Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010

«Σωσίβιο» στα συμβόλαια αναζητούν οι εταιρίες


Οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας προσπαθούν τώρα να στρέψουν την προσοχή του κοινού στις συνδέσεις συμβολαίου, με στόχο την ανάκαμψη της κερδοφορίας τους. Προς αυτήν την κατεύθυνση θεωρούν ότι θα τους βοηθήσει η ταυτοποίηση των καρτοκινητών, αφού χάνουν το κύριο «ατού» της ανωνυμίας που καταργείται. Σημειώνεται ότι σε επίπεδο συνδρομητών οι χρήστες καρτοκινητής ανέρχονται σε ποσοστό 65% και οι πελάτες συμβολαίου σε μόλις 35%. Στην καρτοκινητή, το μέσο έσοδο ανά πελάτη δεν ξεπερνά τα...



4 - 6 ευρώ, όταν ο χώρος των συμβολαίων αποφέρει σίγουρα έσοδα και μακροπρόθεσμη συνδρομή (ARPU στα 43 ευρώ).

Το 2009 τα έσοδα των εταιριών κινητής τηλεφωνίας υποχώρησαν κατά 12% (περίπου 450 εκατ. ευρώ) με αποτέλεσμα ο συνολικός κύκλος εργασιών των τριών παρόχων να κινηθεί στα 4,6 δισ. ευρώ. Για το 2010 οι εκτιμήσεις είναι επίσης δυσοίωνες, με δεδομένη και τη γενικότερη οικονομική ύφεση.

Η καναδική εταιρία μελετών ΙΕ Market Research (IEMR) εκτιμά ότι η ελληνική αγορά κινητής τηλεφωνίας μέχρι το 2014 θα έχει αύξηση των συνδρομητών αλλά καθοδική πορεία στην κατανάλωση, άρα και στα έσοδα. Στη σχετική έκθεσή της προβλέπει ότι το μέσο μηνιαίο έσοδο ανά πελάτη αναμένεται να υποχωρήσει στα 15,01 ευρώ από 17,76 κατά μέσο όρο το 2009. Το ίδιο επιφυλακτική είναι και για τα λειτουργικά αποτελέσματα του κλάδου, προβλέποντας ότι το EBITDA των τριών επιχειρήσεων το 2014 θα πέσει στο 33% - 34% από 38,4% το 2008. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της, το περιθώριο EBITDA για την Cosmote θα είναι γύρω στο 41,9%, για τη Wind περίπου στο 29,8% και για τη Vodafone στο 26,5%, ενώ για τα μερίδια αγοράς δεν προβλέπει αλλαγές στη σημερινή κατάσταση.

Πηγή http://www.agelioforos.gr/default.asp?pid=7&ct=8&artid=28891