Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Τετάρτη 29 Ιουλίου 2009

Επίθεση Βουρλούμη στην κυβέρνηση


Επίθεση στην κυβέρνηση για την πρόσθετη φορολογία στα κινητά τηλέφωνα, αλλά και για τα χρέη του Δημοσίου προς τον ΟΤΕ, έκανε χθες μιλώντας σε δημοσιογράφους ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ κ. Π. Βουρλούμης. Ειδικότερα, ο κ. Βουρλούμης χαρακτήρισε «άστοχο μέτρο» την πρόσθετη φορολογία στα κινητά τηλέφωνα, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση το εφαρμόζει για να

μαζέψει χρήματα και χτυπάει όλο τον κλάδο, όχι μόνο την Cosmote. «Είμαστε κάθετα αντίθετοι σε κάθε τέλος που επιβαρύνει τον τελικό καταναλωτή» είπε ο κ. Βουρλούμης χαρακτηριστικά.

Για το δίκτυο οπτικών ινών και γενικότερα για τα ευρυζωνικά δίκτυα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση ότι θα φέρουν το Ιnternet σε 2 εκατ. σπίτια, ο κ. Βουρλούμης είπε ότι πρόκειται για ασαφές πρότζεκτ, καθώς δεν αποσαφήνισαν τι θέλουν να κάνουν και ο ΟΤΕ δεν γνωρίζει λεπτομέρειες. «Σε κάθε περίπτωση η πολιτικοποίηση του Ιnternet είναι χοντρό λάθος» είπε χαρακτηριστικά. Πάντως πρόσθεσε ότι ο ΟΤΕ θα προχωρήσει στην ανάπτυξη δικτύου VDSL, το κόστος του οποίου ανέρχεται στο 1/5 του κόστους του δικτύου FΤΤΗ που σχεδιάζει το υπουργείο.

Ο κ. Βουρλούμης ανέφερε επίσης ότι πέρυσι ο ΟΤΕ ζημιώθηκε με περίπου 80 εκατ. ευρώ λόγω κατάρρευσης τριών εναλλακτικών παρόχων τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών, και τώρα εμφανίζεται αποφασισμένος να «τραβήξει την πρίζα» σε όσους δεν πληρώνουν. Ο ΟΤΕ, συνέχισε, θα αγνοήσει την ΕΕΤ που τον υποχρεώνει να συνεχίζει επί 5-6 μήνες την παροχή κυκλωμάτων σε εναλλακτικούς οι οποίοι δεν εκπληρώνουν τις οικονομικές υποχρεώσεις τους. Ακολουθώντας έτσι τις αποφάσεις-προτροπές της ΕΕΕΤ, ο ΟΤΕ, όπως είπε, πέρυσι υπέστη μεγάλη ζημιά, καθώς συνέχιζε την παροχή υπηρεσιών και κυκλωμάτων σε εταιρείες-οφειλέτες του, ενώ έβλεπε ότι οδηγούνται σε «λουκέτο» και ότι δεν πρόκειται να εισπράξει τίποτε. Οι εταιρείες δε, που έβαλαν μεγάλα «φέσια» στον Οργανισμό είναι η Lannet, η Αltec Τelecoms και η Τeledome. Ωστόσο εξέφρασε τη βε βαιότητα ότι «τα λάθη διορθώνονται», δείχνοντας εμμέσως τον δρόμο της εξόδου στον πρόεδρο της ΕΕΤΤ.

Λύση αναζητεί ο ΟΤΕ και στις εκκρεμότητές του με το ελληνικό Δημόσιο, το οποίο είναι από τους χειρότερους «κακοπληρωτές» καθώς του οφείλει περί τα 60 εκατ. ευρώ. Οπως ανέφερε ο πρόεδρος του Οργανισμού, πρότεινε στην Deutsche Τelekom να επιδιώξει συμψηφισμό των απαιτήσεων αυτών με το τίμημα που θα κληθεί να καταβάλει για την απόκτηση επιπλέον 5% των μετοχών του ΟΤΕ.

Θέμα μείζονος σημασίας για τη διοίκηση του ομίλου είναι το πλεονάζον και «υπερήλικο» προσωπικό το οποίο δεν είναι εξοικειωμένο με τις νέες τεχνολογίες. Ωστόσο η εξαιρετικά δυσμενής οικονομική συγκυρία και η μεγάλη ανεργία αναγκάζουν τον ΟΤΕ να επιδείξει «κοινωνική ευαισθησία», αναθεωρώντας τα σχέδιά του για εφαρμογή εκτεταμένου προγράμματος εθελουσίας εξόδου.

Οσον αφορά την αξιοποίηση της μεγάλης ακίνητης περιουσίας του ομίλου, ο κ. Βουρλούμης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο εισαγωγής της ΟΤΕ ΑΕΕΑΠ στο ΧΑ εντός του τρέχοντος έτους. Τέλος, ερωτηθείς για τις αποδοχές του απάντησε ότι ο μισθός του είναι «παγωμένος» επί 2-3 χρόνια και δεν σκοπεύει να τον παγώσει εκ νέου.

http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=19&artId=277892&dt=10/07/2009