Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2009

Ποιοι φταίνε για όλα αυτά;


Της Σοφίας Βούλτεψη

Ο τρώσας και ιάσεται; Τα πολιτικά πρόσωπα που θα καθίσουν αύριο στο προεδρικό τραπέζι των συσκέψεων έρχονται όλα –αν εξαιρέσουμε τον κ. Τσίπρα– από το παρελθόν. Κι όταν λέμε παρελθόν, εννοούμε ότι δίνουν το «παρών» στην πολιτική ζωή του τόπου από τα πρώτα μεταπολιτευτικά χρόνια. Εχουν καταλάβει πάσης φύσεως αξιώματα, κυβερνητικές θέσεις, βουλευτικά έδρανα και



υπουργικούς θώκους, προεδρικές καρέκλες. Δεν ζούσαν απλώς στην Ελλάδα. Επαιρναν μέρος σε όλα αυτά που οδήγησαν την Ελλάδα στη σημερινή της κατάντια –δημοσιονομική, γραφειοκρατική, πελατειακή, βουτηγμένη στη διαφθορά.

Οι δεκαετίες περνούσαν, ο ένας έδινε τη σκυτάλη στον άλλο, οι κυβερνώντες πρόσφεραν κομμάτι της πίτας και στους «μικρούς», οι υποσχέσεις και τα ρουσφέτια έδιναν και έπαιρναν, ο κομματισμός βασίλευε, το κράτος διογκωνόταν, η διαφθορά γιγαντωνόταν, τα δάνεια συσσωρεύονταν, οι ΔΕΚΟ βούλιαζαν, το δημόσιο χρέος με μεγάλη άνεση περνούσε από τα 100 στα 200 και μετά στα 300, ενώ τώρα οδεύουμε μεγαλοπρεπώς προς τα 400 δισ. ευρώ. Δημιουργική λογιστική, κρυφά ελλείμματα, μαύρο χρήμα και άσπρες τρύπες, αστερίσκοι και αναθεωρήσεις στοιχείων. Απροκρατικοποιήσεις βιαστικές, εθελούσιες έξοδοι, ρυθμίσεις ασφαλιστικού ΟΤΕ και ΔΕΗ με επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού. Απογραφές, καταγραφές, σχέδια επί σχεδίων, Δανία του Νότου και Νορβηγία των Βαλκανίων, Επιτροπή Στίγκλιτς και πολυπράγμονες καθηγητάδες. Νόμοι που θεσμοθετούν τη διαφθορά, ατιμωρησία, παραγραφές αδικημάτων με συνταγματική βούλα. Φορολογικές επιδρομές και φοροδιαφυγή.

Ξέρει κανείς τίποτε για όλα αυτά; Ξέρουν τίποτε από όλα αυτά όσοι θα συνεδριάσουν αύριο με σκοπό την καταπολέμησή τους; Αισθάνεται κανείς την ανάγκη να κάνει την αυτοκριτική του και να πάει σπίτι του; Είναι δυνατόν να πιστέψουμε πως τώρα είδαν το φως το αληθινό και θα μας απαλλάξουν από τα βάρη που οι ίδιοι δημιούργησαν, προκαλώντας τη συνενοχή του λαού;

Μήπως μπορεί κάποιος να μας πει τι απέγιναν εκείνες οι off-shore εταιρείες (Αίολος, Ατλας και Αριάδνη), που ανέλαβαν το 2001 την προείσπραξη εσόδων του Δημοσίου μέχρι το… 2010; Συνεχίζουν κανονικά; Ας αρχίσουμε, λοιπόν, από τα βασικά. Όπως η δημιουργία ειδικού δικαστηρίου για τους διεφθαρμένους κρατικούς λειτουργούς.

http://www.apogevmatini.gr/?p=56359