Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Τετάρτη 22 Ιουλίου 2009

Ενδείξεις υποτιμητικής κερδοσκοπίας στη μετοχή του ΟΤΕ



Ασχέτως αν σήμερα ο τίτλος του ΟΤΕ αντιδρά – έστω και ήπια – θετικά, διάχυτη είναι η αίσθηση στην αγορά ότι στη μετοχή δραστηριοποιούνται δυνάμεις που – σ’ αυτή τη συγκυρία – δεν τη θέλουν υψηλότερα. Κύκλοι της αγοράς κάνουν ευθέως λόγο για κινήσεις υποτιμητικής κερδοσκοπίας και μάλιστα για αρκετά μεγάλο διάστημα.
Η μετοχή εδώ και περίπου 4,5 μήνες

στο ράλι της αγοράς δεν μπορεί να σηκώσει κεφάλι, καθώς υπάρχει μεθοδικό πρόγραμμα πωλητών που συντηρούν την πτωτική εικόνα. Οι ίδιοι κύκλοι επισημαίνουν χαρακτηριστικά ότι «και μόνο ότι ο ΟΤΕ είναι από τα ελάχιστα χαρτιά σ’ όλο το χρηματιστήριο που έχουν επιστρέψει στα χαμηλά που είχαν πριν ξεκινήσει το ράλι, δηλαδή στις 6 Μαρτίου δείχνει πολλά!

Στις 6 Μαρτίου ο τίτλος του ΟΤΕ είχε κλείσει στα 10,40 ευρώ ενώ χθες Τρίτη έκλεισε στα… 10,50 και σήμερα βρίσκεται στα 10,57 ευρώ. Τη στιγμή που ο ΓΔ εξακολουθεί να κρατά κέρδη 54% από τα χαμηλά της 9ης Μαρτίου και ο FTSE 20 ενισχύεται κατά 62,30%, ένας από τους βασικότερους πυλώνες της αγοράς, ο ΟΤΕ, 2ος έως πρότινος σε κεφαλαιοποίηση του ΧΑ, πέρασε ήδη 4ος!

Οι ίδιοι κύκλοι αναφέρουν ότι η εικόνα που παρουσιάζει η μετοχή στο 4μηνο ράλι είναι αν μη τι άλλο περίεργη και δε συνάδει με τη μετοχή της μεγαλύτερης εταιρείας της ΝΑ Ευρώπης με 30.000 εργαζόμενους και ισχυρή παρουσία σε 5-6 χώρες. Παρουσία που καμιά άλλη ελληνική εταιρεία δεν έχει σ’ αυτό το βαθμό.

Η ανησυχία για τα (όντως) μειωμένα έσοδα από την κινητή τηλεφωνία είναι μια εξήγηση για την παροιμιώδη υστέρηση του τίτλου αλλά δεν πείθει ότι είναι μόνο αυτό. Το τοπίο δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη, ενώ οι νέοι φόροι ανακοινώθηκαν μόλις πρόσφατα, όμως οι πιέσεις είναι μήνες τώρα.

Από την άλλη πλευρά, οι απώλειες από τους άλλους παρόχους τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών είναι μικρότερες από αυτές που αναλυτές ανέμεναν προ διετίας, καθώς η ανακολουθία και η προχειρότητα σ’ όλα τα επίπεδα των (περισσότερων) Εναλλακτικών, στρέφει ξανά τους καταναλωτές προς τον ΟΤΕ.

Τέλος, στην αγορά επισημαίνουν την παράταιρη όσο και αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά της μετοχής η οποία – ενώ έχει γίνει δυνατό ράλι από τα χαμηλά του Μάρτη – εξακολουθεί να βρίσκεται τρεις φορές πιο κάτω από τα 29 ευρώ που πλήρωσαν οι Γερμανοί για το 25%!

http://www.isotimia.gr/default.asp?pid=24&ct=6&artid=75125