Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Κύριε Παπακωνσταντίνου εάν λέει ψέμματα ο Τσουκάτος γιατί είναι έξω; Εάν λέει αλήθεια…


http://olympia.gr

…ποιός είναι αυτός που σας επιτρέπει να διαχειρίζεστε την τύχη ενός λαού;

ΟΣΑ ΔΕΝ ΘΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΠΟΤΕ ΣΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΝ 8.

ΑΜΕΣΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ. ΤΑ ΜΜ”Ε” ΣΥΓΚΑΛΥΨΑΝ ΤΗΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο κύριος Παπακωνσταντίνου υπέγραψε το μνημόνιο και διαχειρίζεται με πληρεξούσιο της κυβέρνησης την περιουσία του Ελληνικού λαού. Αναμένουμε τις αυριανές εξελίξεις. Διαβάστε:

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Καλώς. Αυτό, βέβαια, σημαίνει ότι εδώ έχουμε εμπλοκή του Κόμματος του ΠΑΣΟΚ σε μία παράνομη αποδοχή χρημάτων, «μαύρου χρήματος», προερχόμενο από τα «μαύρα ταμεία» και σημαίνει ότι πλέον κινητοποιείται η διαδικασία που προβλέπει ο εκλογικός νόμος στην Ελλάδα για την επιστροφή της επιχορήγησης που έλαβε το ΠΑΣΟΚ το 1999, όπως επίσης και της επιχορήγησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Τι έχετε να πείτε πάνω σε αυτό;

ΜΑΡΤΥΣ (Θεόδωρος Τσουκάτος): Κύριε Καμμένε, επ’ αυτού με ρωτάτε αν υπάρχει τέτοια διαδικασία; Αυτό δεν είναι θέμα να σας απαντήσω εγώ. Εγώ είπα τα συγκεκριμένα στοιχεία, ότι το Κόμμα μου έκανε εκλογική καμπάνια και συνέβησαν αυτά. Δεν έχω, δηλαδή, να πω τίποτα στο ερώτημά σας, να σας δώσω εγώ το στίγμα.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Στις 23-6-2008, ο εκπρόσωπος Τύπου του Κόμματος του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Παπακωνσταντίνου, στο ΑΠΕ απάντησε σε μία ερώτηση του κ. Νίκου Ευαγγελάτου ως εξής: «Νίκος Ευαγγελάτος: Κρατώ πάντως, κύριε Παπακωνσταντίνου, ότι λέτε ότι με κανέναν τρόπο τα χρήματα αυτά, είτε σπαστά είτε εις ολόκληρον, δεν μπήκαν στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ. Άρα, τα πήρε ο κ. Τσουκάτος, δηλαδή. Δεν βγαίνει αλλιώς. Γεώργιος Παπακωνσταντίνου: Δεν μπορώ να ξέρω ποιος πήρε, κύριε ...Ευαγγελάτε, τι. Εγώ σας λέω ό,τι προέκυπτε, κοιτάζοντας τα βιβλία μας και ρωτώντας τους ανθρώπους που ήταν τότε υπεύθυνοι. Είναι πολύ απλά τα πράγματα. Αντώνης Δελλατόλας: Κάποιος, όμως, κύριε Παπακωνσταντίνου, λέει ψέματα, έτσι; Γεώργιος Παπακωνσταντίνου: Είναι προφανές ότι υπάρχει μια ανακολουθία. Εδώ, όμως, εγώ δεν είμαι ούτε δικαστής, δεν είμαι δικαιοσύνη, δεν είμαι εισαγγελέας. Εγώ σας απαντώ ως ένα υπεύθυνο πολιτικό Κόμμα. Και αυτό είναι ατράνταχτο».

