Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Τετάρτη 29 Ιουλίου 2009

Διχάζει τους δικαστές η έκτακτη εισφορά


ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Κώστας Κουκουμάκας

ΔΙΧΟΓΝΩΜΙΑ δικαστών καταγράφεται στο φλέγον θέτης καταβολής της έκτακτης εισφοράς στην Εφορία. Λίγες ημέρες μετά την απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Πειραιά να ανασταλεί προσωρινά η πληρωμή της εισφοράς από φορολογούμενο, το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, με μία εκ διαμέτρου αντίθετη απόφαση, απέρριψε χθες δύο αντίστοιχες αιτήσεις πολιτών.

Δεν μπήκε στην ουσία
Πρόκειται για μία φαρμακοποιό από τη

Θεσσαλονίκη και έναν εισοδηματία από την Άθυτο Χαλκιδικής, οι οποίοι είχαν προσφύγει στη Δικαιοσύνη θεωρώντας αντισυνταγματική και παράνομη την καταβολή έκτακτης εισφοράς, ύψους 5.000 ευρώ, για εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2007 και δηλώθηκαν πέρυσι.

«Η πρόεδρος υπηρεσίας του Διοικητικού Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης αρνήθηκε να μπει στην ουσία της υπόθεσης επιμένοντας απλώς ότι οι προσφεύγοντες δεν αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα.

Θα πληρώσουν
Ο υπουργός κ. Παπαθανασίου πήρε έτσι την πρώτη του χαρά και ίσως τώρα μπορεί να επιβάλει έκτακτες εισφορές για εισοδήματα του 1950 ή του 1960», δήλωσε στα «ΝΕΑ» εμφανώς απογοητευμένος από την εξέλιξη ο δικηγόρος των δύο φορολογουμένων κ. Δημήτρης Νακόπουλος.

Οι προσφεύγοντας φορολογούμενοι είναι πλέον υποχρεωμένοι να καταβάλουν τα χρήματα στην Εφορία αναμένοντας- μέσα στο επόμενο τρίμηνο- την εκδίκαση σε πρώτο βαθμό της αίτησης αναστολής της πληρωμής, οπότε θα εξετασθεί και η συνταγματικότητα του μέτρου.

Οι δύο αιτήσεις προσωρινής αναστολής που απορρίφθηκαν χθες ήταν οι πρώτες που εκδικάστηκαν στη Θεσσαλονίκη, όπου εκατοντάδες φορολογούμενοι συμμετέχουν στο κύμα προσφυγών που σημειώνεται ανά την Ελλάδα.


http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&artid=4528786&ct=3