Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2010

Ο Απόστολος Κακλαμάνης στο πλευρό της Μάνιας Τεγοπούλου



Τη σύμφωνη γνώμη του με το σχόλιο της Μάνιας Τεγοπούλου, που δημοσιεύθηκε χθες στην «Ε» σχετικά με τους επιχειρηματίες που επενδύουν στον χώρο του Τύπου, εξέφρασε χθες, μιλώντας στο «Κανάλι 1» του Πειραιά ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης. Οι δημοσιογράφοι, λίγο πριν αρχίσουν την εφ' όλης της ύλης συνέντευξή τους με τον κ. Κακλαμάνη, διάβασαν το σχόλιο που δημοσιεύθηκε χθες στα «Πολιτικά Παρασκήνια» και το οποίο...



Τη σύμφωνη γνώμη του με το σχόλιο της Μάνιας Τεγοπούλου, που δημοσιεύθηκε χθες στην «Ε» σχετικά με τους επιχειρηματίες που επενδύουν στον χώρο του Τύπου, εξέφρασε χθες, μιλώντας στο «Κανάλι 1» του Πειραιά ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης.
Οι δημοσιογράφοι, λίγο πριν αρχίσουν την εφ' όλης της ύλης συνέντευξή τους με τον κ. Κακλαμάνη, διάβασαν το σχόλιο που δημοσιεύθηκε χθες στα «Πολιτικά Παρασκήνια» και το οποίο είναι το εξής:



Ο Τύπος ως όχημα
Για ποιο λόγο επιχειρηματίες επενδύουν στον χώρο του Τύπου, όταν έχει ήδη καταστεί σαφές -ίσως και από τους ίδιους- ότι δεν έχουν επιχειρηματικό μέλλον οι εφημερίδες; Μήπως θα μπορούσε να απαντήσει η κυβέρνηση ή και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, τον οποίο θα έπρεπε να αφορά ο ευτελισμός και η άλωση του Τύπου; Η ερώτηση δεν είναι ρητορική.

Λαυρεντιάδης - Κυριακίδης: 12,53% στην Πήγασος, 10,14% στη Χ.Κ. Τεγόπουλος και ελέγχουν τα έντυπα: Athens news, Espresso, Espresso Κύπρου, Ισοτιμία, Σφήνα, City Press, Free Sunday.

Βίκτωρ Ρέστης: 18,15% του ΔΟΛ.

ΥΓ. Το θέμα είναι ζόρικο. Αφορά συντάκτες, Ενώσεις, κόμματα και δεν τελειώνει εκεί.


Μ.Τ.

Ακούγοντας το σχόλιο, ο κ. Κακλαμάνης μόνος του πήρε θέση λέγοντας:
«Σωστά η κ. Τεγοπούλου υπεραμύνεται μιας φωνής που την ξέρετε όλοι ότι κάτι προσθέτει στο όλο σύστημα ενημέρωσης...».

Στην παρατήρηση του δημοσιογράφου, γιατί ζητά η Μάνια Τεγοπούλου από τον πρωθυπουργό να αποτρέψει κάποιον να αγοράσει τις δικές της μετοχές που εκείνη έβγαλε στο Χρηματιστήριο, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής υποστήριξε ουσιαστικά ότι είναι απαραίτητη η έρευνα για την είσοδο επιχειρηματιών στον χώρο του Τύπου, για το ποιοι επενδύουν, πώς επενδύουν κι από πού έχουν τα χρήματα για να επενδύουν.


«Στην Ελλάδα δεν μιλάμε για ένα καθεστώς -για το οποίο εγώ βέβαια χρόνια μιλώ- το οποίο χαρακτηρίζω ως "ελευθέρα Κέρκυρα". Κανένας δεν ρωτάται πώς επενδύει, από πού έχει τα σχετικά για να επενδύσει, σε μια κατάσταση που κάποιοι άρχισαν να συζητούν πάλι. Να πούμε όσα βρώμικα ή καθαρά είναι εκτός του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, να τους πούμε "φέρτε τα, παιδιά..."»

ΔΕΝ ΕΧΩ ΣΥΝΑΝΤΗΘΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΥΡΕΝΤΙΑΔΗ..."

Στο μεταξύ η Μάνια Τεγοπούλου, σύμφωνα με πληροφορίες απο το περιβάλλον της, διαψεύδει τις συναντήσεις της που φέρεται να είχε με τον επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη όπως έγραψαν οι εφημερίδες "Πρώτο Θέμα" και "Αξία".

"Δεν συνατήθηκα ποτέ μαζί του. Τον έχω δει μόνο στις φωτογραφίες που δημοσιεύονται...", επισημαίνει η εκδότρια, η οποία διαψεύδοντας τις Κασσάνδρες και σε αντίθεση με την πρακτική άλλων εκδοτών, απέλυσε μόνο τους διευθυντές της, Φυντανίδη και Βλαστάρη.


"Δεν μπορώ να φαντασθώ εν μέσω κρίσης ν απολύονται χαμηλόμισθοι..." είναι το σκεπτικό της Μάνιας. Αξίζει να σημειωθεί οτι στην "Ελευθεροτυπία" υπάρχουν κοντά στους 1000 εργαζόμενους.

