Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2010

Νέα παράταση στο πόρισμα για τη «Γερμανός»


Εφτά μήνες μετά την έκδοση της σχετικής ανακριτικής διάταξης και η πραγματογνωμοσύνη για την υπόθεση της «Γερμανός» όχι μόνο δεν έχει ολοκληρωθεί, αλλά θα αργήσει για τουλάχιστον ακόμη τρεις μήνες.
Κι αυτό γιατί οι πραγματογνώμονες που ορίστηκαν -μετά την παραίτηση, λόγω ασυμβίβαστου, των προηγούμενων- ζήτησαν και πήραν από τον ανακριτή παράταση τριών μηνών προκειμένου να....



ολοκληρώσουν το πόρισμά τους με το οποίο θα διαπιστώνεται εάν ήταν εύλογο ή όχι το τίμημα του 1,3 δισ. ευρώ που η COSMOTE κατέβαλε για την εξαγορά τής «Γερμανός». Πρόθεση του ανακριτή είναι να θεμελιώσει με αδιάσειστα στοιχεία την κατηγορία της απιστίας που είναι ένα από τα πέντε κακουργήματα για τα οποία διώκονται, κατά περίσταση, συνολικά 18 άτομα.

Σύμφωνα με την ανακριτική διάταξη, οι ειδικοί καλούνται να απαντήσουν σε τρία κρίσιμα ερωτήματα:

* Αν βάσει της επιχειρηματικής λογικής, διεθνώς οικονομικών αποδεκτών προτύπων και διεθνών συμβατικών πρακτικών, η εξαγορά της εταιρείας Γερμανός από την COSMOTE έγινε με εύλογο τίμημα. Σε περίπτωση που το ποσό δεν υπήρξε έυλογο να καθοριστεί κατά τη μέγιστη δυνατή ακρίβεια το εύλογο συμβατικό τίμημα της εξαγοράς.

* Αν από την αγορά η COSMOTE υπέστη αιτιωδώς περιουσιακή ζημία.

* Σε καταφατική περίπτωση να προσδιοριστεί το ακριβές ύψος της ζημίας.

Πηγή http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=121370