Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2009

«Δώστε τη δέουσα προσοχή στον ΟΤΕ»


Προειδοποίηση στην κυβέρνηση να δώσει τη δέουσα προσοχή στον ΟΤΕ έστειλε χθες ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Παναγής Βουρλούμης.
Ο ίδιος, μάλιστα, διέβλεψε κίνδυνο ακόμα και για τη σωστή τήρηση της συμφωνίας με την Deutsche Telekom, αναφερόμενος στο ζήτημα των πέντε μελών του διοικητικού συμβουλίου που διορίζει το ελληνικό Δημόσιο και τη δεδομένη στιγμή τελούν υπό παραίτηση:....



«Μας απασχολεί το θέμα των μελών του ΔΣ.

Και αυτό γιατί έχουν ρόλο να προσέχουν την τήρηση της συμφωνίας μεταξύ του κράτους και της Deutsche Telekom. Οσο αυτό το θέμα είναι στον αέρα, μπορεί να δημιουργηθούν προβλήματα», προέβλεψε.

Ο διοικητής του ΟΤΕ, κατά τη διάρκεια συνάντησης με δημοσιογράφους, σημείωσε ότι λόγω άλλων «καυτών προτεραιοτήτων» η κυβέρνηση «έχει περάσει τα θέματα του ΟΤΕ σε δεύτερη μοίρα», προσθέτοντας ότι «δεν έχει δώσει ακόμα το στίγμα σχετικά με το τι προτίθεται να κάνει στον Οργανισμό».

Ο κ. Βουρλούμης εξέφρασε και τη δυσαρέσκειά του για το ζήτημα της έκτακτης εισφοράς των μεγάλων επιχειρήσεων και το ενδεχόμενο να φορολογούνται τα μερίσματα σε κάθε στάδιο. Ερωτηθείς σχετικά, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ο Οργανισμός να κινηθεί νομικά αν χρειαστεί.

Σημείωσε πως δεν γνωρίζει ακόμα πως θα νομοθετηθεί η έκτακτη εισφορά για να συμπληρώσει ότι ο οργανισμός έχει κάνει τους υπολογισμούς του με βάση τη χειρότερη εκδοχή, δηλαδή της φορολόγησης σε κάθε στάδιο των μερισμάτων που εισπράττει ο ΟΤΕ: «Είναι εντελώς παράλογο να φορολογείται σε κάθε στάδιο μία εταιρεία που ζει από τα μερίσματα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα καθίσουμε σαν τις κότες να μας φορολογήσουν μέχρις εξουθενώσεως».

Τα έσοδα του ΟΤΕ από τα μερίσματα ανέρχονται σε περίπου 300 εκ. ευρώ τον χρόνο.

Πηγή http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11379&subid=2&pubid=8968875