Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

Το σφυροκόπημα Καμμένου σε Βουρλούμη κατά την εξεταστική της Siemens…


Διαβάστε ΟΛΟ το σφυροκόπημα του Πάνου Καμμένου στον μάρτυρα, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΤΕ, κύριο Βουρλούμη. Θα βγάλετε πολυτιμα συμπεράσματα για το πως γινόταν το παιχνίδι με τη Siemens, Πως έγινε η συγκάλυψη και ΓΙΑΤΙ ο Βουρλούμης παραμένει στη θέση του με τις ευλογίες της Deutche Telecom.

Ήταν φυσικό ο Σαμαράς να καλύψει ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ τον Καμμένο για αυτό το σφυροκόπημα. Δεν ήταν καθόλου φυσικό να υπάρξουν ενστάσεις από τον κύριο Τζαβάρα για τις ερωτήσεις Καμμένου, όπως επίσης δεν ήταν φυσικό…

Να γίνει απόπειρα διαγραφής ή λογοκρισίας των συγκεκριμένων ερωταπαντήσεων από τα πρακτικά της βουλής!

Έχει λοιπόν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον η συνομιλία από την οποία βγαίνουν πολύτιμα συμπεράσματα:

1. Ο Βουρλούμης ΔΕΝ υπάκουσε σε απόφαση του Αρείου Πάγου. Δικαιολογήθηκε ότι συμβουλεύτηκε το νομικό σύμβουλο του ΟΤΕ που όμως δεν θυμόταν το όνομα του!

2. Ο Βουρλούμης προσήλθε με τον ίδιο δικηγόρο που χρησιμοποιούσε η Siemens και ο Χριστοφοράκος! Δείτε


πως ομολογεί κάτω από τον καταιγισμό των ερωτήσεων Καμμένου και γιατί η Siemens “χόρευε συρτάκι” στις πλάτες του Έλληνα φορολογούμενου.

3. Ο Βουρλούμης έκανε αγωγές επιλεκτικά στη Μπουγάτσου και σε άλλους δημοσιογράφους αλλά αγνόησε επιδεικτικά τα δημοσιεύματα των “Νέων” που του πρόσαπταν ακριβώς τις ίδιες κατηγορίες.

4. Ο Βουρλούμης υποστήριξε ότι “έκοψε” τη Siemens από προμηθευτή και ο Καμμένος τον διέλυσε με στοιχεία ότι κατ’ ουσίαν παραμένει προμηθευτής με άλλες εταιρικές μορφές.

5. Ο Βουρλούμης είχε δικαίωμα να κάνει κοστολογικό έλεγχο για την περιβόητη 6ετία 1998 – 2004 ώστε να έβρισκε εύκολα της μίζες που δόθηκαν την επίμαχη περίοδο. Δεν το έκανε αλλά “δεν ήταν και σίγουρος”.

Διαβάστε το, αξίζει για να δείτε πως έπαιρναν οι υπουργοί τις μίζες μέσω διαφημιστικών και πως επιπλέουν τα περιττώματα της κοινωνίας σέρνοντας στον πάτο μία ολόκληρη χώρα.

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Κύριε Πρόεδρε, θα αρχίσω απ’ αυτό το τελευταίο σημείο. Υπάρχουν τελεσίδικες αποφάσεις του Πρωτοδικείου, του Εφετείου και του Αρείου Πάγου για αποκατάσταση του κ. Μπαριτάκη. Για ποιο λόγο δεν τις λαμβάνετε υπόψη σας;

ΜΑΡΤΥΣ (Παναγής Βουρλούμης): Γιατί να τις λάβω υπόψη μου; Για ποιο λόγο να τις λάβω υπόψη μου;

ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΑΚΡΥΠΙΔΗΣ: Ομολογεί ο μάρτυς…

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Δηλαδή γράφετε στα παλιά σας τα παπούτσια τις αποφάσεις της ελληνικής Δικαιοσύνης; Τι είναι αυτά που λέτε; Ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής, κύριε Πρόεδρε, ενώπιον Ελλήνων Βουλευτών λέτε: «Γιατί να λάβω υπόψη μου τις αποφάσεις της ελληνικής Δικαιοσύνης σε τρίτο βαθμό;» Σοβαρολογείτε;

ΜΑΡΤΥΣ (Παναγής Βουρλούμης): Κύριε Καμμένο, ο κ. Μπαριτάκης βάσει αυτών των αποφάσεων, πήρε τις αποζημιώσεις τις οποίες εδικαιούτο. Εκεί τελειώνει. Ο κ. Μπαριτάκης επέλεξε εθελούσια έξοδο και βρίσκεται εκτός του Ο.Τ.Ε.

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Υπάρχει άλλη μια απόφαση, κύριε Πρόεδρε. Η απόφαση λέει: «αποκατάσταση κι επιστροφή του κ. Μπαριτάκη». Το ξέρετε ή δεν το ξέρετε; Αρνείστε να εφαρμόσετε απόφαση του Αρείου Πάγου. Το ξέρετε αυτό;

(Στο σημείο αυτό την Προεδρική Έδρα καταλαμβάνει η Βουλευτής κυρία Βασιλική Τσόνογλου-Βυλλιώτη)

ΜΑΡΤΥΣ (Παναγής Βουρλούμης): Αυτό νομικά δεν μπορεί να γίνει.

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Προηγουμένως είπατε: «γιατί να λάβω υπόψη μου τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης;» Σοβαρολογείτε;

ΜΑΡΤΥΣ (Παναγής Βουρλούμης): Τις λάβαμε στο βαθμό που έπρεπε να τις λάβουμε.

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Ποιος το κρίνει αυτό; Θα κρίνετε εσείς την απόφαση του Αρείου Πάγου;

ΜΑΡΤΥΣ (Παναγής Βουρλούμης): Οι νομικές μας Υπηρεσίες μας είπαν ότι δεν έχουμε καμία υποχρέωση να πάρουμε πίσω τον κ. Μπαριτάκη.

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Σας παρακαλώ να καταθέσετε άμεσα το εξής, παρότι ξέρετε ότι δεν έχετε ορκιστεί. Όμως υπάρχει και το αδίκημα της ψευδούς καταθέσεως ανωμοτί. Σας παρακαλώ πολύ να μας πείτε ποιος νομικός σύμβουλος του Ο.Τ.Ε. σας υπέδειξε να μην εφαρμόσετε την απόφαση του Αρείου Πάγου.

ΜΑΡΤΥΣ (Παναγής Βουρλούμης): Αυτό, αν έρθει ο νομικός μας σύμβουλος αύριο…

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Δεν θα έρθει κανένας νομικός σύμβουλος. Εσείς είστε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος. Παρακαλώ να μας πείτε ποιος είναι ο νομικός σύμβουλος που σας υπέδειξε να μην εφαρμόσετε την απόφαση του Αρείου Πάγου.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Βασιλική Τσόνογλου-Βυλλιώτη): Κύριε Καμμένο, αν μου επιτρέπετε θα σας διακόψω ένα λεπτό, για να διευκολύνω λίγο. Κύριε μάρτυρα, ειπώθηκε εδώ ότι υπάρχει απόφαση η οποία υποχρεώνει τον Ο.Τ.Ε. να επαναπροσλάβει τον Μπαριτάκη. Γιατί -λέει ο κύριος συνάδελφος- δεν εκτελέστηκε αυτή η απόφαση; Γιατί δεν συμμορφώθηκε ο Ο.Τ.Ε. και δεν προσέλαβε τον υπάλληλο αυτόν πίσω; Αυτό σας ρωτάει.