Έχουμε, δηλαδή, ουσιαστικά, κύριε Τσουκάτε, την ανατροπή και τη μη αποδοχή εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ, του επίσημου εκπροσώπου, του κ. Παπακωνσταντίνου, αλλά και του Προέδρου του κ. Παπανδρέου, ότι τα χρήματα αυτά δεν μπήκαν στο ΠΑΣΟΚ. Υπάρχει, λοιπόν, όπως αντιλαμβάνεστε ένα θέμα εδώ σε σχέση με την Επιτροπή μας, διότι ή εσείς μας λέτε την αλήθεια και εκείνοι λένε ψέματα -συμπεριλαμβανομένου του σημερινού Υπουργού Οικονομικών και του Πρωθυπουργού- ή εσείς μας λέτε ψέματα και εκείνοι την αλήθεια. Πρέπει, λοιπόν, εδώ να αποφασίσουμε. Υπάρχει κάποια άλλη περίπτωση εκτός από αυτές τις δύο περιπτώσεις; Να χάθηκαν, δηλαδή, τα λεφτά κάπου στο δρόμο;

ΜΑΡΤΥΣ (Θεόδωρος Τσουκάτος): Κάποια άλλη περίπτωση δεν υπάρχει. Είναι σίγουρο, όπως δήλωσα και στην τοποθέτησή μου, ότι το Κόμμα μου, μην παίρνοντας το πολιτικό θάρρος να παραδεχτεί αυτήν την πρακτική, υποκρίνεται και στρουθοκαμηλίζει και το ότι αυτή τη στιγμή, έπειτα από τόσον καιρό, δεν φτιάχτηκε ποτέ μια επιτροπή να ερευνήσει το ζήτημα, να καταλήξει σε συγκεκριμένες αποφάσεις, να βγάλει ένα πόρισμα, δείχνει την πραγματικότητα.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Βασιλική Τσόνογλου-Βυλλιώτη): Μα, κύριε Τσουκάτο, επισήμως το ΠΑΣΟΚ διέψευσε…

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Σας παρακαλώ, κυρία Πρόεδρε, να ολοκληρώσω.

Από τα αρχεία της SIEMENS που κατασχέθηκαν και από την έρευνα που έγινε από την Debevoise & Plimpton, φέρεται ότι αυτό το ένα εκατομμύριο μάρκα προέρχεται από την Deutche Bank, από τον εταιρικό τραπεζικό λογαριασμό όπου στις 4 Φεβρουαρίου του 1999 φεύγει με έμβασμα προς τη Volf & Rondolf ανοιχτή επιταγή, στο εκτελεστικό στέλεχος της SIEMENS για πληρωμές από τα άνω ταμεία.

Οι ανοιχτές επιταγές κατατίθενται στη D.H.Bank –τώρα, D.J. Bank- μεταφέρονται τα λεφτά στη Rifesten Bank στο Σάλτσμπουργκ και από εκεί, στις 4 Φεβρουαρίου 1999, αποστέλλονται τα εμβάσματα του ενός εκατομμυρίου μάρκων στο λογαριασμό 411229486 στην ABN AMRO στο Ρότερνταμ και ο δικαιούχος Ηλίας Πιτταούλης στέλνει τη χορηγία της SIEMENS προς το ΠΑΣΟΚ σε Έλληνες παραλήπτες.

Εδώ, αυτές οι ημερομηνίες ταιριάζουν απόλυτα με τις συνομιλίες που είχατε εσείς με τον κ. Χριστοφοράκο. Δηλαδή, φέρεται ότι επικοινωνήσατε με τον κ. Χριστοφοράκο -SIEMENS κλασέρ 143- στις 2 Φεβρουαρίου του 1999, δύο μέρες πριν.

Στις 3 Φεβρουαρίου, πάλι επικοινωνείτε με τον κ. Χριστοφοράκο και στις 4 Φεβρουαρίου υπάρχει μία εγγραφή δικής σας επικοινωνίας με τον κ. Χριστοφοράκο και εν συνεχεία σβήνει το όνομα, δηλαδή ότι έγινε η πληρωμή, αφού επικοινώνησε με τον κ. Λέτσα.

