Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Πέμπτη 23 Ιουλίου 2009

Περί προσκλήσεων Χριστοφοράκου


Σε χθεσινό δημοσίευμα της «Ε» με τίτλο «Σε «γερμανικό θαύμα» ελπίζει ο Χριστοφοράκος» και με υπέρτιτλο «Εντός των ημερών η ανακοίνωση της Εισαγγελίας του Μονάχου - δείπνα και μπίζνες με δημοσιογράφους» μεταξύ άλλων γράψαμε ότι:

Σε κλειστό δείπνο «του Φεβρουαρίου του 2006 ως προσκεκλημένη του Μ. Χριστοφοράκου στην οικία του εμφανίζεται να είναι και η Ολγα Τρέμη, η κυρίαρχος των ειδήσεων των οκτώ».

* Η Ολγα Τρέμη, χθες, μας απέστειλε την ακόλουθη δήλωση:

«Η πληροφορία που δημοσιεύεται σήμερα (χθες) σε ρεπορτάζ της εφημερίδας "Ελευθεροτυπία" για

την υποτιθέμενη στρατηγική του Μιχάλη Χριστοφοράκου σε ό,τι αφορά στα ΜΜΕ και σύμφωνα με την οποία δήθεν μετείχα σε δείπνο στο σπίτι του πρώην στελέχους της Siemens τον Φεβρουάριο του 2006 είναι απολύτως αναληθής. Ούτε τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο στην οποία αναφέρεται το ρεπορτάζ ούτε οποτεδήποτε άλλοτε μετείχα σε δείπνο "κλειστό" ή "ανοιχτό" στο σπίτι του κ. Χριστοφοράκου.

Θεωρώ ότι η στοιχειώδης δημοσιογραφική δεοντολογία επιβάλλει να διασταυρώνεται οποιαδήποτε πληροφορία πριν από τη δημοσίευσή της -κάτι το οποίο ουδέποτε συνέβη στη δική μου περίπτωση. Δηλαδή, ουδείς από την εφημερίδα επικοινώνησε μαζί μου για να μου υποβάλει το απλό ερώτημα "ισχύει ή όχι η πληροφορία;".

Ακόμα πιο εξωφρενικό όμως θεωρώ το γεγονός ότι πάνω σε μία ανυπόστατη πληροφορία που ουδέποτε διασταυρώθηκε, στήθηκε με περισσή ευκολία και ελαφρότητα ένα ολόκληρο σενάριο δημοσιογραφικής φαντασίας όπου ένα ανύπαρκτο γεγονός χρησιμοποιείται για να δημιουργηθεί η εικόνα "εκλεκτικών σχέσεων" του κ. Χριστοφοράκου με δημοσιογράφους που βρίσκονται σε θέσεις-κλειδιά. Μετά από αυτό το διπλό ολίσθημα στο ρεπορτάζ αναμένω από την πλευρά της εφημερίδας την αποκατάσταση της αλήθειας και την αναγνώριση του λάθους που έβλαψε την προσωπική και επαγγελματική μου εικόνα».

* Η συντάκτη μας Αριστέα Μπουγάτσου απαντά:

1) Δεν δημοσιεύσαμε πληροφορία αλλά στοιχείο της δικογραφίας της Siemens, από το προσωπικό-εταιρικό αρχείο τού πρώην manager τής εταιρείας, στο οποίο περιλαμβάνονται οι πάσης φύσεως δημόσιες σχέσεις (δείπνα, ταξίδια, δώρα κ.ά.).

2) Γράψαμε ότι στη λίστα των προσκεκλημένων του Μ. Χριστοφοράκου για το δείπνο της 20ής Φεβρουαρίου 2006 στην οικία του εμφανίζεται να είναι και η Ολγα Τρέμη (η εφημερίδα διαθέτει τα σχετικά έγγραφα). Δεν αναφερθήκαμε σε συμμετοχή της στο δείπνο αυτό ή σε οιοδήποτε άλλο, και

3) Αν ο Μ. Χριστοφοράκος αυθαιρέτησε, βάζοντας την Ολγα Τρέμη στον κατάλογο των προσκεκλημένων του, εν αγνοία της, αυτό είναι άλλης τάξεως ζήτημα, το οποίο δεν μας αφορά.


http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=66202