ΜΑΡΤΥΣ (Παναγής Βουρλούμης): Εγώ δεν έχω υπόψη μου τέτοια απόφαση. Εγώ ξέρω ότι ο κ. Μπαριτάκης έχει κερδίσει ορισμένες δίκες, βάσει των οποίων εδικαιούτο μίας αποζημιώσεως.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Βασιλική Τσόνογλου-Βυλλιώτη): Και επαναπροσλήψεως εδικαιούτο.

ΜΑΡΤΥΣ (Παναγής Βουρλούμης): Από τη στιγμή που πήρε εθελούσια και τις αποζημιώσεις τις οποίες πήρε με την εθελούσια ο κ. Μπαριτάκης πλέον βρίσκεται εκτός Ο.Τ.Ε.

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Ακούστε, κύριε Πρόεδρε. Μας λέτε κάτι εδώ, αλλά είναι αντίθετο με την απόφαση του Αρείου Πάγου. Και προηγουμένως μας είπατε ο ίδιος ότι εσείς γιατί να την εφαρμόσετε; Αυτό ήταν το πρώτο. Το δεύτερο είναι ότι σας συμβούλεψαν οι νομικοί σας σύμβουλοι κι όταν σας ζητάμε από την Επιτροπή να μας πείτε ποιος είναι ο νομικός σας σύμβουλος το αρνείστε πάλι. Μέχρι αύριο το πρωί λοιπόν, μέχρι να ξαναρθείτε να έχετε μάθει ποιος είναι ο νομικός σας σύμβουλος που σας είπε να μην εφαρμόζονται οι αποφάσεις του Αρείου Πάγου.

Κύριε Πρόεδρε, στα πλαίσια της αποτοξινώσεως, πέραν του κ. Μπαριτάκη και των αποφάσεων που υπάρχουν στον Άρειο Πάγο, είπατε ότι υπάρχει η κατάρα του Τύπου και μάλιστα κατονομάσατε την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και την κυρία Μπουγάτσου, από ό,τι αντιλαμβάνομαι, κατά της οποίας έχετε κάνει κι αγωγή. Εδώ όμως, κύριε Πρόεδρε, υπάρχει σωρεία δημοσιευμάτων όλων των εφημερίδων: «ΝΕΑ» 23-2-2008. Τίτλος: «Δώδεκα εκατομμύρια η εισήγηση, 18 εκατομμύρια η αμοιβή», με φωτογραφία δική σας και του κ. Μαυρίδη. ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: «Σκάνδαλο SIEMENS», στις 7-2-2008, «Με τον ίδιο συνήγορο ο Χριστοφοράκος και ο Βουρλούμης. Δεσμοί υπεράσπισης». ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 25-1-2005 «Καρατομούνται όσοι υπερασπίζονται το δημόσιο συμφέρον στον Ο.Τ.Ε.» ΑΠΟΨΗ, 1-3-2008 και άλλα πολλά δημοσιεύματα πολλών εφημερίδων. Σε όλα αυτά τα δημοσιεύματα, κύριε Πρόεδρε, φέρεται ότι εσείς προσωπικά εμπλέκεστε. Και το ερώτημα είναι: Φταίει ο κακός ο Τύπος ή μήπως κι εσείς έχετε ευθύνες; Διότι το να εμφανίζεστε στο ποινικό με συνήγορο τον κ. Γιαννίδη, το δικηγόρο του κ. Χριστοφοράκου, από κοινού στην προκαταρκτική που διεξάγει η κυρία Τουλουπάκη, είναι τουλάχιστον περίεργο. Θέλω μια απάντηση από σας.

ΜΑΡΤΥΣ (Παναγής Βουρλούμης): Αρχίζω από το τελευταίο. Όταν πρόεκυψε ότι υπάρχει σκάνδαλο με τη SIEMENS κι ότι ο κ. Γιαννίδης είναι συνήγορος του κ. Χριστοφοράκου αμέσως ο κ. Γιαννίδης παραιτήθηκε από συνήγορος δικός μου. Τώρα, για τα κακόβουλα δημοσιεύματα του Τύπου, τα οποία όλα έχουν την ίδια πηγή, δεν μπορώ να σχολιάσω. Για το ότι βάζουν τη φωτογραφία μου δίπλα στον Μαυρίδη ή στο Χριστοφοράκο, δεν ευθύνομαι εγώ γι’ αυτό το πράγμα. Αλλά όλα αφορούν την ίδια υπόθεση, την υπόθεση της τεχνικής υποστήριξης. Όλα αυτά.

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Σας λέω λοιπόν ότι εσείς εμφανιστήκατε με τον κ. Γιαννίδη στην κυρία Τουλουπάκη κι εν συνεχεία εμφανίστηκε κι ο κ. Χριστοφοράκος στην κυρία Τουλουπάκη. Εσείς λοιπόν είχατε επιλέξει κι εν γνώσει σας ότι είχατε τον ίδιο δικηγόρο και κατά τύχη φέρεται ο κ. Γιαννίδης να είναι πιθανώς κι εκείνος ο οποίος χρεώθηκε από την Αρχή Προσωπικών Δεδομένων το ερώτημα της Debevoise για να ανοίξουν τα αρχεία της SIEMENS, για να δούμε ποια τα έπαιρναν από τον Ο.Τ.Ε. ή από τους πολιτικούς, όπου ως εισηγητής ο κ. Γιαννίδης ουδέποτε μέχρι σήμερα απάντησε, με αποτέλεσμα να καθυστερήσουν από τον Απρίλιο μέχρι και τον Σεπτέμβριο οι έλεγχοι. Αυτό είναι πολύ σοβαρό κύριε Πρόεδρε. Και να μου απαντάτε ότι μόλις μάθατε ότι ήταν δικηγόρος της SIEMENS εσείς τον αφήσατε από δικηγόρο αυτό δεν είναι δικαιολογία, γιατί το γνωρίζατε ότι ήταν δικηγόρος της SIEMENS.

ΜΑΡΤΥΣ (Παναγής Βουρλούμης): Δεν το γνώριζα καθόλου, με συγχωρείτε πολύ. Το λέτε εσείς αυτό και δεν είναι ακριβές.

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Επιμένετε λοιπόν.

ΜΑΡΤΥΣ (Παναγής Βουρλούμης): Απολύτως.

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Σας λέω λοιπόν ότι στις 13 Δεκεμβρίου του 2006 εμφανίστηκε ο κ. Γιαννίδης ως νομικός σύμβουλος της SIEMENS και το λάβατε υπόψη σας γιατί παίρνετε κάθε πρωί τα αποκόμματα από τις εφημερίδες για ό,τι αφορά τον Ο.Τ.Ε. Από το δημοσίευμα λοιπόν της 13ης Δεκεμβρίου του 2006 πήρατε το απόκομμα, ξέρατε ότι ο Γιαννίδης ήταν νομικός σύμβουλος του Χριστοφοράκου για το ποινικό κι εσείς εμφανιστήκατε με τον ίδιο δικηγόρο.

