Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Τετάρτη 22 Ιουλίου 2009

Στο τέλος του μήνα το 5% του ΟΤΕ στην D.T.



της Μάρως Τσαντήλα


Στο τέλος του μήνα θα γίνει η μεταβίβαση του ποσοστού 5% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΤΕ το οποίο το ελληνικό δημόσιο πούλησε στην Deutsche Telekom.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας των δύο πλευρών πρόκειται να αλλάξουν χέρια 24,5 εκατ. μετοχές του ΟΤΕ.

Μετά την ολοκλήρωση

της συναλλαγής η μετοχική ισορροπία στο μετοχολόγιο του Οργανισμού θα αλλάξει καθώς το ποσοστό της D.T. θα ανέλθει στο 30% (συν μία μετοχή), ενώ το αντίστοιχο του ελληνικού δημοσίου θα υποχωρήσει στο 20% (συν μία μετοχή).

Να σημειωθεί όμως ότι στο ποσοστό του Δημοσίου συνυπολογίζεται το 4% των μετοχών που έχει μεταβιβαστεί στο ΙΚΑ - ΕΤΑΜ, στο πλαίσιο σχετικής συμφωνίας που υπήρχε από την υλοποίηση του προγράμματος εθελουσίας εξόδου το 2005.

Για το συγκεκριμένο ποσοστό το ελληνικό δημόσιο διατηρεί τα δικαιώματα ψήφου, ενώ το ΙΚΑ - ΕΤΑΜ μπορεί να πουλήσει τις μετοχές αυτές σε τρίτους μόνον εφόσον συμφωνήσει το Δημόσιο.

Η τιμή διάθεσης των μετοχών στην D.T., σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από τη σύμβαση, ανέρχεται στα 27,50 ευρώ ανά μετοχή, ενώ τα συνολικά έσοδα για το Δημόσιο θα φτάσουν τα 674 εκατ. ευρώ, και είναι κατά πολύ υψηλότερα σε σχέση με τα έσοδα που θα προέκυπταν αν η πώληση γινόταν με βάση τη χρηματιστηριακή τιμή της μετοχής.
Τέλος, να σημειώσουμε ότι η μετοχική ανισορροπία μεταξύ Δημοσίου και D.T. στο μετοχικό κεφάλαιο του ΟΤΕ δεν διαφοροποιεί ουσιαστικά τα δικαιώματα των δύο μετόχων που καθορίζονται από την αρχική συμφωνία τους.

http://www.euro2day.gr/article/530120/ArticleDetails.aspx