Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Τετάρτη 1 Ιουλίου 2009

Απόσπασμα απο το εκπληκτικό βιβλίο του Γ. Κακλαμάνη "Η ελλάς ως κράτος δικαίου"


kagem:Παρακολουθούμε να συμβαίνουν γύρω τραγελαφικά πράγματα,μίζες,ατιμωρησία,απάτες(ευτυχώς που υπάρχουν και τα blogs)
σ' ένα κράτος που για δυο αιώνες προσπαθεί να ορθοποδήσει.
Δείτε στο παρακάτω απόσπασμα από το εκπληκτικό βιβλίο του Γεράσιμου Κακλαμάνη "Η Ελλάς ως κράτος δικαίου"
μια ενδιαφέρουσα προσέγγιση.




Καμια ευρωπαικη χωρα δεν αναθεωρει τοσο συχνα το συνταγμα της, οσο εμεις. Καμιας ευρωπαικης χωρας ο αριθμος των αρθρων τιυ συνταγματος δεν ειναι τοσο ευμεταβλητος, οσο στο δικο μας. Ολοι πιστευουν πως να δεν λειτουργουν καλα οι νομοι,. φταιει το συνταγμα απ' οπου αντλουν την νομιμοτητα τους, και το αναθεωρουν με την ματαιη ελπιδα πως τωρα οι νομοι θα λειτουργησουν καλητερα. Επιπροσθετως, ολες οι κυβερνησεις απειλουν τους αντιπαλους με την αναθεωρηση του συνταγματος. Ωστοσο, καμια αναθεωρηση κανενος

ελληνικου συνταγματος δεν επαιξε σοβαρο ρολο στην ευνομια του τοπου. Τι φταιει, λοιπον?

Ο Γ. Κακλαμανης πιστευει πως φταιει η αδυναμια ερμηνειας του συνταγματος. Και η αδυναμια ερμηνειας του συνταγματος οφειλεται στο γεγονος πως, κατ' ουσιαν, κανεις δεν το αποδεχεται ως νομο σταθερο και αμετακινητο, πανω στον οποιο θα στηρηχτουν , σα σε θεμελιο, ολοι οι αλλοι. Αφου ολοι οι νομοι αλλαζουν αδιακοπα οχι για να γινουν καλητεροι αλλα για να εξυπηρετηθουν ομαδες ανθρωπων, ακομα και ατομα, και ποτε ολοκληρη η ελληνικη κοινωνια, ειναι φυσικο να δημιουργουνται τετοιες ανισορροπιες, ωστε μια αναθεωρηση του συνταγματος να καθισταται αναγκαια για να καλυφθουν συνταγματικα οι <<νομιμες>> παρανομιες.

Κατω απ΄' αυτες τις συνθηκες, το συνταγμα καθισταται τελικα.... παρανομο!! Δηλαδη, ανικανο να παραγει νομιμοτητα. Και ετσι, λειτουργει μαλλον σα φυσαρμονικα, παρα σα νομικο θεμελιο. Ο καθενας παιζει με τουτη τη φυσαρμονικα το δικο του τραγουδι, και ο επομενος αντι ν' αλλαξει τραγουδι, αλλαζει φυσαρμονικα, δηλαδη τραβαει μια αναθεωρηση του συνταγματος και παρανομει πλεον με την ανεση του.