ΜΑΡΤΥΣ (Παναγής Βουρλούμης): Πότε εμφανίστηκα; Ποια ημερομηνία;

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Εμφανιστήκατε τον Ιανουάριο κύριε Πρόεδρε.

ΜΑΡΤΥΣ (Παναγής Βουρλούμης): Του ιδίου έτους;

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Τον Ιανουάριο, 25 Ιανουαρίου.

ΜΑΡΤΥΣ (Παναγής Βουρλούμης): Ποιου έτους; Του προηγούμενου;

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Του 2006. Και του 2005 να εμφανιστήκατε που σας λέω, πείτε το ότι το ξέρατε. Ο κ. Γιαννίδης ήταν μόνιμος σύμβουλος της SIEMENS.

ΜΑΡΤΥΣ (Παναγής Βουρλούμης): Πού να το ξέρω;

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Δεν το ξέρατε. Εντάξει. Άλλη ερώτηση. Αυτό δεν το ξέρατε. Στα «ΝΕΑ» κάνατε μήνυση που το έγραψαν;

ΜΑΡΤΥΣ (Παναγής Βουρλούμης): Όχι.

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Δεν κάνατε. Όταν έγραψαν ότι η εισήγηση της Υπηρεσίας ήταν 12 εκατομμύρια για να πληρώσετε κι εσείς λάβατε προσωπική επιστολή από τον κ. Μαυρίδη και ζητήσατε να πληρωθούν 18 εκατομμύρια πλέον Φ.Π.Α., άμεσα καταβλητέα από τον Ο.Τ.Ε. για την ικανοποίηση των μέχρι 31-12-2004 απαιτήσεων, είναι κι αυτό συκοφαντία εναντίον σας;

ΜΑΡΤΥΣ (Παναγής Βουρλούμης): Δεν ξέρω για τι επιστολές μιλάτε. Θα πρέπει να τις έχω αυτές τις επιστολές.

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Σας τις καταθέτω λιπών τώρα τις επιστολές αφού τις θέλετε. Είναι επιστολές της SIEMENS που τις έχετε υπογράψει εσείς προσωπικά ότι τις παραλάβατε. Είναι η επιστολή της 8-12-2004. Την έχει χρεωθεί το γραφείο Προέδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου, με αριθμό πρωτοκόλλου 465601 και η επιστολή…

ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΟΣ: Να μας διαβάσετε τι λέει.

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Είναι η επιστολή την οποία μας αναφέρανε και για την οποία διώκεται ο κύριος Πρόεδρος, για απιστία περί το Δημόσιο, διότι ενώ οι Υπηρεσίες εισηγήθηκαν να πληρώσουν 12 εκατομμύρια, με προσωπική του επιστολή ο κ. Μαυρίδης είπε να πληρώσουν 18 εκατομμύρια και ο κύριος Πρόεδρος το έκανε δεκτό. Κι εδώ είναι οι επιστολές που δεν τις ξέρει, αλλά είναι από το πρωτόκολλο του γραφείου του!

(GK)

(3MB)

Είναι η δεύτερη επιστολή για την τεχνική υποστήριξη τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού με ημερομηνία 3.2.2005. Την παίρνει ο κ. Φαλλίδας και την στέλνει προς τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο. Και βεβαίως υπάρχουν και τα δημοσιεύματα, τα οποία αναφέρουν όλα αυτά, πράγμα το οποίο δεν φαίνεται να ξέρει ο κύριος Πρόεδρος. Δεν το ξέρετε ούτε αυτό, λοιπόν. Κατά τύχη, λοιπόν, η αγωγή στην Μπουγάτσου, κατά τύχη η αγωγή στον Μπαριτάκη, κατά τύχη… στον Στυλογιάννη δεν προλάβατε.

Άλλο ερώτημα, κύριε Πρόεδρε.

ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΟΣ: Να απαντήσει.

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Θέλετε να απαντήσετε κάτι; Αμφισβητείτε κάτι;

ΜΑΡΤΥΣ (Παναγής Βουρλούμης): Όλα όσα είπατε τα αμφισβητώ.

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Σας καταθέτω, λοιπόν, τις προτάσεις…

ΜΑΡΤΥΣ (Παναγής Βουρλούμης): Όλα όσα έχετε πει τα αμφισβητώ.

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Καταθέτω, λοιπόν και τις επιστολές που πήρατε, διότι διώκεστε για απιστία περί το δημόσιο, είστε κατηγορούμενος και μάλιστα αφού δεν τα διαβάσατε ούτε στα «ΝΕΑ» ούτε στην «Ελευθεροτυπία» ούτε στην «Καθημερινή», τότε πρέπει να ξέρετε ότι ο συνάδελφος Βουλευτής και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. ο κ. Παπουτσής στη Βουλή μέσα είπε τα εξής: «Γιατί αποφάσισε να τον κρατήσει –η Κυβέρνηση τότε- στη θέση του Προέδρου του Οργανισμού και μετά τη συμφωνία με τη DEUTSCHE TELEKOM, παρότι είναι υπόδικος; Μήπως ήθελε να περάσει ένα μήνυμα στις δικαστικές αρχές πως ο κ. Βουρλούμης έχει μεγάλες πλάτες και δεν πρέπει να αγγιχτεί;»

Ο Βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. εκφράζει επίσης την απορία του γιατί η DEUTSCHE TELEKOM συνέδεσε την παραμονή Βουρλούμη «παρότι δεν είναι καθόλου σύνηθες ούτε στη Γερμανία ούτε και στην Ελλάδα να διατηρεί υπόδικος ένα τόσο υψηλό αξίωμα. Μήπως τον θεωρεί άνθρωπο εμπιστοσύνης της ή τον κρατά χέρι με χέρι με κάποιο τρόπο; Θυμίζω πως η SIEMENS είναι βασικός προμηθευτής και της DEUTSCHE TELEKOM» -δήλωση Παπουτσή στη Βουλή.

Κάνατε αγωγή, μήνυση στον κ. Παπουτσή;

ΜΑΡΤΥΣ (Παναγής Βουρλούμης): Έχει ασυλία ούτως ή άλλως.

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Ορίστε;

(Διαμαρτυρίες από Βουλευτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ.)

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ: Τι είναι αυτά, κύριε Πρόεδρε;

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Τι λέτε, κύριε; Είστε Πρόεδρος του Ο.Τ.Ε. και δεν γνωρίζετε –ό,τι σας είπαν οι δικηγόροι σας- πως οι Βουλευτές δεν προστατεύονται από ασυλία για αγωγή;

ΜΑΡΤΥΣ (Παναγής Βουρλούμης): Έχουν λεχθεί τόσα πολλά…

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Με συγχωρείτε! Έχετε τέτοιους δικηγόρους που έρχεστε στο Κοινοβούλιο και μας λέτε στα μούτρα μας ότι ο Βουλευτής προστατεύεται με ασυλία από την αγωγή;

ΜΑΡΤΥΣ (Παναγής Βουρλούμης): Δεν το ήξερα αυτό.

