Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Άμεση έξοδο Βουρλούμη θέλει το Μαξίμου!



http://www.sofokleous10.gr


Εντολή να κλείσει με τους Γερμανούς το συντομότερο συμφωνία απομάκρυνσης του κ. Π. Βουρλούμη από τον ΟΤΕ φέρεται να έχει λάβει, σύμφωνα με πληροφορίες του “S10”, ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου από τον Πρωθυπουργό.

Οι τελευταίες εξελίξεις στην Προανακριτική Επιτροπή για το σκάνδαλο της Siemens, ιδιαίτερα μετά την επιστολή Βαλυράκη στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, έχουν πείσει, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τον Πρωθυπουργό, Γ. Παπανδρέου, ότι ο κ. Βουρλούμης πρέπει άμεσα να απομακρυνθεί από την κορυφαία θέση του ΟΤΕ.

Ο κ. Βαλυράκης, όπως είναι γνωστό, ζήτησε να διερευνηθούν πιθανές ευθύνες των διοικήσεων Βουρλούμη, με βάση και τα στοιχεία που συγκέντρωσε η Εξεταστική Επιτροπή, σε ό,τι αφορά τον πλημμελή έλεγχο των...τιμολογήσεων υλικών της Siemens, σύμφωνα με τις ρήτρες που περιλαμβάνονται στις προγραμματικές συμφωνίες.

Σημειώνεται, ότι ήδη ο κ. Βουρλούμης είναι υπόδικος με κατηγορίες για απιστία σε βαθμό κακουργήματος για τις συμβάσεις τεχνικής υποστήριξης με την Siemens και την Intracom, αλλά ακόμη δεν έχει προσδιορισθεί η δικάσιμος.

Η νέα εμπλοκή Βουρλούμη σε «σκοτεινές» υποθέσεις, που άπτονται των σχέσεων της Siemens με τον ΟΤΕ αποτέλεσε, σύμφωνα με πληροφορίες, τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, οδηγώντας τον Πρωθυπουργό στην απόφαση να ζητήσει από τον υπουργό Οικονομικών να κλείσει άμεσα τη συμφωνία με τους Γερμανούς για την απομάκρυνση Βουρλούμη.

Ορισμένες πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί αναφέρουν, ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου συζήτησε τα θέματα του ΟΤΕ με τον Γερμανό ομόλογό του, Βόλφγκανγκ Σόιμπλ, στο τελευταίο τους τετ α τετ στο Βερολίνο, την περασμένη εβδομάδα. Για το περιεχόμενο των συζητήσεων αυτής της συνάντησης ελάχιστα, πλην των τυπικών, έχουν γίνει γνωστά.

Πάντως, για την υπόθεση του ΟΤΕ υπάρχουν σοβαρές ανοικτές εκκρεμότητες, πέραν της παραμονής ως τώρα του κ. Βουρλούμη στη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου:

Η Κομισιόν είναι έτοιμη μέσα στο επόμενο δίμηνο να ανακοινώσει την παραπομπή της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τη διαδικασία εξαγοράς του «στρατηγικού» πακέτου μετοχών του Οργανισμού, χωρίς να υποβληθεί δημόσια προσφορά για τους μετόχους μειοψηφίας. Το υπουργείο Οικονομικών και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς επιμένουν στη θέση τους, ότι η διαδικασία που ακολουθήθηκε το 2008 είναι συμβατή με το κοινοτικό δίκαιο και η Κομισιόν δεν έχει άλλη επιλογή από το να παραπέμψει την υπόθεση στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, καθώς θεωρεί ότι πρόκειται για «καραμπινάτη» παραβίαση της κοινοτικής οδηγίας για την προστασία των δικαιωμάτων της μειοψηφίας.

Οι Γερμανοί έχουν ζητήσει από το υπουργείο Οικονομικών να αγοράσουν και τις τελευταίες μετοχές του ΟΤΕ που έχουν απομείνει στο Δημόσιο, ή να τους δοθεί η άδεια να αποκτήσουν πρόσθετες μετοχές από το Χρηματιστήριο. Η περίπτωση πώλησης έχει αποκλεισθεί, ενώ αν δοθεί στην Telekom η άδεια για αγορά μετοχών από το ΧΑ θα ξεπεράσει πολύ εύκολα το όριο του 33,3% και θα πρέπει να υποβάλει δημόσια προσφορά για το σύνολο των μετοχών, αλλά σε τιμή εξευτελιστικά χαμηλή, αφού θα υπολογισθεί με βάση τις τιμές κλεισίματος του τελευταίου χρόνου.

Έτσι, αν η κυβέρνηση επιδιώξει να διαπραγματευθεί μια συμφωνία για αντικατάσταση του κ. Βουρλούμη, υποχωρώντας σε «αντάλλαγμα» στην αξίωση των Γερμανών να πάρουν άδεια αγοράς μετοχών από το ΧΑ, ο μεν κ. Βουρλούμης θα βρεθεί εκτός ΟΤΕ, αλλά πολύ σύντομα οι Γερμανοί θα αποκτήσουν τον πλήρη έλεγχο του Οργανισμού σε τιμή… δώρου!