Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Πέμπτη 2 Ιουλίου 2009

Δεν «ξεκλειδώνουν» τη Βουλή


Τον δρόμο της μετωπικής σύγκρουσης με το ΠΑΣΟΚ, με φόντο τα μαύρα ταμεία της Ζίμενς και την εμπλοκή του κ. Θ. Τσουκάτου, επιλέγει η κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια να υπερκεράσει την πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για άμεση σύγκληση της Ολομέλειας της Βουλής, προκειμένου να συσταθεί Εξεταστική Επιτροπή για τη σκανδαλώδη υπόθεση.



Την ίδια στιγμή, το ΠΑΣΟΚ αντεπιτίθεται, επαναφέροντας στο προσκήνιο τις διαδοχικές καταθέσεις μαύρου πολιτικού χρήματος που κατέληξε στις αρχές της δεκαετίας του ΄90 στα ταμεία της Ρηγίλλης, μέσω της λιβεριανής οφσόρ εταιρείας Μayo, όπως έχει αναγνωρίσει στο παρελθόν η ίδια η Ν.Δ.

Η πρόταση του ΠΑΣΟΚ να ξεκλειδώσει ουσιαστικά το λουκέτο που έβαλε η κυβέρνηση στη Βουλή και να ερευνηθεί το σκάνδαλο της Ζίμενς αιφνιδίασε το Μαξίμου. Έπειτα από τρεις ώρες σιωπής, το κυβερνητικό επιτελείο- που μέχρι εκείνη τη στιγμή προσπαθούσε να αναδείξει επικοινωνιακά την υπόθεση του κ. Τσουκάτου- απάντησε αρνητικά και κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι με την κίνηση αυτή επιχειρεί «να παρεμποδίσει το έργο της Δικαιοσύνης». Μάλιστα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Ευάγ. Αντώναρος διατύπωσε αιχμές εις βάρος του πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ, αναφέροντας ότι βρίσκει «προφάσεις» για να κρύψει τις «αμαρτίες» του, ενώ τη γραμμή άμυνας της κυβέρνησης εκλήθη να ενισχύσει και ο γραμματέας της Ν.Δ. κ. Ελ. Ζαγορίτης, ο οποίος κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ για «κίνηση αντιπερισπασμού» προκειμένου «να αποφύγει την αλήθεια».

Στα δύο για τους χειρισμούς
Οι κυβερνητικοί χειρισμοί γύρω από την υπόθεση της Ζίμενς πάντως διχάζουν τη Ν.Δ., όπως προκύπτει και από την πρόταση γαλάζιων βουλευτών που κινούνται στον χώρο της λεγόμενης «λαϊκής δεξιάς», πρωτοστατούντος του κ. Βασ. Μιχαλολιάκου, να δοθεί αμνηστία στον κ. Χριστοφοράκο με αντάλλαγμα στοιχεία που θα «κάψουν» μεν όσα πολιτικά στελέχη είχαν «ειδική σχέση» με τη Ζίμενς, αλλά που θα «λυτρώσουν» το πολιτικό σύστημα. Από Μαξίμου και Ρηγίλλης επιχειρούν να απαξιώσουν τον βουλευτή, υποστηρίζοντας ότι η πρόταση περί αμνηστίας προσκρούει στο Σύνταγμα και στο υφιστάμενο ποινικό πλαίσιο, ενώ προς την ίδια κατεύθυνση κινήθηκαν χθες και αρκετοί βουλευτές που έχουν αντιληφθεί ότι ο κ. Μιχαλολιάκος και όσοι στηρίζουν το σενάριο της αμνηστίας βρίσκονται εκτός κυβερνητικής γραμμής.

Υπέρ μιας «συναλλαγής» της Πολιτείας με τον κ. Χριστοφοράκο, προκειμένου «να λύσει τη σιωπή του», τάχθηκε χθες και ο βουλευτής κ. Ι. Μανώλης,ο οποίος προειδοποίησε ότι δεν είναι μόνον η υπόθεση της Ζίμενς που πλήττει την πολιτική ζωή, αλλά προσεχώς θα έρθουν στοιχεία και για άλλα σκάνδαλα που εκκρεμούν στη Δικαιοσύνη. Η προειδοποίηση είναι προφανές ότι απευθύνεται προς την κυβέρνηση, αφού ο κ. Μανώλης αναφέρεται σε γαλάζια σκάνδαλα, όπως το Βατοπέδι, την εξαγορά της Γερμανός κ.ά.

Υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη, τα οποία εκτιμούσαν χθες ότι η προοπτική έκδοσης του κ. Χριστοφοράκου απομακρύνεται μετά την ποινική δίωξη που του ασκήθηκε από τις γερμανικές δικαστικές αρχές, παραδέχονταν ότι ο εσωκομματικός θόρυβος για τους κυβερνητικούς χειρισμούς ακυρώνει επικοινωνιακά την προσπάθεια της κυβέρνησης να πείσει την κοινή γνώμη ότι επιδιώκει με όλα τα νόμιμα μέσα να επιτύχει την έκδοση του άλλοτε πανίσχυρου επικεφαλής της Ζίμενς Ελλάδας.

Μέσα στο κλίμα αυτό, αίσθηση προκάλεσε χθες η νέα παρέμβαση του κ. Γ. Αλογοσκούφη, ο οποίος αποφάνθηκε ότι «και στη Γερμανία το σκάνδαλο της Ζίμενς κουκουλώθηκε» και αντιτάχθηκε στην πρόταση Μιχαλολιάκου. «Δεν νομίζω ότι με ad hoc τρόπο πρέπει να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε υπόθεση ή να μπούμε σε διαπραγμάτευση με οποιονδήποτε. Δεν μπορεί να καταστεί όμηρος το πολιτικό σύστημα ενός συγκεκριμένου μάρτυρα», είπε (στον Αlpha 98,9) ο πρώην υπουργός. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι κ.κ. Σ. Τσιτουρίδης και Γ. Καλαντζής, ο οποίος είπε (στον Αθήνα 9,84): «Αυτά είναι αστεία πράγματα. Δίνοντας αμνηστία μπορεί να κρύψει 20 ονόματα και πει άλλα τρία, αυτά που θέλει αυτός και δεν είναι πραγματικά “οι κύριοι ευεργετηθέντες” από τη Ζίμενς».

Πηγή http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=4524531