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Θα ζητήσω να κρατηθείτε, προσέξτε! Θα ζητήσω αυτή τη στιγμή να συλληφθείτε! Προσέξτε! Προσέξτε τι λέτε! Μας εμφανίζεστε ως ένας μεγάλος επιστήμονας… Γιατί χαμογελάτε, κύριε Πρόεδρε;

ΜΑΡΤΥΣ (Παναγής Βουρλούμης): Τι να κάνω;

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Διώκεστε για απιστία! Ορκίζεστε και έρχεστε και μας λέτε ότι σε Βουλευτή δεν κάνατε αγωγή! Τι είναι αυτά τα πράγματα; Μας δουλεύετε στη Βουλή; Μας εμπαίζετε;

ΜΑΡΤΥΣ (Παναγής Βουρλούμης): Τι να σας πω; Μου λέτε τώρα τι είπε στη Βουλή ο κ. Παπουτσής. Έχουν λεχθεί τόσα πολλά. Θα έπρεπε να κάνω αγωγές …

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Ο κ. Παπουτσής σας λέει –ακούστε, κύριε, σας το λέω κι εγώ και δεύτερη φορά- ότι εδώ πέρα διατηρείστε στις θέσεις σας παρότι κατηγορείστε για απιστία …

ΜΑΡΤΥΣ (Παναγής Βουρλούμης): Ναι…

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Και κάθεστε στη θέση σας, ενώ παίρνετε τις μετοχές η DEUTSCHE TELEKOM και σας προτείνουν να παραμείνετε! Σωστά;

ΜΑΡΤΥΣ (Παναγής Βουρλούμης): Ακόμα δεν ξέρουμε.

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Μισό λεπτό! Όταν η DEUTSCHE TELEKOM …

ΜΑΡΤΥΣ (Παναγής Βουρλούμης): Ναι.

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: …πήρε το πακέτο των μετοχών είχε λόγο στον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο, ναι ή όχι;

ΜΑΡΤΥΣ (Παναγής Βουρλούμης): Βεβαίως.

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Σας πρότεινε, λοιπόν, να παραμείνετε ή όχι;

ΜΑΡΤΥΣ (Παναγής Βουρλούμης): Βεβαίως.

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Άρα, δεν λέει ψέματα ο κ. Παπουτσής.

ΜΑΡΤΥΣ (Παναγής Βουρλούμης): Ναι.

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Σας ερωτώ, λοιπόν: Ποια είναι η μετοχική σχέση –και προσέξτε τώρα τι θα απαντήσετε- της DEUTSCHE TELEKOM με τη SIEMENS;

ΜΑΡΤΥΣ (Παναγής Βουρλούμης): Δεν έχω ιδέα. Πραγματικά δεν ξέρω.

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ: Τι είναι αυτά, κύριε Πρόεδρε; Ο Πρόεδρος δεν ξέρει τους μετόχους του;

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Έχετε ιδέα τουλάχιστον –αφού δεν έχετε καθόλου ιδέα γι’ αυτό- …

ΜΑΡΤΥΣ (Παναγής Βουρλούμης): Ναι.

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: …αν η SIEMENS είναι ο κύριος προμηθευτής της DEUTSCHE TELEKOM;

ΜΑΡΤΥΣ (Παναγής Βουρλούμης): Πρέπει να είναι ένας από τους μεγάλους προμηθευτές της. Δεν ξέρω αν είναι ο κύριος προμηθευτής.

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Εσείς από τη DEUTSCHE TELEKOM σαν Ο.Τ.Ε. παίρνετε τώρα προϊόντα;

ΜΑΡΤΥΣ (Παναγής Βουρλούμης): Πολύ λίγα.

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Πολύ λίγα.

ΜΑΡΤΥΣ (Παναγής Βουρλούμης): Πολύ λίγα.

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Μας είπατε προηγουμένως ότι η SIEMENS και η Ιντρακόμ δεν είναι μέσα στους δέκα μεγάλους προμηθευτές από τότε που αναλάβατε εσείς.

ΜΑΡΤΥΣ (Παναγής Βουρλούμης): Ναι.

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Πριν από λίγο ομολογήσατε ότι η SIEMENS εμφανίζεται ως ΝΟΚΙΑ.

ΜΑΡΤΥΣ (Παναγής Βουρλούμης): Ναι.

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Εδώ πέρα φαίνεται ότι και το 2008 που λέτε ότι δεν είχαμε τίποτα από τη SIEMENS, από τη ΝΟΚΙΑ είχατε μεγάλα νταραβέρια.

ΜΑΡΤΥΣ (Παναγής Βουρλούμης): Πράγματι.

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Και με την ALPHA COPY είχατε μεγάλα νταραβέρια. Δεν είχατε; Να σας θυμίσω ποια είναι η ALPHA COPY; Ξέρετε ποια είναι η ALPHA COPY; Η ALPHA COPY το 2008 ήταν ο τρίτος προμηθευτής σας 25.236.296 ευρώ.

ΜΑΡΤΥΣ (Παναγής Βουρλούμης): Ναι.

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Μήπως η ALPHA COPY είναι η αντιπρόσωπος της ΝΟΚΙΑ;

ΜΑΡΤΥΣ (Παναγής Βουρλούμης): Δεν αποκλείεται. Από κάπου αγοράζουν.

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Μήπως, λοιπόν, διατηρείτε τη SIEMENS από το παράθυρο, κύριε Πρόεδρε;

ΜΑΡΤΥΣ (Παναγής Βουρλούμης): Όχι.

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Και μας λέτε εδώ πέρα ότι δεν έχετε πάρει τίποτα από τη SIEMENS;

ΜΑΡΤΥΣ (Παναγής Βουρλούμης): Όχι.

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Τι «όχι»;

ΜΑΡΤΥΣ (Παναγής Βουρλούμης): Δεν διατηρούμε πλέον κανέναν από το παράθυρο.

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Κύριε Πρόεδρε, είπατε προηγουμένως ότι η ΝΟΚΙΑ…

ΜΑΡΤΥΣ (Παναγής Βουρλούμης): Ναι.

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: …υποκαθιστά τη SIEMENS στις προμήθειες του Ο.Τ.Ε. Το είπατε ή όχι;

ΜΑΡΤΥΣ (Παναγής Βουρλούμης): Είπα ότι η ΝΟΚΙΑ έχει αναλάβει όλο τον τηλεπικοινωνιακό τομέα της SIEMENS.

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Σωστά. Άρα, λοιπόν, ο προμηθευτής ΝΟΚΙΑ …

ΜΑΡΤΥΣ (Παναγής Βουρλούμης): Ναι.

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: …και ο προμηθευτής ALPHA COPY που είναι αντιπρόσωπος της ΝΟΚΙΑ είναι SIEMENS!

ΜΑΡΤΥΣ (Παναγής Βουρλούμης): Ναι, τα μισά μας κέντρα είναι ακόμα SIEMENS.

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Άρα, λοιπόν, αυτό που μας είπατε εδώ είναι ψέμα, ότι η SIEMENS και η Ιντρακόμ δεν βρίσκονται καν στους δέκα πρώτους προμηθευτές, όταν σας ρώτησε επισταμένως ο κύριος Πρόεδρος.

ΜΑΡΤΥΣ (Παναγής Βουρλούμης): Το είπα για το 2009.