Ουτως εχοντων των πραγματων, μπαινει το κρισιμο ερωτημα: ποιος ειναι αυτος που ερμηνευει αυθεντικα το εκαστοτε συνταγμα? Και τι νοημα θα μπορουσε να εχει επι προκειμενου η αυθεντικοτητα, αφου το ιδιο συνταγμα δεν εχει νομικη αυθεντικοτητα, ετσι που το εχουν καταντησει λαστιχο κι ο καθενας το τανυζει για να το φερει στα μετρα του? Μας προτεινουν σεβασμο στο συνταγμα, αλλα πως ειναι δυνατον να σεβαστεις κατι που το καταντησαν πατσβουρα για να σκουπισουν τα σαλια που τρεχουν απο το στομα τους, ετσι βιαστηκα που καταπινουν τα δανεια(αφου μονιμως με δανεια ζουμε) οι παμφαγοι. Που δε φτανει που τρων τον περιδρομο, θελουν απο πανω να κατοχυρωσουν και συνταγματικα το μεγαλο φαγοποτι. Να, λοιπον, το μυστικο των συνεχων αναθεωρησεων του ελληνικου συνταγματος. Οι λογοι ειναι....... διαιτητικοι και οχι νομικοι.

Ουτως εχοντων των πραγματων, το ελληνικο συνταγμα αντλει τη νομιμοτητα του απ' τον ...... δικαστη σε τελικη αναλυση. Κι ετσι, ολοι οι Ελληνες αναγνωριζουν σαν πηγη της νομιμοτητας οχι το συνταγμα, οπως γινεται σ' ολους τους πολιτισμενους λαους, αλλα το δικαστης. Και απαφιεμεθα οχι στην νομικη του καταρτηση αλλα στην εντιμοτητα του... Γι αυτο ρωταμε εναγωνιως να μαθουμε τι σοι πραγμα απο αποψεως εντιμοτητας τουλαχιστον ειναι ο δικαστης που προκειται να μας δικασει.

Και, βεβαια, η μεγιστη πηγη ελληνικης νομιμοτητας ειναι οι αρχαιοι μας προγονοι. Μαλιστα, στη θεση του διεθνους δικαιου συνηθιζουμε να βαζουμε την προγονικη μας ιστορια: Διαπραγματευομαστε με με τα αλλα κρατη οχι ως νομικη υποσταση ως κρατος αλλα διοτι ειμαστε απογονοι ενδοξων προγονων. Ποιος, λοιπον, θα ηταν δυνατον να μας παρει σοβαρα? Ποιος ποτε πηρε σοβαρα τον αστειο υιο ενος σοβαρου πατερα?

Μ' ολα αυτα, λεει ο Γ, Κακλαμανης οχι μονο δεν προκειται να ενσωματοθουμε σττην ευρωπη, αλλα γιναμε ηδη ενα επικινδυνο κοτετσι και για τις διπλανες μας χωρες. Προβαλλοντας μονο ηρωες μας ως πηγη δικαιου(κοιταμε το αγαλμα του Κολοτοτρωνη και αυτοματως νομιμοποιουμεθα ως εθνος και ως λαος), κανουμε νταιλικια επικινδυνα για χωρες που, την οποια νομιμοτητα τους την στηριζουν στο δικαιο και οχι στους ηρωες. ΣΤο τουρκικο συνταγμα, για παραδειγμα, οπως σε ολα τα συνταγματα του κοσμου αλλωστε, δεν υπαρχει κατι αναλογο του αρθρου 28 του δικου μας συνταγματος, που καθιστα τις διεθνεις συνθηκες εσωτερικο δικαιο του ελληνικου κρατους, λες και το διεθνες δικαιο νομιμοποιηται μονο αν συμφωνει με το εσωτερικο ελληνικο δικαιο!!!!!!!!!!!!!!!!!!Μα. κυριοι, και ο πρωτοετης φοιτητης της νομικης γνωριζει πως το διεθνες δικαιο εχει αυταρκεια και αυτοτελεια, και το σεβομαστε ασχετα απ' το αν μας βολευει η δεν μας βολευει. Επειδη, ομως, καναμε λαστιχο τους δικους μας νομους, αντιμετωπιζουμε σα λαστιχο και τους διεθνεις.

Κι υστερα απορουμε για τις αποτυχιες της ελληνικης εξωτερικης πολιτικης και φθονουμε τις επιτυχιες της τουρκικης εξωτερικης πολιτικης.


http://dikaiopolis.pblogs.gr/tags/kratos-dikaioy-gr.html