Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Τρίτη 28 Ιουλίου 2009

Aνακοίνωση για την Γενική Εμπορική Διεύθυνση


Αναρτήθηκε από ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ COSMOTE

Συνάδελφοι της Γενικής Εμπορικής Διεύθυνσης,
Μετά τις τελευταίες εκλογές πολλοί είχαν θεωρήσει ότι η αλλαγή στην Προεδρεία του Συλλόγου μας, θα έφερνε και ταυτόχρονα τη λύση των προβλημάτων που ταλάνιζαν τους συναδέλφους.
Τότε, μετά τις εκλογές, από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης, δηλώσαμε προς κάθε κατεύθυνση ότι θα προσπαθήσουμε με κάθε τρόπο να στηρίξουμε το θεσμό και την ενότητα.
Δυστυχώς μόλις λίγους μήνες μετά....



φάνηκε οι εργαζόμενοι έχουν χάσει την αισιοδοξία τους αλλά και την πίστη τους σε ένα Δ.Σ που θα πρέπει να παλεύει κάθε μέρα.
Σε αυτό έχει συντελέσει η περίεργη στάση του Προέδρου και επικεφαλής της φιλοκυβερνητικής ΑΚΕ συναδέλφου Β. Κατσαρού η οποία μπορεί να λογιστεί από αδιάφορη έως φιλοεργοδοτική.

Εσείς είστε οι πρώτοι, που έχετε νιώσει τα αποτελέσματα της εξαγοράς του Γερμανού.
Εσείς είστε αυτοί, που καθημερινά βλέπουν αλεξιπτωτιστές να εμφανίζονται από το Γερμανό ή από την αγορά και να έρχονται ως μάγοι με τα δώρα.

Αντίθετα εσείς είτε παραμένετε στάσιμοι είτε περιμένει η εταιρία να ωριμάσετε μέχρι να βρείτε τα κατάλληλα επιχειρήματα με τα οποία διεκδικείτε μια θέση ευθύνης.
Οι συνάδελφοι στα καταστήματα πέραν της ανασφάλεια που νιώθουν με το ύποπτο κλείσιμο κάποιων καταστημάτων της εταιρίας, έχουν κουραστεί από τις χαμένες εργατοώρες σε υπερωρίες παρά το γεγονός ότι το πρώτο εξάμηνο καταγράφηκε 27% αύξηση των πωλήσεων σε σχέση με το αντίστοιχο εξάμηνο του περασμένου έτους.

Στο ζήτημα της ασφάλειας των εργαζομένων στα καταστήματα της Cosmote, δεν έχει υπάρξει καμία εξέλιξη ενώ οι συνάδελφοί μας είναι αναγκασμένοι να χαμογελούν ακόμη και όταν πελάτες απειλούν τη σωματική τους ακεραιότητα. Προτείναμε σε κάθε κατάστημα να υπάρχει ασφάλεια (security), αλλά δεν έχει υπάρξει κανένα αποτέλεσμα…
Πρέπει να υπάρχει πια ένα τέλος στις αλλεπάλληλες οργανωτικές αλλαγές που απλώς πραγματοποιούνται προς όφελος συγκεκριμένων ανθρώπων και θυμίζουν οφειλές που απλώς είχαν ημερομηνία λήξεως.

Σε όλα αυτά τα καθημερινά μας προβλήματα θα πρέπει να συλλογιστούμε και τις συνθήκες που επικρατούν στην εταιρία μας.

Πρέπει να υπάρχει πια ένα τέλος στις αλλεπάλληλες οργανωτικές αλλαγές που απλώς πραγματοποιούνται προς όφελος συγκεκριμένων ανθρώπων και θυμίζουν οφειλές που απλώς είχαν ημερομηνία λήξεως.
Ένα ακόμα μείζον ζήτημα που αφορά και στην εξέλιξη των εργαζομένων και κατ΄ επέκταση της ίδιας της εταιρείας, αποτελεί η διαδικασία προκήρυξης εσωτερικών θέσεων. Αλλά βεβαίως υπάρχει ένα θέμα: υπάρχει διαδικασία; Προφανώς, για να προκηρύσσονται κάποιες θέσεις … υπάρχει. Αφού λοιπόν, υπάρχει γιατί δεν κοινοποιείται στο προσωπικό; Πόσες θέσεις έχουν καλυφθεί χωρίς καν να έχουν προκηρυχθεί; 'Έχουν κληθεί όλοι οι αιτούντες με τα τυπικά προαπαιτούμενα προσόντα; Και τέλος, γιατί ποτέ δεν ανακοινώνεται ποιος καλύπτει την εκάστοτε θέση και με ποια κριτήρια;;;

Από τα παραπάνω εύλογα ερωτήματα, προκύπτει ότι αποτελεί πλέον κοινό μυστικό το γεγονός ότι η διαδικασία αυτή θεωρείται από το σύνολο των εργαζομένων ΑΔΙΑΦΑΝΗΣ και ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΗ.