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Για το 2009 σας πληροφορώ, λοιπόν, ότι είναι ο τέταρτος προμηθευτής σας, κύριε Πρόεδρε, η ALPHA COPY με 16.707.147 ευρώ.

ΜΑΡΤΥΣ (Παναγής Βουρλούμης): Ναι. Ωραία.

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Άρα, λοιπόν, λέτε πάλι ψέματα, κύριε Πρόεδρε.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΝΙΚΗΤΙΑΔΗΣ: «Αποτοξίνωση» την είπε.

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Ναι. Η «αποτοξίνωση» που κάνατε ήταν ιδιαιτέρως τοξική! Διότι μας είπατε ψέματα στη Βουλή των Ελλήνων στην Εξεταστική Επιτροπή ότι η SIEMENS δεν είναι μέσα στους δέκα προμηθευτές και εδώ πέρα μόνος σας ομολογείτε ότι η ΝΟΚΙΑ εκπροσωπεί τη SIEMENS και μας λέτε εδώ ότι η ALPHA COPY, ο αντιπρόσωπος της ΝΟΚΙΑ είναι ο τέταρτος προμηθευτής, ενώ μας είπατε ότι δεν είναι καν στους δέκα πρώτους!

Ποιον δουλεύετε, κύριε Πρόεδρε;

ΜΑΡΤΥΣ (Παναγής Βουρλούμης): Δεν δουλεύω κανέναν. Με συγχωρείτε πολύ. Σας είπα ότι την εξάρτηση που είχαμε από τους προμηθευτές την έχουμε πλέον σταματήσει. Αυτό είπα και σας έφερα στοιχεία.

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Ποια στοιχεία; Τα στοιχεία που φέρνετε σας διαψεύδουν. Έχετε προμηθευτή την ALPHA COPY και τη ΝΟΚΙΑ, κύριε Πρόεδρε;

ΜΑΡΤΥΣ (Παναγής Βουρλούμης): Δεν είναι το ίδιο σαν τη SIEMENS πλέον. Δεν είναι. Είναι άλλες εταιρείες τελείως.

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Με συγχωρείτε! Είπατε προηγουμένως ότι εκπροσωπεί τη SIEMENS ως τηλεπικοινωνιακό υλικό;

ΜΑΡΤΥΣ (Παναγής Βουρλούμης): Η ΝΟΚΙΑ ναι. Λέγεται ΝΟΚΙΑ-SIEMENS πλέον, NSS λέγεται.

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Σας ερωτώ: Η ΝΟΚΙΑ στην Ελλάδα…

ΜΑΡΤΥΣ (Παναγής Βουρλούμης): Ναι.

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: …εκπροσωπείται από την ALPHA COPY. Το υλικό της ALPHA COPY που είναι ΝΟΚΙΑ, δεν είναι SIEMENS; Είναι ψευδές αυτό;

ΜΑΡΤΥΣ (Παναγής Βουρλούμης): Όχι, είναι ΝΟΚΙΑ πλέον.

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Προηγουμένως δεν μας είπατε ότι το ΝΟΚΙΑ είναι SIEMENS;

ΜΑΡΤΥΣ (Παναγής Βουρλούμης): Το έχει πάρει η ΝΟΚΙΑ πλέον.

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Ποιανού;

ΜΑΡΤΥΣ (Παναγής Βουρλούμης): Τη δουλειά την έχει πάρει η ΝΟΚΙΑ.

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Τη SIEMENS!

Δεν μας είπατε προηγουμένως ότι είναι τα ίδια ψηφιακά κέντρα, από τη SIEMENS τα πήραμε; Εσείς το είπατε!

ΜΑΡΤΥΣ (Παναγής Βουρλούμης): Από παλιά.

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Από παλιά.

ΜΑΡΤΥΣ (Παναγής Βουρλούμης): Από παλιά, από καταβολής κόσμου τα μισά του κέντρα είναι SIEMENS.

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Ανταλλακτικά βάζετε άλλων εταιρειών;

ΜΑΡΤΥΣ (Παναγής Βουρλούμης): Δεν μπορώ να σας απαντήσω. Μάλλον όχι.

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Μάλλον όχι. Πολύ ωραία.

Την εταιρεία ERISCSSON ποιος την εκπροσωπεί στην Ελλάδα;

ΜΑΡΤΥΣ (Παναγής Βουρλούμης): Την εκπροσωπούσε παλιά η Ιντρακόμ.

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Σήμερα;

ΜΑΡΤΥΣ (Παναγής Βουρλούμης): Σήμερα δεν ξέρω. Νομίζω μόνη της είναι.

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Μήπως η κοινοπραξία FCB/ΓΝΩΜΗ, LEO BURNETT, McCANN, ERICSSON, ο ΠΥΡΗΝΑΣ II είναι μέσα και υλικό της ERISCSSON που εκπροσωπούσε η Ιντρακόμ;

ΜΑΡΤΥΣ (Παναγής Βουρλούμης): Νομίζω ότι κάνετε… McCann, ERISCSSON…;

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Είναι τα στοιχεία που καταθέσατε πριν από λίγο στη Βουλή των Ελλήνων με την υπογραφή σας. Είναι ο δεύτερος προμηθευτής μετά την OTE Plus Α.Ε. –που δεν ξέρουμε από ποιον προμηθεύεται- είναι η κοινοπραξία FCB/ΓΝΩΜΗ, LEO BURNETT, McCANN, ERICSSON.

ΜΑΡΤΥΣ (Παναγής Βουρλούμης): Είναι συνωνυμία, κύριε Καμμένε. Είναι διαφημιστικές εταιρείες αυτές.

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Διαφημιστικές εταιρείες.

ΜΑΡΤΥΣ (Παναγής Βουρλούμης): Δεν είναι η ERISCSSON η…

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Ναι, κατάλαβα. Αλλά σας ερωτώ, ξέρετε γιατί, κύριε Πρόεδρε; Διότι οι μίζες –που δεν τις ξέρετε ποιες είναι- δίνονταν μέσω διαφημιστικών εταιρειών και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων από τη SIEMENS σε στελέχη του Ο.Τ.Ε. με διαφημιστικά κονδύλια που πλήρωνε ο Ο.Τ.Ε.. Γι’ αυτό σας ρωτάω.

ΜΑΡΤΥΣ (Παναγής Βουρλούμης): Όχι επί εποχής μου.

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Όχι εποχής δικής σας.

ΜΑΡΤΥΣ (Παναγής Βουρλούμης): Όχι, εποχής δικής μου.

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Πολύ ωραία.

ΜΑΡΤΥΣ (Παναγής Βουρλούμης): Αυτές οι αναθέσεις γίνονται με διαγωνισμό.

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Δε μου λέτε, λοιπόν, κύριε Πρόεδρε, …

ΜΑΡΤΥΣ (Παναγής Βουρλούμης): Ναι.

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Μας αναλύσατε πολύ ωραία τις ρήτρες, μεταξύ αυτού και τον κοστολογικό έλεγχο.

ΜΑΡΤΥΣ (Παναγής Βουρλούμης): Ναι.