Επιβεβαιώνετε τις επικοινωνίες σας στις 2, 3 και 4 Φεβρουαρίου 1999 με τον κ. Χριστοφοράκο;

ΜΑΡΤΥΣ (Θεόδωρος Τσουκάτος): Κύριε Καμμένο, δεν μπορώ να θυμάμαι ακριβώς τις ημερομηνίες…

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Μήπως θέλετε να σας τα δώσω…

ΜΑΡΤΥΣ (Θεόδωρος Τσουκάτος): Όχι, όχι. Δεν θέλω να μου τα δώσετε. Έχω καταθέσει συγκεκριμένα πότε συναντήθηκα με το Χριστοφοράκο, ποιος τον έφερε στο γραφείο μου το Χριστοφοράκο, πότε μίλησα μαζί του και για ποια θέματα. Ούτε για τον κ. Λέτσα ξέρω ούτε και για τα άλλα ούτε για σβησίματα…

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Εκείνος μιλούσε με το Λέτσα. Εσείς μιλήσατε μαζί του στις 2, 3 και 4 Φεβρουαρίου, πριν πληρωθούν τα λεφτά; Θυμάστε;

ΜΑΡΤΥΣ (Θεόδωρος Τσουκάτος): Όχι, δεν θυμάμαι ότι έχω μιλήσει τρεις συνεχόμενες μέρες, στις 2, 3 και 4 Φεβρουαρίου. Δεν είναι τέτοιο ζήτημα. Όσες φορές ήρθε ο Χριστοφοράκος στο γραφείο μου, το έχω πει στον Εισαγγελέα και τα έχω καταθέσει γραπτά. Δεν μπορώ να επεκταθώ άλλο σ’ αυτά τα ζητήματα.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Καλώς.

(Στο σημείο αυτό την Προεδρική Έδρα καταλαμβάνει ο Πρόεδρος της Επιτροπής κ. ΙΩΣΗΦ ΒΑΛΥΡΑΚΗΣ)

Ας αναφερθούμε τώρα στο δεύτερο ζήτημα. Κατ’ αρχήν, όσον αφορά το ένα εκατομμύριο ευρώ και επειδή αναφερθήκατε σε μέλος της Επιτροπής και επειδή εγώ είμαι το μέλος της Επιτροπής, να σας πω ότι δεν είναι κάτι το οποίο ανακάλυψα εγώ ερευνώντας ούτε άνοιξα κανένα λογαριασμό. Υπάρχει κατάθεση του Χριστοφοράκου στις 6 Ιουλίου 2009 στην Εισαγγελία του Μονάχου, όπου ο κ. Χριστοφοράκος ερωτώμενος από τον Εισαγγελέα –αναφέρω τον αριθμό του δικογράφου, φάκελος 092221566- στη σελίδα 7 λέει «όχι, δεν είναι αμοιβή του κ. Λέτσα, επειδή τηρούσε λογαριασμούς στην Ελβετία για τις πληρωμές σε Έλληνες πολιτικούς.

Αναφορικά με το θέμα της Ελβετίας…» -συνεχίζει ο Χριστοφοράκος- «…θυμάμαι επίσης το εξής: Στην Ελβετία εξακολουθούν να υπάρχουν χρήματα της εταιρείας SIEMENS σε δύο ιδιωτικούς λογαριασμούς. Οι ιδιώτες αυτοί είναι καθαρά αχυράνθρωποι. Δεν τους είχα πει τίποτα σχετικά με το λόγο για τον οποίο γίνονταν οι πληρωμές. Δεν θέλω να αναφέρω σήμερα τα ονόματα των ανθρώπων αυτών, επειδή φοβάμαι ότι λόγω της έστω και εν αγνοία τους συμμετοχής στις πράξεις, θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα στη δουλειά τους ή ακόμα θα διωχθούν ποινικά. Στον έναν από τους λογαριασμούς αυτούς υπάρχουν ακόμα 400.000 ευρώ. Στον άλλο, περίπου 600.000 ευρώ. Τα χρήματα αυτά βρίσκονται εδώ και περίπου έξι τουλάχιστον χρόνια.

