Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Siemens: Κατάπληξη ΟΤΕ για Βουρλούμη


http://www.skai.gr

Κατάπληξη δηλώνει ο ΟΤΕ από την απόφαση της εξεταστικής για τη Siemens να ζητήσει τη δίωξη του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του Οργανισμού Παναγή Βουρλούμη και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου για απιστία.

Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωση του ο Οργανισμός, "η διοίκηση, που ανέλαβε το 2004, είναι η μόνη που προσπάθησε να ρίξει φως στα σκάνδαλα και απο το 2008 έχει ενάγει τη Siemens στα γερμανικά δικαστήρια, ζητώντας αποζημίωση, καθώς και τα ονόματα των στελεχών του ΟΤΕ, που τυχόν δωροδοκούσε η...γερμανική εταιρία".

O ΟΤΕ αναφέρει ότι αναμένει να λάβει επίσημη γνώση του περιεχομένου της επιστολής της εξεταστικής προς τους ειδικούς ανακριτές.

Την ίδια ώρα, την αντίδραση της ΝΔ προκαλεί η αποκλειστική αναφορά στη διοίκηση του Π. Βουρλούμη, που γίνεται στην επιστολή της εξεταστικής προς τους εφέτες ανακριτές.

Δια του βουλευτή της Κώστα Τζαβαρα, η Ρηγίλλης επισημαίνει ότι είναι αδιανόητο να εξαιρούνται οι διοικήσεις από το 1997 έως το 2005. Μάλιστα ο κ. Τζαβάρας δήλωσε ότι εάν δεν καλυφθεί η παράλειψη, η ΝΔ θα ζητήσει από τον εισαγγελέα να διευρύνει χρονικά την ποινική δίωξη.

Ολοκληρώθηκε το ανακριτικό έργο της επιτροπής

Κατά τα άλλα, ολοκληρώθηκε το ανακριτικό έργο της επιτροπής, η οποία πάντως παραμένει ανοικτή μέχρι και το ενδεχόμενο ταξίδι στο Μόναχο κι αν χρειαστεί να κληθούν πολιτικά πρόσωπα.

Ο πρόεδρος της εξεταστικής Σήφης Βαλυράκης γνωστοποίησε στους βουλευτές ότι απομένει ο ορισμός ημερομηνίας επίσκεψης του κλιμακίου της εξεταστικής, ενώ παραδέχθηκε ότι οι ημερομηνίες είναι ασφυκτικές μέχρι την καταληκτική ημερομηνία της 30ής Σεπτεμβρίου, οπότε θα πρέπει να ολοκληρωθεί και κατατεθεί το πόρισμα.

Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Δένδιας που εξετάστηκε την Τρίτη, ανέφερε σχετικά με τις κατηγορίες που εκτοξεύονται από την πλειοψηφία για παρεμβάσεις στην υπόθεση Siemens με σκοπό την συγκάλυψη, ότι ο ίδιος από τη θέση του προΐστατο μόνον της διοίκησης της Δικαιοσύνης και δεν παρενέβαινε στην απονομή της.

Αναφορικά με το θέμα της διαφυγής του Χρήστου Καραβέλα είπε ότι μόλις ήρθαν σε γνώση του ιδίου οι ύποπτες κινήσεις του πρώην διαχειριστού των «μαύρων ταμείων» της Siemens ενημέρωσε την ίδια ώρα τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Δήλωσε μάλιστα ότι «δεν υπήρξαν κρυφές και κατ’ ιδίαν συνομιλίες με τον Γεώργιο Σανιδά. Όποτε υπήρξαν ήταν θεσμικές και ο ίδιος φρόντιζε πάντα να γίνονται γνωστές.

Για την παρέμβασή του και το έγγραφό του προς τον κ. Σανιδά για το δημοσίευμα που ενέπλεκε χρηματοδότηση της ΝΔ από τη Μayo με την υπόθεση Siemens και τη γνωστοποίηση Σανιδά ότι δεν περιλαμβάνεται στη σχετική δικογραφία, απάντησε ότι ήταν θεσμικό καθήκον του να ρωτήσει τον εισαγγελέα, γεγονός που έσπευσε να δημοσιοποιήσει.

Ο πρώην διευθυντής εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Αμύνης επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου- Γιάννου Παπαντωνίου Αντώνης Κάντας που εξετάσθηκε στη συνέχεια, εμπλέκεται στην υπόθεση εκ του γεγονότος γιατί το 2003 μπήκε σε λογαριασμό της Dresdner Βank το ποσό των 500.000 ευρώ από το τροφοδότη λογαριασμό του Πρόδρομου Μαυρίδη.

Ο ίδιος εξεταζόμενος είπε ότι ούτε τον Μαυρίδη γνώριζε ή γνωρίζει, ούτε είχε ποτέ κάποια σχέση με τη Siemens.

«Είναι κι αυτός μπλεγμένος μέχρι τα μπούνια», σχολίασε ο ΚώσταςΤζαβάρας από την ΝΔ, ενώ ο Θανάσης Παφίλης (ΚΚΕ) τόνισε ότι «ήταν ένας ακόμη παραπλανημένος που δεν πείθει κανένα» κι ο Δημήτρης Παπαδημούλης ότι «επανέλαβε το ίδιο τροπάρι με όσους βρέθηκαν με μαύρα χρήματα της Siemens, αλλά δεν έπεισε».