Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010

Στην πρέσα η κινητή


Hδη οι εταιρείες της κινητής τηλεφωνίας έχουν περιγράψει με μελανά χρώματα το εγγύς μέλλον, κρούοντας μάλιστα τον κώδωνα του κινδύνου για πιθανό «πάγωμα» επενδύσεων 1,8 δισ. ευρώ την προσεχή τριετία, περιορισμό της συνεισφοράς στο ΑΕΠ και απώλειες χιλιάδων θέσεων εργασίας σε όλη την αλυσίδα, που σχετίζεται με τον κλάδο.



Σκιαγραφούν δε το δυσμενές περιβάλλον, με βάση τρεις κύριους άξονες: την οικονομική κρίση, την αυξημένη φορολογία στα τέλη της κινητής και στη γραφειοκρατία, που φρενάρει την εγκατάσταση νέων κεραιών και άρα την ανάπτυξη νέων δικτύων. Το εκρηκτικό σκηνικό συμπιέζει τα έσοδα των εταιρειών του κλάδου, που το 2009 εκτιμάται ότι περιορίστηκαν σε ποσοστό έως και 14%, ενώ οι εκτιμήσεις για το 2010 είναι ότι ο ρυθμός ανάπτυξης του κλάδου θα υπολείπεται αυτού της ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.

Δεν είναι τυχαίο ότι έρευνα της Credit Suisse εντοπίζει στην ελληνική αγορά κινητής τηλεφωνίας τη μεγαλύτερη μείωση εσόδων, μεταξύ των κυριότερων ευρωπαϊκών αγορών, το 2009. Ειδικά για το τρίτο τρίμηνο του 2009 η συγκεκριμένη έρευνα αναφέρει ότι οι τρεις ελληνικές εταιρείες κινητής τηλεφωνίας είδαν τα έσοδά τους από υπηρεσίες να μειώνονται κατά 12,3% σε σχέση με έναν χρόνο νωρίτερα, τη στιγμή που ο ευρωπαϊκός μέσος όρος ήταν -3% το τρίτο τρίμηνο.