Απ’ όσο μπορώ να θυμηθώ σήμερα, τα χρήματα μεταφέρθηκαν εκεί από έναν από τους λογαριασμούς του Καλδή, δηλαδή από το λογαριασμό της εταιρείας Placid Blue Corporation ή από το λογαριασμό της εταιρείας Santiburi. Ο λόγος της μεταφοράς ήταν ο εξής…» -συνεχίζει ο Χριστοφοράκος- «…μέλη του ΠΑΣΟΚ ζήτησαν να μη μεταφερθούν τα χρήματα στην Ελλάδα, αλλά να κατατεθούν στην Ελβετία. Δεν θυμάμαι σήμερα ποιος ακριβώς ήταν. Πιστεύω ότι ήταν ο κ. Τσουκάτος. Πάντως, ο κ. Τσουκάτος ήταν την εποχή εκείνη το αρμόδιο άτομο, με το οποίο συνομιλούσα. Όταν μεταφέρθηκαν τα χρήματα, όμως, η υπόθεση ξεχάστηκε. Αρχικά, τα χρήματα έμειναν εκεί.»

Αυτή είναι η δήλωση Χριστοφοράκου. Και τα χρήματα του ενός εκατομμυρίου ευρώ τα έχουμε βρει, κύριε Τσουκάτο. Άρα, δεν πρόκειται περί φαντασίας δικής μου που είμαι μέλος της Επιτροπής, αλλά είναι κατάθεση Χριστοφοράκου.

ΜΑΡΤΥΣ (Θεόδωρος Τσουκάτος): Κατ’ αρχήν δεν έχω καμμία σχέση μ’ αυτό το λογαριασμό και με οποιεσδήποτε άλλες διαδικασίες ακολουθούσε ο κ. Χριστοφοράκος στην Ελβετία. Πιστεύω μόνο και μόνο η εντολή που έδωσα αποδεικνύει ότι δεν έχω τίποτα να φοβηθώ και τίποτα να κρύψω. Για όλα τα άλλα, τι είπε ο Χριστοφοράκος, πώς έγινε, κλπ, δεν μπορώ να απαντήσω εγώ.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Κύριοι συνάδελφοι, θα σας διανεμηθεί το πληρεξούσιο που ο μάρτυρας κατέθεσε. Για να γίνεται σωστά η δουλειά μας, πρέπει να γίνεται με τη μεγίστη διαφάνεια.

Συνεχίστε, κύριε Καμμένο.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Όμως, εδώ, κύριε Τσουκάτο, υπάρχει η δήλωση του κ. Χριστοφοράκου, υπάρχουν αυτά τα χρήματα και παράλληλα βάσει των εγγράφων της δικογραφίας 00765, 00829, 276/89 και αρκετών άλλων, εκείνη την εποχή, παράλληλα δηλαδή με την απελευθέρωση των χρημάτων που έκανε ο Χριστοφοράκος, φέρεται να συνομίλησε και μαζί σας. Δηλαδή, στα κατασχεθέντα αρχεία του, όπως και του 1999 που αποδεχθήκατε ότι υπήρχε η συνεννόηση και η καταβολή, υπάρχει πάλι συνεννόηση μαζί σας το 2003 και, εν συνεχεία, η καταβολή.

Υπήρχε συνεννόηση μαζί σας; Μιλούσατε εκείνες τις εποχές με τον κ. Χριστοφοράκο στο τηλέφωνο; Επιβεβαιώνετε αυτά τα οποία γράφει στα αρχεία του η κυρία γραμματέας του;

ΜΑΡΤΥΣ (Θεόδωρος Τσουκάτος): Δεν επιβεβαιώνω με κανέναν τρόπο αυτά τα πράγματα και θα σας δώσω και ένα επιπλέον στοιχείο, για να δείτε ότι δεν ισχύουν. Το 2003 δεν αποτελούσα σαν κεντρικό στέλεχος στο μηχανισμό του ΠΑΣΟΚ τίποτα. Ήμουν ένας απλός Βουλευτής. Δεν ήμουν ούτε μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας ούτε μέλος σε Επιτροπή για καμπάνιες. Κατά συνέπεια, δεν θα είχε λόγο να μιλάει μαζί μου ο κ. Χριστοφοράκος. Σας λέω και ένα επιπλέον πολιτικό στοιχείο γι’ αυτά τα πράγματα.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Πόσα μέλη είχε τότε η Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ και η Εκτελεστική Γραμματεία;