ΠΑΡΩΝ ΚΑΙ Ο ΛΑΥΡΕΝΤΙΑΔΗΣ ΣΤΗΝ "ΑΙΓΛΗ" ΤΟΥ ΖΑΠΠΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΥΡΚΟ.

Στο μεταξύ οι επιχειρηματίες Λαυρεντιάδης και Κυριακίδης, ήταν ανάμεσα σ εκείνους που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Λεωνίδα Κύρκου και έσπευσαν στο Ζάππειο.

Εκείνη τη μέρα ο ιστορικός ηγέτης της Αριστεράς είχε τη γνωστή περιπέτεια υγείας αλλά και την καλή τύχη να έχει δίπλα του την Ολγα Τρέμη.


Ιδου το σχετικό ρεπορτάζ -για την εγχώρια "Λέσχη Μπίλντερμπεργκ" του Ζαππείου προς τιμή του Λεωνίδα-απο τα "ΝΕΑ":

ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ τραπέζι της «Αίγλης»- με Παπανδρέου, Πετσάλνικο, Κωστή Στεφανόπουλο, Πάγκαλο και Φώτη Κουβέλη - βρέθηκε ο Κύρκος. Η μικρή περιπέτεια υγείας που είχε ο Λεωνίδας αποδίδεται στο ριζότο- που ήταν αρκετά πικάντικο, όπως και η πολιτική πρωτοβουλία για το δείπνο.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ, χθες το πρωί ο Αλέξης Τσίπρας - μη προσκληθείς στην «Αίγλη» τη Δευτέρα- ξεκίνησε να πάει να δει τον Κύρκο στο Ιπποκράτειο. Οι κακές γλώσσες όμως λένε ότι γύρισε πίσω, καθώς ο Λεωνίδας είχε πάρει στο μεταξύ εξιτήριο.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ του ΣΥΝ έπεσε μάλλον θύμα παραπληροφόρησης. Γιατί ο Κύρκος παρέμεινε στο νοσοκομείο για να ολοκληρώσει το τσεκ-απ και μάλιστα στο δωμάτιό του τον επισκέφθηκε η υπουργός Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου . Οι δυο τους τα είπαν για περίπου ένα τέταρτο. Ο Κύρκος με το γνωστό του χιούμορ και με δόση αυτοσαρκασμού τής είπε: «Είπα κι εγώ να φάω μια μέρα και κοιτάξτε τι έγινε». Η Μαριλίζα όμως τον καθησύχασε και τον διαβεβαίωσε πως όλα στο δείπνο ήταν υπέροχα. Αργότερα με τον Λεωνίδα επικοινώνησε και ο Πρωθυπουργός, ο οποίος τού ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση.

ΔΕΝ ΞΕΡΩ αν το δείπνο Κύρκου ήταν περισσότερο κοινωνικό ή πολιτικό γεγονός αφού αποτελούνταν από ένα περίεργο μείγμα προσκεκλημένων. Από την κυβέρνηση, εκτός από τον Παπανδρέου, τον Πάγκαλο και τη Μαριλίζα παρακάθησαν στο δείπνο ο Γιάννης Ραγκούσης, η Άννα Διαμαντοπούλου, ο Βαγγέλης Βενιζέλος, ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Εκεί ήταν και ο Μίμης Ανδρουλάκης, αλλά και ο Αναστάσης Πεπονής. Από τον ΣΥΝ, εκτός του Κουβέλη (που μίλησε κιόλας για τον Λεωνίδα), έδωσαν το «παρών» ο Σπύρος Λυκούδης, ο Δημήτρης Χατζησωκράτης, αλλά και ο νυν ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην δήμαρχος του ΣΥΝ Σπύρος Δανέλλης .

Η ΝΕΑ Δημοκρατία είχε μικρή εκπροσώπηση. Ο Αντώνης Σαμαράς αν και αποδέχθηκε αρχικώς την πρόσκληση, τελικώς έστειλε... αντ΄ αυτού μία τεράστια ανθοδέσμη και μια εγκάρδια επιστολή γραμμένη σε πρώτο ενικό. Εκεί ήταν ο Γιάννης Βαρβιτσιώτης, όχι όμως και ο Άρης Σπηλιωτόπουλος ως εκπρόσωπος της νεώτερης γενιάς.

ΣΤΟ ΔΕΙΠΝΟ προσεκλήθησαν ο εκδότης του Λ. Κύρκου Πέτρος Παπασαραντόπουλος, δημοσιογράφοι, αλλά και περί τους δέκα επιχειρηματίες. Από τους επιχειρηματίες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα οι κ.κ. Κυριακίδης, Μελισσανίδης , Λαυρεντιάδης και Παπαλεξόπουλος. Από την ακαδημαϊκή κοινότητα ήταν στην «Αίγλη» οι Νίκος Αλιβιζάτος και Γιάννης Βούλγαρης, ενώ από τον χώρο του Πολιτισμού το «παρών» έδωσε ο Παντελής Βούλγαρης.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας δεν κατάφερε τελικώς να παρευρεθεί στην εκδήλωση του Λεωνίδα Κύρκου.