Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2009

Από τους ελεύθερους επαγγελματίες ξεκινά η μάχη κατά της φοροδιαφυγής


Από τους ελεύθερους επαγγελματίες ξεκινά το υπουργείο Οικονομικών τη μάχη κατά της φοροδιαφυγής με τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων να διενεργεί ήδη διασταυρώσεις σε 1 εκατομμύριο ελεύθερους επαγγελματίες.
Όπως αναφέρουν Τα Νέα του Σαββάτου, στο στόχαστρο της Εφορίας μπαίνουν...



γιατροί, δικηγόροι, εργολάβοι, ηλεκτρολόγοι, αλλά και επιχειρήσεις όπως νυχτερινά κέντρα, κομμωτήρια, εστιατόρια κλπ.

Με βάση τα αποτελέσματα των ελέγχων, η ΓΓ θα δημιουργήσει βάση δεδομένων, όπου θα καταφράφονται για κάθε φορολογούμενο τα δηλωθέντα εισοδήματα σε αντιπαραβολή με τα στοιχεία για την κινητή και ακίνητη περιουσία τους, τα οποία είναι καταγεγραμμένα στη δήλωση.

Όπου εντοπίζονται ασυμφωνίες, θα εκδίδονται φύλλα ελέγχου. Παράλληλα, προχωρούν σαρωτικοί έλεγχοι για την καταβολή ΦΠΑ από επιχειρήσεις, όσους δηλώνουν ενοίκια κλπ.

Γ.Παπακωνσταντίνου: πέντε αλλαγές στους φόρους

Τις αλλαγές στο φορολογικό σύστημα εν όψει του διαλόγου αναλύει ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου μιλώντας στην Ημερησία του Σαββάτου.

Ο υπουργός άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο αύξησης των φορολογικών συντελεστών για φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις, ενώ για την αυτοτελή φορολόγηση τονίζει ότι θα εξαιρεθούν μόνο οι οικονομικά ασθενείς ομάδες.

Στο στόχαστρο των Αρχών θα μπουν επίσης τα ακίνητα και οι συναλλαγές που διενεργούνται μέσω off-shore εταιρειών, ενώ σε ηλεκτρονικό αρχείο θα περάσουν όλα τα κινητά και ακίνητα περιουσιακά στοιχεία.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου σημειώνει επίσης ότι θα χρειαστούν τουλάχιστον 4 χρόνια για τη μείωση των ελλειμμάτων: «Σε χώρες της ΕΕ με αντίστοιχα ελλείμματα έχει δοθεί περίοδος διόρθωσης 3 και 4 ετών, την οποία και εμείς θεωρούμε ένα ρεαλιστικό χρονοδιάγραμμα για τη μείωση του δικού μας ελλείμματος.»

Newsroom ΔΟΛ