ΜΑΡΤΥΣ (Θεόδωρος Τσουκάτος): Η Κεντρική Επιτροπή είχε εκατόν πενήντα, η Εκτελεστική Γραμματεία είχε έντεκα ή δώδεκα, δεν θυμάμαι ακριβώς.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Γιατί να έρθει, λοιπόν, ο Χριστοφοράκος σε σας και να μην πάει, για παράδειγμα, στον κ. Σκανδαλίδη; Μήπως επειδή εσείς ήσασταν τότε ο επονομαζόμενος «Στρατηγός», η απόλυτη εξουσία του κινήματος;

ΜΑΡΤΥΣ (Θεόδωρος Τσουκάτος): Κοιτάξτε να δείτε, σε επίπεδο κόμματος πραγματικά ήμουν ένα προβεβλημένο στέλεχος και εκείνο που μπορώ να πω ερμηνεύοντας τη στάση γιατί ήρθε σε μένα και ζήτησε να με δει, είναι επειδή ήμουν δίπλα στον Πρωθυπουργό.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Ο κ. Σουμάκης, ο οποίος είχε το ταμείο τότε, λέει όμως άλλα. Βλέπουμε, δηλαδή, ότι ως ταμίας τότε του κόμματος λέει ότι ουδέποτε ήρθαν χρήματα προς το κόμμα, έστω και μέσω υμών, από κουπόνια. Για ποιο λόγο, αφού εσείς τότε ουσιαστικά δουλεύατε για το κόμμα, όπως λέτε, να έχει αυτήν την αντιμετώπιση ο κ. Σουμάκης, ο κ. Αυγερινός και οι υπόλοιποι σύντροφοί σας στο Κίνημα;

ΜΑΡΤΥΣ (Θεόδωρος Τσουκάτος): Ο κ. Αυγερινός δεν λέει τέτοιο πράγμα. Ο κ. Αυγερινός λέει στην κατάθεσή του ότι ο Τσουκάτος το 1999 είχε φέρει τέτοιο ποσό στο Κίνημα. Για τον κ. Σουμάκη τοποθετήθηκα στην αρχή, γιατί πραγματικά το κόμμα μου υποκρίνεται και στρουθοκαμηλίζει σε μία συγκεκριμένη πρακτική που υπάρχει.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Ο κ. Σπύρος Αυγερινός, Γραμματέας του Οικονομικού Σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ και η Ταμίας Δήμητρα Παπαχρήστου λένε ότι υπάρχει το ενδεχόμενο να έχει μπει αυτό το ποσό μέσω Τσουκάτου στα ταμεία. Μάλιστα, ο Σπύρος Αυγερινός λέει ότι δεν αποκλείεται να κατατέθηκαν τα χρήματα τμηματικά και εν αγνοία του. Βλέπετε, όμως, ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου το αρνείται ως εκπρόσωπος του κόμματος.

ΜΑΡΤΥΣ (Θεόδωρος Τσουκάτος): Ο κ. Παπακωνσταντίνου, σας είπα, υποκρίνεται και δεν λέει την αλήθεια. Το ΠΑΣΟΚ, επειδή δεν θέλει να πει με θάρρος τη γνώμη του για την πρακτική που ίσχυε για τα δύο μεγάλα κόμματα όλα αυτά τα χρόνια και ειδικά για τον εαυτό του, δεν ομολογεί την αλήθεια. Γι’ αυτό δεν έκανε και καμμία ενέργεια αποκάλυψης της πραγματικότητας.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Κύριε Τσουκάτο, θα ήθελα να σας κάνω μία τελευταία ερώτηση. Προκύπτουν εδώ θέματα με διαφημιστικές καμπάνιες, οι οποίες γίνονταν μέσω του ΟΤΕ από τα Σκόπια και με άλλες εταιρείες για χρήματα τα οποία έβγαιναν από τη SIEMENS στα «μαύρα ταμεία».

