Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2010

ΟΤΕ: Εχασε 1 εκατ. γραμμέςΔεν σταματούν να φεύγουν οι πελάτες από τον ΟΤΕ, καθώς οι προσφορές των άλλων τηλεπικοινωνιακών εταιρειών συνεχίζουν να ασκούν πίεση στο πρώην μονοπώλιο.

Ως το τέλος του 2009 είχαν «απελευθερωθεί» από το δίκτυο του ΟΤΕ ένα εκατ. γραμμές, καθώς οικιακοί πελάτες αλλά και επιχειρήσεις επέλεξαν κάποια από τις προσφορές των άλλων τηλεπικοινωνιακών εταιρειών. Σε σύγκριση με το τέλος του 2008, όταν το σύνολο των εκτός ΟΤΕ γραμμών ήταν 646.000, καταγράφεται αύξηση της τάξης του 55%, αν και στο 12μηνο που μεσολάβησε ο Οργανισμός επιχείρησε να αντεπεξέλθει στην πίεση με

τα δικά του προγράμματα.

Ωστόσο οι εναλλακτικοί πάροχοι κατάφεραν να διατηρήσουν και το 2009 τη δυναμική των προηγούμενων ετών, με προσφορές και πακέτα που συνδυάζουν την πρόσβαση στο Διαδίκτυο μέσω ευρυζωνικής σύνδεσης, με κλήσεις προς σταθερά ή και κινητά τηλέφωνα. Ο ΟΤΕ πάντως θεωρούσε δεδομένη την ενίσχυση των ανταγωνιστών του, σημειώνοντας πως αναμένει το μερίδιό του στην ευρυζωνική αγορά να υποχωρήσει σύντομα κάτω από το επίπεδο του 50%.

Στο «χορό» της ευρυζωνικής πρόσβασης έχουν μπει πλέον για τα καλά και οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας. Υπολογίζεται πως υπάρχουν γύρω στις 200.000 συνδέσεις (που δεν περιλαμβάνονται στο 1 εκατ. των εκτός ΟΤΕ γραμμών) για την πρόσβαση στο Διαδίκτυο με υπολογιστή και μέσω των δικτύων 3ης γενιάς, ενώ στο τελευταίο τρίμηνο του 2009 περίπου 1,2 εκατ. κάτοχοι κινητών τηλεφώνων χρησιμοποίησαν έστω και για μία φορά τη συσκευή τους για να συνδεθούν με το Internet.

http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=123352