Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

Είπαν στον Χριστοφοράκο «φύγε»


Σαφή προειδοποίηση- σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Τάσο Τέλογλου που κατέθεσε χθες στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλήςείχε λάβει ο τέως ισχυρός άνδρας της Siemens στην Ελλάδα Μιχάλης Χριστοφοράκος ότι επίκειται η σύλληψη και καταδίκη του εν όψει των ευρωεκλογών του 2009, με συνέπεια να επισπεύσει τη διαφυγή του στη Γερμανία.
Μάλιστα, κατά τον μάρτυρα, η αποκάλυψη αυτή του....



κ. Μ. Χριστοφοράκου διατυπώνεται σε έγγραφο που κατέθεσε ο Γερμανός συνήγορός του στο Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας τον Αύγουστο του 2009, όπου αποδεικνύεται πως διαμηνύθηκε στο στέλεχος της Siemens ότι υπάρχει πολιτική βούληση για την επιτάχυνση της έρευνας σχετικά με το σκάνδαλο και ότι ο ίδιος αντιμετωπίζει ακόμη και ισόβια ποινή συμμετέχοντας σε μη δίκαιη δίκη. Ακόμη ότι θα ήταν καλύτερο να εμφανισθεί ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης μετά τις εκλογές με αποτέλεσμα- κατά τον δημοσιογράφο- τα στοιχεία αυτά να δώσουν στον κ. Μ. Χριστοφοράκο την ευκαιρία να πετύχει τη μη έκδοσή του. Κατά την εκτίμησή του, μόνον η κυβέρνηση γνώριζε πώς θα εξελιχθεί η υπόθεση «φωτογραφίζοντας» έτσι ότι κύκλοι της Ν.Δ. ενημέρωσαν τον κ. Χριστοφοράκο.

Πάντως, σύμφωνα με βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και τον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη, ο μάρτυρας κατέθεσε ότι το καλοκαίρι του 2004, επί κυβερνήσεως Νέας Δημοκρατίας, υπουργού Δημόσιας Τάξης κ. Γ. Βουλγαράκη και υφυπουργού κ. Χρ. Μαρκογιαννάκη, τροποποιήθηκε η σύμβαση παραλαβής του C4Ι με συνέπεια να δοθούν επιπλέον 31 εκατομμύρια ευρώ στην κοινοπραξία των εταιρειών που το εκπροσωπούσε. Την ίδια στιγμή γι΄ αυτή την αλλαγή η Siemens εκταμίευσε από τα μαύρα ταμεία το ποσόν των 750.000 ευρώ που δόθηκαν στην Ελλάδα σε κατεύθυνση που δεν έχει ακόμη εξακριβωθεί.

Βολές κατά Ζαγοριανού
Επιπλέον, όπως διευκρίνισαν βουλευτές της Επιτροπής, ο κ. Τ. Τέλογλου άφησε αιχμές για τις ενέργειες του ανακριτή Νίκου Ζαγοριανού, ο οποίος χειρίστηκε την υπόθεση και έκανε γνωστό ότι οι Γερμανοί έβαλαν τα γέλια όταν αντίκρυσαν το κατηγορητήριο που συνέταξε ο ανακριτής, καθώς και τα ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης για τους κ.κ. Μ. Χριστοφοράκο και Χρ. Καραβέλα. Είπε ακόμη ότι ο κ. Ν. Ζαγοριανός δεν έκανε καλά τη δουλειά του για λόγους που σχετίζονται με τον τρόπο που η ιεραρχία της Δικαιοσύνης αντιμετώπιζε την υπόθεση, ενώ παρατήρησε δηκτικά ότι για την υπόθεση της Siemens ασχολήθηκαν στη Γερμανία 270 υπάλληλοι, ενώ στην Ελλάδα η ανάλογη έρευνα διεξήχθη μόνον από τον ανακριτή και τη γραμματέα του, η οποία μάλιστα είχε και επιπλέον φόρτο εργασίας από άλλους προϊσταμένους της.

Ωστόσο ο δημοσιογράφος- κατά τα μέλη της Επιτροπής- υποστήριξε ότι από την έρευνά του προκύπτει ότι η γερμανική εταιρεία έδινε χρήματα στα δύο μεγαλύτερα κόμματα για να συνάπτει δουλειές με το Δημόσιο και πως το ποσοστό που προοριζόταν για πολιτικό χρήμα από τον τζίρο της θυγατρικής Siemens μετακυλιόταν στον καταναλωτή με αντίστοιχη επιβάρυνση του κόστους ζωής των πολιτών. Επίσης επέστησε την προσοχή των βουλευτών να ανατρέξουν στην προεκλογική περίοδο των εκλογών του 2000, για την οποία φέρεται να είπε ότι κόστισε σε ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. περίπου 25 δισεκατομμύρια δραχμές, ενώ η κρατική επιχορήγηση ανερχόταν μόνον στα 4,5 δισεκατομμύρια.

Από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας, ο βουλευτής Κώστας Τζαβάρας δήλωσε ότι ο δημοσιογράφος παραδέχθηκε πως ο λογαριασμός Α. Rocos στον οποίο κατατέθηκε τον Νοέμβριο του 1998 το ποσόν των 200.000 μάρκων από τη Siemens ανήκει σε συγγενικά πρόσωπα του πρώην υπουργού Μεταφορών Τάσου Μαντέλη και ότι ο Θόδωρος Τσουκάτος ζήτησε από τη γερμανική εταιρεία τις παραμονές των εθνικών εκλογών του 2000 ένα εκατομμύριο μάρκα. Οι βουλευτές της Επιτροπής πάντως περιμένουν ακόμη τη διαβίβαση της δικογραφίας και με επιστολή του προς τον υπουργό Δικαιοσύνης Χάρη Καστανίδη ο πρόεδρος της Εξεταστικής Σήφης Βαλυράκης κάνει λόγο για μεθοδευμένη καθυστέρηση ζητώντας την άμεση κατάθεση στη Βουλή όλων των δικαστικών εγγράφων.

Πηγή http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artId=4559818