Στις 17 Φεβρουαρίου 2003 αναφέρεται στα ημερολόγια Χριστοφοράκου «Τσουκάτος, διαφήμιση 3». Εκείνη την εποχή φέρεται να υπάρχουν κονδύλια τα οποία βγαίνουν σε διαφημιστικές εταιρείες και σε εταιρείες συμβούλων για την επέκταση του ΟΤΕ στα Βαλκάνια.

(AS)

(AD)

Είχε πέσει στην αντίληψή σας καμία συνεργασία στελεχών τότε του Ο.Τ.Ε. με τα μαύρα ταμεία της SIEMENS και μέσω διαφημίσεων να πληρώθηκαν οι προεκλογικές καμπάνιες;

ΜΑΡΤΥΣ (Θεόδωρος Τσουκάτος): Δεν έχω καμία ανάμειξη σε αυτό το θέμα, ούτε καν αντίληψη για τέτοια ζητήματα, γιατί δεν ήμουν καθ’ ύλην αρμόδιος για να ξέρω αυτά τα θέματα. Τα έχω διαβάσει και εγώ όλα στη συνέχεια με την εξέλιξη της ιστορίας.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Θα ήθελα να σας κάνω μια τελευταία ερώτηση: Ποια η εμπλοκή του κ. Σπύρου Σημίτη στην υπόθεση με την εξαγορά του Ο.Τ.Ε. από την DEUTSCHE TELEKOM;

ΜΑΡΤΥΣ (Θεόδωρος Τσουκάτος): Με ρωτάτε για ένα θέμα που δεν έχω καμία ενημέρωση. Ούτε ξέρω για την εξαγορά του Ο.Τ.Ε. από την DEUTSCHE TELEKOM, για την ανάμειξη του κ. Σημίτη και οτιδήποτε άλλο. Δεν νομίζω ότι ασχολήθηκε κανένας από τα κομματικά στελέχη του ΠΑ.ΣΟ.Κ. με αυτό το θέμα.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Ο κ. Βερελής στην κατάθεσή του λέει ότι ο κ. Σημίτης δεν ήθελε να γίνει εξαγορά όπως του προτάθηκε από την DEUTSCHE TELEKOM του Ο.Τ.Ε.. Σε εσάς, ως στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού τότε, είχε πέσει στην αντίληψή σας τέτοιο θέμα;

ΜΑΡΤΥΣ (Θεόδωρος Τσουκάτος): Δεν είχε πέσει και ούτε είχα συζητήσει ποτέ αυτό το ζήτημα.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Ο κ. Σπύρος Σημίτης είχε γραφείο πάνω από το γραφείο του κ. Σημίτη όταν είχε δημιουργηθεί το θέμα της παραίτησής του από το Υπουργείο Βιομηχανίας μετά τη δήλωση του Ανδρέα Παπανδρέου;

ΜΑΡΤΥΣ (Θεόδωρος Τσουκάτος): Μου φαίνεται ότι ο κ. Σπύρος Σημίτης ήταν στην Γερμανία. Εγώ δεν τον έχω δει ποτέ στην Ελλάδα εκτός από την περίοδο των διακοπών. Δεν έχω τέτοια εικόνα και ούτε είχα τέτοιου είδους σχέσεις για να ξέρω πού είχε γραφείο.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.

Νομίζω ότι είναι αρκετά σημαντικά αυτά που κατατέθηκαν από τον μάρτυρα. Παρακαλώ τα αντίγραφα των καταθέσεων να κοινοποιηθούν εκτός από τον ανακριτή και τον εισαγγελέα στο Υπουργείο Οικονομικών σε σχέση με τις προεκλογικές προμήθειες του 1999, όπως επίσης και στην Ευρωπαϊκή Ένωση για να διεξαχθεί έρευνα, εάν και κατά πόσον πρέπει να ενεργοποιηθεί ο εκλογικός νόμος για την επιστροφή της επιδότησης των κομμάτων όταν υπάρχει μπαράζ εκλογικής νομοθεσίας.

Ευχαριστώ.