Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010

Η υπόθεση Aurora – Μανασή...


Είχε ασκηθεί δίωξη για κακούργημα προ διετίας. Σε ποιο στάδιο βρίσκεται τώρα;

Τον Σεπτέμβριο του 2000, στις 19 του μηνός ημέρα Πέμπτη, συνεδριάζει στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ο.Τ.Ε. Ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Νίκος Μανασής εισάγει σαν τελευταίο θέμα με τίτλο «Δικαιώματα χρήσης σε χωρητικότητα του εξωτερικού». Δεν καταθέτει γραπτή εισήγηση, με μια λιτή περιγραφή παίρνει εξουσιοδότηση να υπογράψει σύμβαση με την εταιρεία Aurora. Δεν ενημερώνει όμως ότι η εταιρεία αυτή τη στιγμή της εισήγησής του δεν υφίσταται ακόμη!!!
Θα λειτουργήσει η Aurora Global Solutions μια εβδομάδα αργότερα. Το καταπληκτικό δε, είναι ότι...

προέρχεται από την εταιρεία «Karakitsos cleaning A.E.» που άλλαξε επωνυμία και σκοπό μόλις στις 26.9.2000! Προκειμένου μάλιστα να πεισθεί το Δ.Σ. του ΟΤΕ ο Μανασής επικαλείται εισήγηση της Διεύθυνσης Διεθνών Επικοινωνιών του ΟΤΕ από τον Ιούνιο του 2000 που ήδη!! Είχε υλοποιηθεί όπως λένε αργότερα υπηρεσιακοί παράγοντες, αλλά και ουδεμία σχέση έχει με τις «υπηρεσίες» που θα προσέφερε η Αurora αφού είχε γίνει άλλη σύμβαση με την Telecom Italia.
Μάλιστα μιλώντας ο κ. Μανασής αυτοκαταγγέλεται προκειμένου να φτιάξει τη νέα δουλειά λέγοντας: «Έχοντας επίγνωση ότι οι οικονομικοί όροι (της σύμβασης με την Telecom Italia) δεν ήταν οι καλύτεροι δυνατοί για τον ΟΤΕ προβήκαμε σε συστηματική έρευνα της αγοράς για εξασφάλιση περεταίρω χωρητικότητας με τους καλύτερους δυνατούς όρους..»
Μετά την απόφαση του Δ.Σ. άρχισε επιχείρηση αστραπή: Την ίδια μέρα υπογράφεται σύμβαση μαμούθ 10 δις δραχμών με την ανύπαρκτη ακόμη Aurora. Τάκα-Τάκα η σύμβαση εντός διημέρου στέλνεται στη Διεύθυνση Λογιστικών υπηρεσιών. Στο ταμείο δηλαδή. Εκεί στραβώνει για πρώτη φορά η ιστορία, αφού ο Γεν. Δ/ντής Χρηματοοικονομικών Δ. Κουβάτσος κατάπληκτος ζητάει να ελεγχθεί η νομιμότητα της σύμβασης. Οι νομικές υπηρεσίες όμως τα βρήκαν «όλα εντάξει» Έτσι στις 26.9.2000 μόλις μια εβδομάδα μετά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΟΤΕ υποδεικνύεται από την Aurora, την πρώτη κιόλας ημέρα της νόμιμης ύπαρξης της με υπογραφή Peter Panayotou.
Στις 28.9.2000 πληρώνονται δύο τιμολόγια που εξέδωσε η Aurora: Το πρώτο στις 21.9.2000 ύψους 2,54 δις δραχμές και το δεύτερο στις 27.9.2000 πληρώνονται δύο τιμολόγια που εξέδωσε η Aurora: Το πρώτο στις 21.9.2000 ύψους 2,54 δις δρχ., και το δεύτερο στις 27.9.2000 ύψους 7,45 δις δρχ. Σύνολο 10 δις δρχ.!!
Τα ίδια τα δύο τιμολόγια είναι μνημεία βιασύνης και τσαπατσουλιάς. Είναι χειρόγραφα, έχουν σβησμένη την επωνυμία Karakitsos cleaning και φέρουν πρόχειρη σφραγίδα ΑΛΛΑΓΗ ΕΠΩΝΥΜΙΑΣ – ΑΛΛΑΓΗ ΣΚΟΠΟΥ.
Το καλοκαίρι του 2001 η υπόθεση γίνεται γνωστή στη Δικαιοσύνη και αρχίζουν τα δημοσιεύματα. Τον Δεκέμβριο του 2001 παραπέμπεται ο Νίκος Μανασής για κακούργημα. Τον Μάρτιο ο κ. Μανασής αντικαθίσταται με έκτακτη Γενική Συνέλευση και πρόταση του βασικού μετόχου που είναι το Ελληνικό Δημόσιο με τον υπουργό Οικονομικών Ν. Χριστοδουλάκη.
Η υπόθεση προ 2ετίας εκκρεμούσε στη Δικαιοσύνη και σήμερα αγνοείται η τύχη της. Θα πρέπει άμεσα τώρα που ήλθε πάλι το θέμα αυτής της καραμπινάτης ιστορίας με πρωτοβουλία της ηγεσίας της Δικαιοσύνης, ν’ αναζητηθεί ο φάκελος και να ελεγχθεί ότι έχει γίνει και όλοι όσοι είχαν συμμετοχή.

Πηγή http://press-gr.blogspot.com/2010/03/aurora.html