Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Πέμπτη 2 Ιουλίου 2009

Υπό εξέταση από το γερμανικό δικαστήριο το αίτημα έκδοσης του Μ.Χριστοφοράκου


Την κράτηση του Μ.Χριστοφορκάκου στις φυλακές Σταντελχάιμ αποφάσισε το Πρωτοδικείο του Μονάχου, δεχόμενο τη θέση των ελληνικών δικαστικών αρχών περί διακοπής της παραγραφής αδικημάτων. Η απόφαση θεωρείται θετική ως προς το ενδεχόμενο έκδοσης, ωστόσο η ετυμηγορία για το θέμα αυτό αναμένεται σε τρεις έως τέσσερις εβδομάδες. Με κρυφούς «άσους» ο Ν.Ζαγοριανός στο Μόναχο.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα

Το Βήμα, το δικαστήριο του Μονάχου αποδέχθηκε την άποψη της ελληνικής Εισαγγελίας ότι τα αδικήματα για τα οποία κρατείται δεν έχουν παραγραφεί, απέφυγε όμως να αποφανθεί για την ουσία της υπόθεσης. Και αυτό επειδή ο διωκόμενος ζήτησε, ως έχει το δικαίωμα, λόγω και της γερμανικής του υπηκοότητας, να μην εφαρμοστεί στην περίπτωσή του η λεγόμενη «απλοποιημένη» διαδικασία έκδοσης.

Το δικαστήριο θα εξετάσει τώρα ενδελεχώς όλα τα στοιχεία που απέστειλαν οι ελληνικές αρχές, καθώς και τις ενστάσεις των δικηγόρων του. Η ετυμηγορία του, όπως υπολογίζεται, θα εκδοθεί έπειτα από τρεις-τέσσερις εβδομάδες.

Παράλληλα, όπως σημειώνει η εφημερίδα, διασταυρωμένα για την ακρίβειά τους στοιχεία από τα οποία προκύπτει ότι οι πληρωμές από τα «μαύρα ταμεία» της Siemens συνεχίζονταν τουλάχιστον ως και τον Οκτώβριο του 2005 διατείνεται ότι έχει στα χέρια του ο 4ος ειδικός ανακριτής Ν.Ζαγοριανός.

Κατά τις πληροφορίες αυτές, τα εν λόγω στοιχεία, τα οποία βρίσκονται εδώ και καιρό στη διάθεση της ανάκρισης, δεν συμπεριελήφθησαν στα κατηγορητήρια που συνέταξε ο κ. Ζαγοριανός σε βάρος των εμπλεκομένων που έχουν απολογηθεί ως σήμερα.

Όπως σημειώνει Το Βήμα, οι διαπιστώσεις αυτές προκύπτουν από τα όσα είπε την Τετάρτη ο ίδιος ο κ. Ζαγοριανός στους Έλληνες δημοσιογράφους για τις επικείμενες συναντήσεις του ιδίου και του εισαγγελέα Εφετών Ευ.Παντιώρα με τους Γερμανούς συναδέλφους τους στο Μόναχο.

Ειδικότερα, ο κ. Ζαγοριανός φέρεται διατεθειμένος να δείξει στους γερμανούς δικαστές έναν κατάλογο με κρίσιμα στοιχεία για το «μαύρο χρήμα» που συνέχισε να ρέει στην Ελλάδα και μετά τις εκλογές του 2004.


http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1029360&lngDtrID=244