Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Σάββατο, 30 Ιανουαρίου 2010

«Μαύρη» και ανέλεγκτη η αγορά καρτοκινητών


Σε δημιουργία «παράλληλης αγοράς» φαίνεται πως οδηγούν τα μέτρα που θεσπίστηκαν πριν από ένα χρόνο και προβλέπουν καρτοκινητά με ονοματεπώνυμο για τις περίπου 13,5 εκατομμύρια συνδέσεις.
Εταιρείες κινητής τηλεφωνίας έχουν διαπιστώσει ότι έκαναν την εμφάνισή τους στην Ελλάδα κινητά από τη...Λετονία και άλλες χώρες του εξωτερικού στις οποίες δεν ισχύει το μέτρο. Οι συσκευές, οι κάρτες αλλά και ο «φορτωμένος» χρόνος ομιλίας καθορίζουν τις τιμές πώλησης, οι οποίες κυμαίνονται μεταξύ 30-40 ευρώ.

Οι επισημάνσεις έγιναν χθες σε ημερίδα της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής για την επικοινωνία και την τεχνολογία από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Cosmote Μιχάλη Τσαμάζ. Ο ίδιος σημείωσε ότι ουσιαστικά δεν πρόκειται για κάτι παράνομο, δεδομένου ότι η εισαγωγή κινητών δεν απαγορεύεται. «Εξαρχής είχαμε μιλήσει για τον κίνδυνο δημιουργίας μιας μαύρης αγοράς. Ωστόσο αυτό που ήδη μαθαίνουμε ότι συμβαίνει είναι νόμιμες εισαγωγές καρτών, συσκευών αλλά και χρόνου για ομιλία από καρτοκινητά, τα οποία εισάγονται στην Ελλάδα νομότυπα και στη συνέχεια πωλούνται σε οποιονδήποτε», αποκάλυψε.

Τρύπα στο μέτρο φαίνεται ότι δημιουργεί και η κατοχή καρτοκινητών από τουρίστες.

* Στην ίδια ημερίδα, ο υφυπουργός Υποδομών Νίκος Σηφουνάκης ανακοίνωσε ότι ώς τα τέλη Μαρτίου θα έχει επιλεγεί ο σύμβουλος για την εκπόνηση της μελέτης του εθνικού δικτύου οπτικών ινών, προϋπολογισμού 2 δισ. ευρώ, το οποίο θα αρχίσει να υλοποιείται στα τέλη του 2011.

Πηγή http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=126473