Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Τετάρτη 29 Ιουλίου 2009

ΟΤΕ: Πτώση 70% στα κέρδη β’ τριμήνου αναμένουν οι αναλυτές


Με πτώση 70% στα καθαρά κέρδη εκτιμούν οι αναλυτές ότι έκλεισε το β’ τρίμηνο του 2009 για τον ΟΤΕ λόγω της υποχώρησης των εσόδων από την αγορά της σταθερής τηλεφωνίας, αλλά και λόγω εκτάκτων χρεώσεων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters μεταξύ πέντε αναλυτών, τα καθαρά κέρδη β’ τριμήνου του ΟΤΕ αναμένεται να υποχωρήσουν στα 47,3 εκατ. ευρώ, σε σχέση με

τα 159,3 εκατ. ευρώ του αντίστοιχου διαστήματος του 2008.

Σε σχετικό δημοσίευμα του Reuters αναφέρει πως η διοίκηση του ΟΤΕ είχε δηλώσει ότι στο β’ τρίμηνο του έτους θα κατέγραφε έκτακτες χρεώσεις ύψους 150 εκατ. ευρώ ως αποτέλεσμα της πρόωρης αποχώρησης περίπου 600 εργαζόμενων έως τα τέλη του έτους.

Σε ό,τι αφορά τα έσοδα οι μέσες εκτιμήσεις, με βάση την ίδια δημοσκόπηση, τα τοποθετούν στα 1,52 δισ. ευρώ, μειωμένα κατά 4,4% σε ετήσια βάση. Σύμφωνα με τους αναλυτές η χαμηλότερη κατανάλωση στην αγορά των Βαλκανίων λόγω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης σε συνδυασμό με τον έντονο ανταγωνισμό στην αγορά της σταθερής αλλά και της κινητής τηλεφωνίας, επιβάρυναν τα μεγέθη του Οργανισμού.

Στη δημοσκόπηση συμμετείχαν οι: BoA/Merrill Lynch, Citigroup, HSBC, JPMorgan, National /P&K Securities, Piraeus Securities και Proton Bank.


http://www.capital.gr/News.asp?id=785061