Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

Χρονιά συρρίκνωσης το 2009 για τον ΟΤΕ


Υποχώρηση εμφάνισε το σύνολο των οικονομικών μεγεθών του ομίλου του ΟΤΕ στη διάρκεια του 2009, λόγω της γενικότερης οικονομικής κατάστασης αλλά και του σκληρού ανταγωνισμού στην ελληνική αγορά κινητής τηλεφωνίας.
Στη διάρκεια του 2009 ο όμιλος εμφάνισε έσοδα 5,984 δισ. ευρώ, μειωμένα κατά 6,6% σε σύγκριση με το 2008. Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων υποχώρησαν κατά 5% και περιορίστηκαν σε 2,1 δισ. ευρώ, ενώ τα καθαρά κέρδη συρρικνώθηκαν κατά 33% και περιορίστηκαν στα 404 εκατ. ευρώ.
Σχολιάζοντας τις επιδόσεις του ομίλου ο Παν. Βουρλούμης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ, απέδωσε την πορεία των αποτελεσμάτων στις....



"δυσχερείς οικονομικές προοπτικές σε όλη την περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης" αλλά και στο γεγονός ότι η αγορά κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα συρρικνώθηκε το 2009, "συνέπεια των επιθετικών τιμολογιακών πολιτικών" της Vodafone και της Wind.

Ειδικότερα για την κινητή τηλεφωνία στην Ελλάδα, ο ΟΤΕ "βλέπει" συρρίκνωση της αξίας της αγοράς κατά μισό δισ. ευρώ στη διάρκεια του 2009, λόγω του ανταγωνισμού, αλλά και των μειώσεων στα τέλη περιαγωγής και τερματισμού κλήσεων. Ωστόσο, η Cosmote στη βασική χώρα στην οποία δραστηριοποιείται εμφάνισε ενίσχυση των εσόδων για το 2009 κατά 3,5% (στο 1,9 δισ.), ενώ τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων μειώθηκαν κατά 7,2%, στα 725,4 εκατ.

Για το 2009 η διοίκηση του ΟΤΕ θα προτείνει στη γενική συνέλευση των μετόχων τη διανομή μερίσματος 0,5 ευρώ ανά μετοχή, έναντι 0,75 ευρώ το 2008.

Πηγή http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=135460