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Όταν αναλάβατε, με την εμπειρία σας από την Ινδονησία κ.λπ., δεν είδατε ότι μέσα στη Σύμβαση 8002 λέει ότι ο κοστολογικός έλεγχος μπορεί να γίνεται σε βάθος έξι ετών;

(Παύση)

Δεν το ξέρετε.

ΜΑΡΤΥΣ (Παναγής Βουρλούμης): Όχι.

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Δεν διαβάσατε, δηλαδή, ως Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Τ.Ε. ότι τα άρθρα 8, 9 και 10 της Σύμβασης 8002, της προγραμματικής συμφωνίας του Ο.Τ.Ε., της μεγαλύτερης συμφωνίας στις εταιρείες τις οποίες αναλάβατε …

ΜΑΡΤΥΣ (Παναγής Βουρλούμης): Η οποία έγινε σχεδόν δέκα χρόνια πριν πάω εγώ.

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: …ανέφερε ότι ο κοστολογικός έλεγχος…

ΜΑΡΤΥΣ (Παναγής Βουρλούμης): Ναι.

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: …μπορεί να γίνεται σε βάθος έξι ετών. Αυτό δεν το διαβάσετε, όταν αναλάβετε;

ΜΑΡΤΥΣ (Παναγής Βουρλούμης): Όχι.

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Ξέρετε τι σήμαινε αυτό, κύριε Πρόεδρε;

ΜΑΡΤΥΣ (Παναγής Βουρλούμης): Ναι…

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Ότι θα μπορούσατε να κάνετε κοστολογικό έλεγχο από το 1998 μέχρι το 2004, κύριε Πρόεδρε.

ΜΑΡΤΥΣ (Παναγής Βουρλούμης): Απ’ ό,τι μου εξήγησαν οι υπηρεσίες, για να γίνει ο κοστολογικός έλεγχος πρέπει πρώτα να βγουν τα τιμολόγια. Και τα τιμολόγια –νομίζω- για τον έλεγχο που κάναμε βγήκαν το 2004. δηλαδή τελείωσε η παραγγελία αυτή το 2002 και τα πρώτα τιμολόγια βγήκαν το 2004.

(DP)

(GK)

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Ωραία. Έστω ότι βγήκαν το 2004. Μέχρι το 1998 μπορούσατε να κάνετε έλεγχο βάσει της συμβάσεως.

ΜΑΡΤΥΣ (Παναγής Βουρλούμης): Πηγαίνοντας προς τα πίσω;

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Βεβαίως, προς τα πίσω.

ΜΑΡΤΥΣ (Παναγής Βουρλούμης): Νομίζω ότι κάναμε κοστολογικό…

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Τι κάνατε;

ΜΑΡΤΥΣ (Παναγής Βουρλούμης): Σας είπα ότι έγινε ο κοστολογικός…

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Όχι, δεν κάνατε. Να σας πω εγώ τι κάνατε;

ΜΑΡΤΥΣ (Παναγής Βουρλούμης): Ναι.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Παρότι υπήρχαν δημοσιεύματα της κυρίας Μπουγάτσου στην οποία κάνατε αγωγή, που σας υπεδείκνυε να κάνετε έλεγχο κοστολογικό για έξι χρόνια πίσω, το αγνοήσατε και χρησιμοποιήσατε τη ρήτρα αυτή για μια υποσύμβαση της SIEMENS. Γι’ αυτό μας λέτε το 1.900 προηγουμένως και τα 6 εκατομμύρια την ώρα που μιλάμε για δισεκατομμύρια.

Δεν ενεργοποιήσατε, κύριε Πρόεδρε, τον κοστολογικό έλεγχο και το ελληνικό δημόσιο από τις δικές σας ενέργειες ζημιώθηκε πολλά εκατομμύρια ευρώ γιατί, αν κάνατε κοστολογικό έλεγχο, θα βρίσκατε τις μίζες του 10%, του 8% των στελεχών του Ο.Τ.Ε. και του 2% των πολιτικών και θα είχαμε αυτή τη στιγμή στοιχεία για να μπορέσουμε σαν Εξεταστική των Πραγμάτων Επιτροπή να διεκδικήσουμε και αστικά, αλλά δεν το κάνατε, κύριε Πρόεδρε.

Και αν το κάνατε, παρακαλώ μέχρι αύριο που θα έλθετε, να μας τα φέρετε: ποιο κοστολογικό έλεγχο κάνατε και για πόσα χρόνια πίσω.

Πάμε άλλη ερώτηση…

ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΟΣ: Να απαντήσει ο κύριος μάρτυς.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Ο συνάδελφος κ. Αποστολάκος θέλει να απαντήσετε. Απαντήστε.

ΜΑΡΤΥΣ (Παναγής Βουρλούμης): Απ’ ό,τι ξέρω, κάναμε τους κοστολογικούς ελέγχους που έπρεπε να γίνουν. Δηλαδή, έχουμε τηρήσει ό,τι έλεγε η συμφωνία. Αυτό το οποίο λέτε, δεν μπορώ αυτή τη στιγμή να το ελέγξω. Δεν έχω τα χαρτιά μαζί μου.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Για να είμαι σαφής, λοιπόν, σας ερωτώ: Το 2004 κάνατε κοστολογικό έλεγχο για τις συμβάσεις την 8002 και την 8004, τις προγραμματικές συμβάσεις για έξι χρόνια πίσω, δηλαδή από το 1998 που φέρεται ότι δίνανε τις μίζες σε στελέχη του Ο.Τ.Ε. και σε πολιτικούς.

Αφού, λοιπόν, αυτό δεν το θυμάστε για να μου το απαντήσετε…

ΜΑΡΤΥΣ (Παναγής Βουρλούμης): Μια στιγμή. Απ’ ό,τι έχω γραμμένο εδώ πέρα, τον έλεγχο τον κάναμε το 2005.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Για πόσα χρόνια;

ΜΑΡΤΥΣ (Παναγής Βουρλούμης): Προς τα πίσω αυτό το οποίο έχω γράψει εδώ πέρα είναι ότι δεν προέκυψαν διαφορές. Πήγαμε προς τα πίσω νομίζω για όλες τις συμβάσεις.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Πόσο πίσω πήγατε;

ΜΑΡΤΥΣ (Παναγής Βουρλούμης): Από την αρχή της σύμβασης.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Με συγχωρείτε. Δηλαδή, μας λέτε ότι πήγατε πίσω στο 1997;

ΜΑΡΤΥΣ (Παναγής Βουρλούμης): Πρέπει, αλλά θέλει έλεγχο αυτό. Θα σας απαντήσω, όταν θα ξαναέλθω.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Αν κάνατε έλεγχο από το 1997, που δεν δικαιούσθε να κάνετε έλεγχο βάσει της ρήτρας, τότε είσθε αξιέπαινος και θα σας δώσουμε δημόσιο έπαινο. Αλλά φοβούμαι πολύ ότι δεν κάνατε για τα έξι χρόνια που προβλέπει η ρήτρα και όχι από το 1997 που άρχισε το συμβόλαιο, διότι έτσι προκύπτει.

ΜΑΡΤΥΣ (Παναγής Βουρλούμης): Αυτό το λέτε εσείς. Πρέπει να το ελέγξω.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Ελέγξτε το, λοιπόν.

