε πτώση 8,6% το πρώτο τρίμηνο του 2009. Η ζήτηση αναμένεται να σταθεροποιηθεί αλλά δεν πρόκειται να εισέλθει σε τροχιά ανάπτυξης πριν το επόμενο έτος, επισημαίνει η αναλύτρια.



Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις πολλών εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, η πτώση του πρώτου τριμήνου σηματοδοτεί το τέλος μιας εφιαλτικής εποχής για τον κλάδο, καθώς αυτή οφείλεται στην πώληση παλαιότερων μοντέλων που βρίσκονταν στα αποθέματα των καταστημάτων λιανικής.

Σύμφωνα με την κα Μιλανέζι, η πώληση συσκευών από τα αποθέματα αναμένεται να συνεχιστεί και το επόμενο τρίμηνο, αλλά με πολύ χαμηλότερους ρυθμούς.

«Παρότι τα αποθέματα έχουν εξαντληθεί, δεν υπάρχουν σαφείς ενδείξεις βελτίωσης της ζήτησης από τους καταναλωτές», σημειώνει ο αναλυτής Τζεφ Μπλέιντερ της CCS Insight.

Πηγή: Reuters