Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Τρίτη, 23 Μαρτίου 2010

Εύλογο το τίμημα για τη Γερμανός


Εύλογο κρίθηκε το τίμημα της εξαγοράς της Γερμανός από την Cosmote σύμφωνα με την έρευνα πραγματογνωμοσύνης που ολοκληρώθηκε και από τις δύο εταιρίες στις οποίες είχε ανατεθεί η υπόθεση, Nexus Eurostatus και FRS Global Auditors.

Σύμφωνα με το πόρισμα και των δύο προαναφερθεισών εταιριών....


η Cosmote όχι μόνο δεν υπέστη καμία ζημία από την εξαγορά, αλλά αντιθέτως χάρη σε αυτήν έχει καταστεί ηγέτης της αγοράς στην οποία δραστηριοποιείται. Αυτό προκύπτει με βάσει το σύνολο των οικονομικών μεγεθών της Γερμανός καθώς και την οικονομική αξία που αυτή δημιούργησε στην Cosmote.

Με αυτόν τον τρόπο απαντώνται και τα δύο ερωτήματα που είχαν τεθεί από τον ανακριτή ως προς το εύλογο του τιμήματος και το αν η Cosmote υπέστη ζημία ή όχι από την εν λόγω εξαγορά.

Στο πόρισμα αναφέρεται επίσης ότι το μερίδιο της Cosmote στην αγορά κινητής τηλεφωνίας έχει αυξηθεί ραγδαία μετά την εξαγορά από 37% το 2006 σε 44,4% το 2009.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είχε προηγηθεί η ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Εφετείου που έκρινε εσφαλμένη την απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς η οποία είχε επιβάλλει πρόστιμα στον Πάνο Γερμανό και τρία πρόσωπα. Σύμφωνα με εκείνη την απόφαση του Εφετείου οι εν λόγω δεν διέπραξαν το αδίκημα χειραγώγηση της μετοχής.

Πηγή http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&artid=4566499&ct=3