Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2010

Διαψεύδει και ζητά να καταθέσει


Ο Χρ.Βερελής διαψεύδει τις καταθέσεις που τον εμφανίζουν να εμπλέκεται με την υπόθεση της Siemens δε διαγωνισμό για τμήμα του Προαστιακού. Ο πρώην υπουργός Μεταφορών ζητάει παράλληλα να κληθεί να καταθέσει, μαζί με τον ανακριτή της υπόθεσης.
Αμεση ήταν η απάντηση του πρώην υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών Χρ.Βερελή επί κυβερνήσεων Σημίτη, στις καταγγελίες από δημοσιογράφους ότι ενεπλάκη στην υπόθεση της Siemens μέσω διαγωνισμού για τμήμα του Προαστιακού της Αθήνας.
Ο κ.Βερελής με δημόσια δήλωσή του....


διαψεύδει όσα κατέθεσε η δημοσιογράφος στην εξεταστική επιτροπή που ερευνά το μαύρο πολιτικό χρήμα που διοχέτευε η εταιρεία στην Ελλάδα, ώστε να εξασφαλίζει συμβάσεις.

Ταυτόχρονα με επιστολή στον πρόεδρο της Εξεταστικής Σήφ.Βαλυράκη ζητά να κληθεί να καταθέσει, όπως και ο ανακριτής της υπόθεσης Δημήτρης Οικονόμου.

«Είναι γνωστό ότι ποτέ δεν έχω υπογράψει οποιαδήποτε ανάθεση σε κανένα έργο και προμήθεια, όπως και στο συγκεκριμένο έργο του Προαστιακού. ... Το συγκεκριμένο ολυμπιακό έργο ξεκίνησε ως διαγωνιστική διαδικασία την προ των ολυμπιακών αγώνων εποχή, αλλά η σύμβαση υπεγράφη πολύ αργότερα», υποστηρίζει.

Διευκρινίζει επίσης ότι «στο μόνο ζήτημα που είχα επαφή και άσκησα πίεση προς τη Siemens και στις υπόλοιπες εταιρίες που είχαν υπογράψει συμβάσεις ήδη από το 1998 ... ήταν για να παραδώσουν τα τρένα που ήσαν απαραίτητα για τη διεξαγωγή των αγώνων». Οπως λέει μάλιστα αποτέλεσμα των πιέσεων αυτών ήταν να δοθούν σειρά τρένων χωρίς αντίτιμο, για το διάστημα που ήταν υπουργός.

Ο κ.Βερελής εξάλλου συνδέει την «προσπάθεια ακύρωσης της μαρτυρίας του» με την υπόθεση της αγοράς της Γερμανός από την Cosmote (επί ημερών Αλογοσκούφη στο ΥΠΟΙΚ) και υποστηρίζει ότι τα αίτια θα γίνουν αντιληπτά στην εξεταστική επιτροπή που θα ασχοληθεί με την υπόθεση.

Πηγή http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11378&subid=2&pubid=10222827