Να σας πω κάτι άλλο να ελέγξετε. Φαντάζομαι ότι δεν το θυμάστε. Διαχειριστικό έλεγχο κάνατε για την Αρμενία;

ΜΑΡΤΥΣ (Παναγής Βουρλούμης): Την Αρμενία την πουλήσαμε.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Το ξέρω ότι την πουλήσατε. Διαχειριστικό έλεγχο κάνατε πριν την πουλήσετε;

ΜΑΡΤΥΣ (Παναγής Βουρλούμης): Βεβαίως, λεπτομερέστατο. Έπρεπε να τον κάνουμε διότι οι αγοραστές δεν θα την αγόραζαν, χωρίς να έχουμε κάνει διαχειριστικό έλεγχο.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Στείλατε κανέναν στον εισαγγελέα για τη Ρουμανία;

ΜΑΡΤΥΣ (Παναγής Βουρλούμης): Δεν υπήρχε λόγος να στείλουμε κανέναν.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Τότε γιατί απαντήσατε στο Υπουργείο Εξωτερικών στο έγγραφο που υπήρχε από τον κ. Ζωγράφο, τον πρέσβη της Ελλάδος στην Αρμενία, ότι υπήρχαν σκάνδαλα σχετικά με τον Ο.Τ.Ε. και σας κοινοποιήθηκε το έγγραφο ότι τα διερευνήσαμε, απεπέμφθησαν οι υπεύθυνοι και ουσιαστικά βρήκαμε τι συμβαίνει στην Αρμενία; Εκτός αν δεν ξέρετε και το έγγραφο του Υπουργείου Εξωτερικών από τον Έλληνα πρέσβη κ. Ζωγράφο, που ακόμα και αυτός δια της διπλωματικής οδού, σας ενημέρωσε.

ΜΑΡΤΥΣ (Παναγής Βουρλούμης): Πράγματι στην Αρμενία είχαν γίνει ατασθαλίες, πριν από την εποχή που είχαμε πάει εμείς στον Ο.Τ.Ε., οι οποίες όμως αφορούσαν υπεργολάβους της SIEMENS και της INTRACOM εκεί. Επειδή έκρινα ότι η Αρμενία ήταν πολύ μακριά και δεν μπορούσαμε να την ελέγξουμε και από αυτή την άποψη και επειδή είχαμε μία πάρα πολύ δελεαστική προσφορά από τους Ρώσους και επειδή δεν έβγαζε λεφτά η Αρμενία, πρώτον, απέλυσα την τότε διοίκηση, έβαλα μία άλλη διοίκηση και έκανε τους ελέγχους που έπρεπε να κάνει και κατόπιν την πουλήσαμε. Αυτό και μόνο μπορώ να σας πω. Δεν μπορώ να σας πω τίποτε άλλο.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Με συγχωρείτε, είπατε: «Βρήκαμε ατασθαλίες αλλά η Αρμενία ήταν μακριά»…

ΜΑΡΤΥΣ (Παναγής Βουρλούμης): Ακούστε. Όταν άρχισα να μιλάω σήμερα είπα ότι η περιρρέουσα ατμόσφαιρα του Ο.Τ.Ε. τότε ήταν μία ατμόσφαιρα σκανδάλων και αλληλοκατηγοριών. Τα σκάνδαλα αυτά δεν περιορίζοντο στην Ελλάδα. Ήταν και στην Αρμενία, ήταν και στη Σερβία, ήταν και στην …

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Άρα, ήταν σκάνδαλα και δεν έλεγε παραμύθια η Μπουγάτσου και οι υπόλοιποι;

ΜΑΡΤΥΣ (Παναγής Βουρλούμης): Ακούστε. Το αν ήταν σκάνδαλα ή όχι χρειάζεται μία απόδειξη. Η κυρία Μπουγάτσου έκανε την καριέρα της κάνοντας κριτική στον Ο.Τ.Ε…

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Και εγώ, κύριε Πρόεδρε, όταν την ερώτηση την κοινοποίησα στον κ. Σακελάκο, προϊστάμενο της Εισαγγελίας και διέταξε τον κ. Παπαγγελόπουλο, βγήκαν έξι κακουργήματα κατά του Σωκράτη Κόκκαλη…

ΜΑΡΤΥΣ (Παναγής Βουρλούμης): Ναι.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Ακούστε, λοιπόν. Τότε υπήρξαν μίζες και απεδείχθησαν και δικαστικά. Υπόθεση Ριζά, να σας θυμίσω. Αφού, λοιπόν, αυτή η υπόθεση δεν σας ενδιαφέρει, που δεν ήταν στην εποχή σας…

ΜΑΡΤΥΣ (Παναγής Βουρλούμης): Όχι.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Σας ερωτώ, λοιπόν. Είπατε προηγουμένως μόνος σας ότι υπήρχαν ατασθαλίες στην Αρμενία, αλλά ήταν μακριά η Αρμενία.

ΜΑΡΤΥΣ (Παναγής Βουρλούμης): Είπα ότι υπήρχαν κατηγορίες για ατασθαλίες, τις οποίες ήταν πάρα πολύ δύσκολο από μακριά κανείς να τις διαπιστώσει και να τις ελέγξει.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Με τα πόδια θα πηγαίνατε στην Αρμενία;

ΜΑΡΤΥΣ (Παναγής Βουρλούμης): Πηγαίναμε στην Αρμενία με αεροπλάνο ναυλωμένο, διότι δεν υπήρχαν καν πτήσεις απευθείας. Ήταν μία πάρα πολύ επιτυχής απόφαση. Πουλήσουμε και βγάλαμε ένα τεράστιο κέρδος από την Αρμενία.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Ελέγξατε ποτέ τις ατασθαλίες στην Αρμενία;

ΜΑΡΤΥΣ (Παναγής Βουρλούμης): Ελέγξαμε και δεν βρήκαμε ατασθαλίες την εποχή που ήμασταν εμείς. Και ό,τι έγινε πριν, αυτό ήταν αδύνατον να το διαπιστώσουμε.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Τα σβήσατε, δηλαδή, τα παλιά.

ΜΑΡΤΥΣ (Παναγής Βουρλούμης): Όχι, δεν τα σβήσαμε καθόλου. Απλώς δεν προέκυψαν τέτοια πράγματα. Το ότι γράφει ο ένας και ο άλλος ό,τι του κατέβει, αυτό δεν είναι ευθύνη δική μας.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Δεν ξέρετε ότι χαθήκανε 3 εκατομμύρια ευρώ από το γραφείο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας γιατί κάποιος καθηγητής που έφτιαξε μια τεχνολογία λέιζερ βρήκε μια ανακάλυψη, η οποία πληρώθηκε μέσω Ο.Τ.Ε. και ο καθηγητής δεν υπήρχε; Τα ξέρετε αυτά;

ΜΑΡΤΥΣ (Παναγής Βουρλούμης): Πότε έγινε αυτό, κύριε Καμμένε;

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Λίγο πριν από την εποχή σας έγινε, κύριε Πρόεδρε, αλλά εσείς το ξέρατε αυτό…

ΜΑΡΤΥΣ (Παναγής Βουρλούμης): Πού να το ξέρω;

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Δημοσιεύτηκε στις εφημερίδες, κύριε Πρόεδρε, και έγινε ερώτηση στη Βουλή που σας κοινοποιήθηκε.

