Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010

Παραλύει η χώρα από το μαζικό κύμα απεργιών


Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία έχουν εξαγγείλει για την Τετάρτη η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, για «την απόκρουση των νεοφιλελεύθερων συνταγών, της λιτότητας και των ασφαλιστικών ανατροπών με κεντρικό σύνθημα: "ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥΣ - ΠΑΝΩ ΑΠ' ΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ!"».
Στην απεργία συμμετέχουν οι δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι, υπάλληλοι στις ΔΕΚΟ και στις τράπεζες, δάσκαλοι, καθηγητές, νηπιαγωγοί, καθώς και οι δημοσιογράφοι και εργαζόμενοι στον Τύπο.



Στην Αθήνα, η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ διοργανώνουν συλλαλητήριο στις 11.00 π.μ. στο Πεδίον του Αρεως, ενώ ξεχωριστή συγκέντρωση οργανώνει το ΠΑΜΕ στις 12 το μεσημέρι στην Πλατεία Ομονοίας. Ανάλογες συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις της περιφέρειας.

Η ΑΔΕΔΥ με ανακοίνωσή της καλεί όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να πάρουν μέρος στην αυριανή απεργία, μαζί με τους εργαζόμενους του Ιδιωτικού Τομέα για να απαντήσουν «στην προσπάθεια της κυβέρνησης και της ΕΕ, να φορτώσουν τα βάρη της οικονομικής κρίσης στις πλάτες μας και σε ολόκληρη την κοινωνία», «για να σταματήσουμε αυτή την πολιτική και να μην πληρώσουν την κρίση οι εργαζόμενοι αλλά οι έχοντες και κατέχοντες».

Οπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ, οι εργαζόμενοι στις Δημόσιες Υπηρεσίες βρίσκονται στο στόχαστρο και εμφανίζονται ως βασικοί υπεύθυνοι για τα ελλείμματα και το χρέος. Ταυτόχρονα μένουν στο απυρόβλητο αυτοί που πραγματικά ευθύνονται για την κρίση: Οι τράπεζες, οι επιχειρηματίες και οι οικονομικά ισχυροί που ακόμα και σήμερα αξιοποιούν την κρίση για να διατηρήσουν και να αυξήσουν τα υπερκέρδη τους.

Οι δημόσιοι υπάλληλοι βρίσκονται, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, στο στόχαστρο της πιο άδικης πολιτικής καθώς πέρα από το «πάγωμα» των μισθών τους, την περικοπή των επιδομάτων κατά 10%, το πάγωμα των προσλήψεων στο Δημόσιο, τις απολύσεις συμβασιούχων, τον περιορισμό των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων τους, την αύξηση της φορολογίας, απειλούνται με τα πλέον επώδυνα και απεχθή μέτρα, όπως η κατάργηση του 14ου μισθού, η αμφισβήτηση της μονιμότητας και η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησή τους

Πώς θα κινηθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς

Σοβαρότατα προβλήματα στις μετακινήσεις του με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, θα αντιμετωπίσει το κοινό, εξαιτίας της απεργίας.

Τα τρόλεϊ, το Μετρό, το Τραμ και ο Προαστιακός θα παραμείνουν ακινητοποιημένα, καθώς οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία.

Τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ θα ακινητοποιηθούν ορισμένες ώρες της ημέρας, καθώς οι εργαζόμενοι σε αυτά θα κάνουν στάσεις εργασίας, από την έναρξη της βάρδιας έως τις 7:30 το πρωί και από τις 10 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας.

Στον ΗΣΑΠ, οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 10 το πρωί και από τις 4 το απόγευμα έως τη λήξη της βάρδιας.

Προβλήματα αναμένεται να παρουσιαστούν και στις μετακινήσεις των Θεσσαλονικέων, λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ) στην πανελλαδική απεργία, που κήρυξε η ΓΣΕΕ. Όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός, κατά την ημέρα της απεργίας θα κυκλοφορήσουν 73 λεωφορεία (σ.σ. κατά περίπτωση έως δύο ανά γραμμή) με το προσωπικό ασφαλείας. Η νυκτερινή λεωφορειακή γραμμή Νο. 78Ν «ΚΤΕΛ - Αεροδρόμιο» θα λειτουργήσει κανονικά.

Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν και τα τρένα του ΟΣΕ, αφού θα πραγματοποιηθούν ελάχιστα δρομολόγια τα λεγόμενα "κοινωνικών αναγκών"

Από τα μεσάνυχτα της Τρίτης έως και τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, κλείνει και ο εναέριος χώρος της Ελλάδος, λόγω της συμμετοχής στην απεργία των Ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι δεν θα πραγματοποιηθεί καμία απολύτως πτήση από και προς ελληνικά αεροδρόμια.

Η AEGEAN και η OLYMPIC AIR ανακοίνωσαν ότι αναγκάζονται να ματαιώσουν την Τετάρτη, ημέρα της απεργίας, όλες τις προγραμματισμένες πτήσεις των δικτύων τους, ενώ επέρχονται ορισμένες αλλαγές και σε άλλες πτήσεις.