Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Παρασκευή 31 Ιουλίου 2009

Στις επάλξεις για πρόωρες εκλογές η κυβέρνηση


Σε εκλογική ετοιμότητα φαίνεται να είναι η κυβέρνηση αφού πέραν των προεκλογικών μέτρων που εξαγγέλλει το ένα μετά το άλλο, «ξεχνά τις διακοπές» και παραμένει στις επάλξεις.

Σαφής ήταν η οδηγία του υπουργού Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλου, να μην υπάρξουν πολυήμερες άδειες και δώσει η κυβέρνηση την εντύπωση ότι υπολειτουργεί, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Το Βήμα». «Ξεχάστε τις πολυήμερες διακοπές. Η κυβέρνηση δεν είναι σε διακοπές αλλά πρέπει να δίνει την αίσθηση ότι εργάζεται» φέρεται

να είναι η ρητή εντολή από το Μαξίμου.

Κανένας από τους βουλευτές της κυβέρνησης δεν πρόκειται να φύγει για πολυήμερες διακοπές, ενώ έχει δοθεί και εντολή να κινούνται στις περιφέρειες τους καθώς όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. Δεν είναι λίγοι μάλιστα οι βουλευτές που έχουν αρχίσει δειλά-δειλά τις πρώτες τους προεκλογικές εμφανίσεις.

Στο μεταξύ, πρωθυπουργός και υπουργοί πυκνώνουν τις εμφανίσεις τους, θέλοντας να περάσουν το μήνυμα ότι είναι παρόντες, αν και... καλοκαίρι. Τις τελευταίες μέρες ο κ. Καραμανλής έχει επισκεφθεί διάφορες υπηρεσίες όπως το ΙΚΑ και τα ΚΕΠ, που έχουν να κάνουν με την καθημερινότητα του πολίτη και πραγματοποιεί συναντήσεις με το υπουργικό του επιτελείο. Προχθές συνεδρίασε η Κυβερνητική Επιτροπή για το αναπτυξιακό πρόγραμμα των δήμων «Θησέας ΙΙ», ενώ σήμερα το πρωί ο κ. Καραμανλής θα προεδρεύσει της Διυπουργικής Επιτροπής με θέμα τη γρίπη, στην οποία θα συμμετάσχουν πέντε υπουργοί (Παυλόπουλος, Παπαθανασίου, Μεϊμαράκης, Σπηλιωτόπουλος και Αβραμόπουλος). Την ίδια στιγμή «προεκλογικές εμφανίσεις» κάνουν η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Αντ. Σαμαράς, και ο Ν. Δένδιας.

Αν και η κυβέρνηση πασχίζει για τη συσπείρωση, το ένα πλήγμα έρχεται μετά το άλλο «εκ των έσω». Χθες ήταν η σειρά του Σάββα Τσιτουρίδη να ασκήσει κριτική στο Μαξίμου για την προεδρολογία, τα κομματικά όργανα αλλά και τα στελέχη του κρατικού μηχανισμού. «Δεν θα ήθελα να συνεχίσουμε στην κυβερνώσα παράταξη να τρώμε το 50% του χρόνου μας στο θέμα της εκλογής του προέδρου της Δημοκρατίας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιτουρίδης. Αναφορικά με τα κομματικά όργανα είπε ότι «Δεν λειτουργούν όπως θα έπρεπε. Έχει επικρατήσει η γενικευμένη κουλτούρα του ‘πάμε για να πάμε’, φεύγουμε χωρίς να λέμε αυτά που πρέπει» και αφήνοντας αιχμές για τα στελέχη του κρατικού μηχανισμού τόνισε «Να μας καταψηφίσουν για τις πολιτικές μας κι όχι γιατί αδρανήσαμε, ή κρυβόμαστε ή φοβηθήκαμε το κόστος».

Υποδείξεις έκανε και ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Ψωμιάδης. «Το βασικότερο είναι ανασχηματισμός συμπεριφοράς και νοοτροπίας. Ορισμένοι έχουν προσβληθεί από τον ιο της πολιτικής εσωστρέφειας και αλαζονείας και κάνουν οτιδήποτε για να χάσει η κυβέρνηση, την ώρα που είναι αναστρέψιμη η κατάσταση».

Από την άλλη πλευρά στο ΠΑΣΟΚ, ανεβάζουν τους τόνους της αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση, ενώ παράλληλα τους ρίχνουν όσον αφορά τη διαφοροποίηση Βενιζέλου.

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε εχθές ο Γ. Παπανδρέου, την ίδια στιγμή που το ΠΑΣΟΚ προκαλούσε ονομαστική ψηφοφορία για την τροπολογία που αφορά στα ΒΑΕ.

«Αναπαράγετε την πελατειακή σπατάλη, την κακοδιαχείριση και τη διαφθορά» τόνισε εχθές ο Γιώργος Παπανδρέου. «Ο Έλληνας πολίτης καλείται να πληρώσει όχι για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, αλλά για την τεράστια διαφθορά και αδιαφάνεια στη διαχείριση της δημόσιας περιουσίας,το Βατοπαίδι,τα μαύρα χρήματα από τις διαδρομές των μεσαζόντων που οδήγησαν τα ασφαλιστικά ταμεία να επενδύουν σε τοξικά ομόλογα, τις υπερβολικές τιμές από τις προμήθειες της Siemens,τα δωράκια κάτω από το τραπέζι για τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Στο μεταξύ, προσπάθεια για να μην δοθεί έκταση στη διαφοροποίηση Βενιζέλου για την προεδρική εκλογή και την αντιπολιτευτική πολιτική με άξονα τη γρίπη, γίνεται από τη μεριά του ΠΑΣΟΚ. Ερωτηθείς μάλιστα για τη γρίπη, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, κ. Παπακωνσταντίνου επανέλαβε ότι η παράταξη περιμένει με ενδιαφέρον το εθνικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της γρίπης και προέτρεψε την κυβέρνηση να ασχολείται με αυτό και όχι με το ΠΑΣΟΚ.

http://www.tvxs.gr/v17347