Η D.T έχει πλέον το τιμόνι του Ομίλου ΟΤΕ και ήδη ως εργαζόμενοι νιώσαμε τις εξελίξεις.
Παραχώρησαν αντικείμενα εργασίας σε εργολάβους
Αναπλήρωσαν πάγιες θέσεις εργασίας της Cosmote με ενοικιαζόμενο προσωπικό
Συγχώνευσαν Διευθύνσεις
Και συνέχισαν με τον πλέον άμεσο και καταχρηστικό τρόπο:
Τις απολύσεις συναδέλφων

Η Γερμανός από το 2006, οπότε και εξαγοράστηκε έναντι ενός σκανδαλωδώς μεγάλου τιμήματος από την Cosmote, μια υπόθεση που διερευνάται ακόμα από τη Δικαιοσύνη τείνει να εξελιχθεί σε μια ζημιογόνο εταιρεία για τον όμιλο ΟΤΕ.

Εδώ έγκειται και η υπερπροσπάθεια στήριξης της εξαγορά της, χαρίζοντας μεγάλο μέρος του έργου της Cosmote και του ΟΤΕ με μεθοδευμένες κινήσεις.

Στην προσπάθεια αυτή, σύμμαχοι της Διοίκησης είναι οι ‘’μεσάζοντες’’ από τη Γερμανός που έχουν ήδη τοποθετηθεί εντός της Cosmote σε θέσεις ευθύνης, υπονομεύοντας τη δική μας εργασιακή εξέλιξη.

Η προσπάθεια τους, όπως εκφράζεται από τους ίδιους, είναι να μας πείσουν ότι έχουν έρθει να επιβάλουν την Γερμανός με σκοπό την υποβάθμιση και τη συρρίκνωση του εμπορικού κυρίως έργου της εταιρίας μας, προς όφελος ποιων όμως?
Καταγγέλλουμε:
Την υπονόμευση της εταιρίας, από τις πρακτικές της νεοφιλελεύθερη πολιτικής, που ακολουθούν οι εντεταλμένοι εκπρόσωποι της εταιρίας.
Απαιτούμε:

Καμία απόλυση στην Cosmote και την ανάκληση των απολύσεων,

Άμεσα τροποποίηση του Κανονισμού Προσωπικού για την διασφάλιση των δικαιωμάτων μας απέναντι στις νέες προκλήσεις,

Την υπογραφή νέας ΣΣΕ για το 2010 με αληθινές αυξήσεις και επίλυση χρόνιων προβλημάτων.

Ζητάμε από “εσένα” συνάδελφε:

Να μας επισημάνεις τα προβλήματα που αντιμετωπίζεις στην εργασία σου και τις προτάσεις σου πάνω σε αυτά ώστε να μπορέσουμε να τα θέσουμε υπόψη της Διοίκησης και να τα επιλύσουμε.

Είναι απαραίτητες και οι δικές σας προτάσεις.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους:

Να εγγραφούν μέλη στο Σύλλογο μας, ώστε η φωνή μας να ισχυροποιηθεί ακόμη περισσότερο, για να μπορούμε να αγωνιζόμαστε συνολικά και κυρίως για να εξαλείψουμε κάθε μορφής διάκριση και ανισότητα.

Σ΄ αυτή μας την προσπάθεια, χρειαζόμαστε τη δική σου βοήθεια.



Η Συντονιστική Ομάδα:
Λένα Αναούνη - Γεν. Γραμματέας του Συλλόγου (κιν:. 6977429335)
Ανδρέας Κατσιαμάκης – Μέλος του Δ.Σ. της ΟΜΕ-ΟΤΕ (κιν.: 6972205203)
Στέφανος Μπαλτάς – Αντιπρόεδρος του Συλλόγου (κιν.: 6974649797)
Μανώλης Σοφιανόπουλος – Αντιπρόεδρος της ΕΥΑΕ (κιν.: κιν.: 6977412033)
Έλενα Παπαποστόλου – Γεν. Γραμματέας της ΕΥΑΕ (κιν.: 6977277769)

Πηγή http://pdecosmote.blogspot.com/2009/07/blog-post.html