ΜΑΡΤΥΣ (Παναγής Βουρλούμης): Όχι, δεν …

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Θέλετε την ερώτηση;

ΜΑΡΤΥΣ (Παναγής Βουρλούμης): Άμα θέλετε, δώστε την μου, αλλά …

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Άμα θέλω. Εντάξει.

Πάμε παρακάτω. Στη Ρουμανία υπήρχαν ατασθαλίες;

ΜΑΡΤΥΣ (Παναγής Βουρλούμης): Πριν πάω εγώ ήμασταν σε δικαστικές διενέξεις με τη ρουμανική κυβέρνηση. Τα κλείσαμε τα θέματα και έκτοτε δεν γίνανε καθόλου ατασθαλίες.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Τα κλείσατε ή τα κουκουλώσατε;

ΜΑΡΤΥΣ (Παναγής Βουρλούμης): Όχι. Μα, πώς λέτε τέτοια πράγματα;

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Σας ερωτώ, διότι υπάρχει ομολογία στη Γερμανία ότι ο Νταν Φίσερ, τον οποίο πλήρωνε ο Ο.Τ.Ε. μέσω της εταιρείας Dunabius –και το ξέρετε εσείς προσωπικά, την πλήρωνε ο κ. Χρυσολούρης και εν συνεχεία εγκρίνατε τις πληρωμές αυτές μέσω της εταιρείας Dunabius- πήρε μίζα 56 εκατομμύρια. Γνωρίζετε για τις ατασθαλίες στη Ρουμανία ή δεν γνωρίζετε, κύριε Πρόεδρε;

ΜΑΡΤΥΣ (Παναγής Βουρλούμης): Δεν γνώριζω ούτε ξέρω ποιος είναι ο κύριος Νταν Φίσερ. Αυτά γίνανε –λέτε- επί κ. Χρυσολούρη και πριν από μένα. Πώς να τα ξέρω εγώ αυτά τα πράγματα;

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Πώς κλείσατε, λοιπόν, με την Κυβέρνηση της Ρουμανίας τότε την υπόθεση;

ΜΑΡΤΥΣ (Παναγής Βουρλούμης): Δεν αφορούσε αυτά, αφορούσε άλλα θέματα…

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Τι αφορούσε;

ΜΑΡΤΥΣ (Παναγής Βουρλούμης): Συμφωνίες μετόχων και τέτοια.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Ξέρετε ότι μεταβιβάστηκε ένα 8% της COSMOTE σε πρώην Υπουργό μέσω Μαυροβουνίου; Το ξέρετε αυτό;

ΜΑΡΤΥΣ (Παναγής Βουρλούμης): Τώρα, αυτά είναι σοβαρά πράγματα; Με συγχωρείτε…

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Αν είναι σοβαρά πράγματα; Είσθε πολύ γελοίος άμα λέτε μέσα στη Βουλή αν είναι σοβαρά πράγματα.

Υπάρχει ερώτηση στη Βουλή και αφορούσε τον Ο.Τ.Ε. Και προσέξτε πώς μιλάτε στη Βουλή των Ελλήνων, αν είναι σοβαρά πράγματα!

ΜΑΡΤΥΣ (Παναγής Βουρλούμης): Κύριε Καμμένο, …

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Προσέξτε πώς μιλάτε μέσα στη Βουλή αν είναι σοβαρά πράγματα!

ΜΑΡΤΥΣ (Παναγής Βουρλούμης): Σέβομαι πάρα πολύ τη Βουλή των Ελλήνων και θα συνεχίσω να τη σέβομαι παρόλο τον τόνο …

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Αν είναι σοβαρά πράγματα; Εκτός αν είσθε συμμέτοχος, κύριε Πρόεδρε!

ΜΑΡΤΥΣ (Παναγής Βουρλούμης): Με συγχωρείτε, είπατε ότι μεταβιβάστηκε το 8% της COSMOTE;

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Βεβαίως, κύριε μάρτυς.

ΜΑΡΤΥΣ (Παναγής Βουρλούμης): Πείτε μας…

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Σε off shore εταιρεία.

ΜΑΡΤΥΣ (Παναγής Βουρλούμης): Πείτε μου πώς και ποια είναι η εταιρεία…

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Το ξέρατε;

ΜΑΡΤΥΣ (Παναγής Βουρλούμης): Πείτε μου εσείς ποια εταιρεία και πώς. Πείτε μου.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Σας λέω, λοιπόν, ότι μεταβιβάστηκε ένα 8% από το 30% της TELENOR. Την ξέρετε την TELENOR;

ΜΑΡΤΥΣ (Παναγής Βουρλούμης): Η TELENOR είναι μια ξένη εταιρεία, νορβηγική.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Πολύ ωραία. Τι ποσοστό της COSMOTE έχει η TELENOR;

ΜΑΡΤΥΣ (Παναγής Βουρλούμης): Κανένα. Μηδέν.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Πόσο είχε, ξέρετε;

ΜΑΡΤΥΣ (Παναγής Βουρλούμης): Όταν έγινε η ιδιωτικοποίηση του Ο.Τ.Ε. είχε ένα μεγάλο ποσοστό.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Το 30%.

ΜΑΡΤΥΣ (Παναγής Βουρλούμης): Πιθανώς, ναι.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Το ξέρετε ότι το 8% το έχει off shore εταιρεία πρώην Υπουργού;

ΜΑΡΤΥΣ (Παναγής Βουρλούμης): Όχι.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Δεν το ξέρετε;

ΜΑΡΤΥΣ (Παναγής Βουρλούμης): Όχι, διότι εγώ όταν πήγα στον Ο.Τ.Ε., δεν υπήρχε αυτό το πράγμα.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Η συκοφάντης κυρία Μπουγάτσου και ο συκοφάντης κ. Τέλλογλου το είχαν γράψει και οι συκοφάντες Βουλευτές του ελληνικού Κοινοβουλίου είχαν καταθέσει ερωτήσεις, κύριε Πρόεδρε.

ΜΑΡΤΥΣ (Παναγής Βουρλούμης): Πότε;

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Και φοβούμαι πολύ, λοιπόν, με την εξέλιξη που μου λέτε ότι μόλις πουλήθηκε και η COSMOTE –και, κύριε Πρόεδρε, ζητάω να ελεγχθεί- πληρώθηκε και το 8% της μίζας στον πρώην Υπουργό που κατείχε το 8%, όπως παραδέχτηκε ο κ. Μανασής εδώ μέσα, αλλά ο κύριος Πρόεδρος δεν το ξέρει.

(DE)

(DP)

ΜΑΡΤΥΣ (Παναγής Βουρλούμης): Μα, πότε έγιναν αυτά τα πράγματα; Εσείς μου μιλάτε για πράγματα τα οποία εγώ δεν γνωρίζω, τα οποία…

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Κύριε Πρόεδρε, δηλώνω απλώς ότι λυπούμαι πολύ, διότι δεν ορκίστηκε ο μάρτυρας και εδώ πέρα, με τον τρόπο με τον οποίο απαντά μας δουλεύει όλους.

Ευχαριστώ.

http://olympia.gr/2010/03/03/kammenos-vourloumis/