Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2009

Κλιμακώνει η Nokia την διαμάχη της με την Apple για παραβίαση ευρεσιτεχνιών


Στην Επιτροπή Διεθνούς Εμπορίου (ITC) των ΗΠΑ προσέφυγε την Τρίτη η Nokia, κατηγορώντας την Apple ότι παραβιάζει κατοχυρωμένες ευρεσιτεχνίες της σε «ουσιαστικά κάθε κινητό τηλέφωνο, ipod και υπολογιστή» που πουλάει.
Η φινλανδική εταιρεία αναφέρεται σε....



επτά ευρεσιτεχνίες που χρησιμοποιούνται για στοιχεία interface, κάμερες, κεραίες και τεχνολογίες εξοικονόμησης ενέργειας. Η Νοkia υποστηρίζει ότι η εν λόγω τεχνογνωσία συμβάλλει στη μείωση του κόστους παραγωγής, ελαχιστοποίηση του μεγέθους των συσκευών και επιμήκυνση του χρόνου «ζωής» των μπαταριών.

H Nokia εκτιμά πως η ITC θα αποφασίσει εντός του επόμενου μήνα εάν θα προχωρήσει την υπόθεση, ενώ η Apple δεν έχει προβεί σε ανακοινώσεις.

Η διαμάχη, υποστηρίζουν οι αναλυτές, αντανακλά την αλλαγή στην ισορροπία δυνάμεων στο τοπίο των κινητών τηλεφώνων, και δεν πρόκειται να επιλυθεί σύντομα. Αν και η φινλανδική εταιρεία πουλά περισσότερα τηλέφωνα από την Apple, η τελευταία έχει αρχίσει να μπαίνει δυναμικά στην αγορά με το iPhone και καλύπτει αρκετά γρήγορα έδαφος.

Τον Οκτώβριο, η Nokia είχε προσφύγει σε δικαστήριο της πολιτείας του Ντέλαγουερ εναντίον της Αpple, υποστηρίζοντας ότι η αμερικανική εταιρεία παραβίαζε 10 ευρεσιτεχνίες της. Η Αpple απάντησε με αγωγή, κατηγορώντας τη Νοkia για παραβίαση 13 ευρεσιτεχνιών της και ολιγοπωλιακή συμπεριφορά.

Newsroom ΔΟΛ