Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2009

Απ' τον Μάρτιο και μετά, τα πορίσματα


Ανά δυάδες σχεδιάζεται να λειτουργήσουν, με τον καινούριο χρόνο, οι τέσσερις πρώτες εξεταστικές επιτροπές που ζήτησε το ΠΑΣΟΚ (Ζίμενς, ομόλογα, Βατοπέδι και χρηματιστήριο), ενώ η τελευταία, για την εξαγορά της εταιρείας «Γερμανός» από την Cosmote, που κατατέθηκε στη Βουλή, την παραμονή της ψήφισης του προϋπολογισμού, παραμένει αδιευκρίνιστο αν θα βρει το ταίρι της στο σκάνδαλο των υποκλοπών ή των Πακιστανών.



*Επίσης, το πιθανότερο είναι να πάρει τον δρόμο για τη Βουλή, μετά τα Χριστούγεννα, η πρόταση για τις υποκλοπές, στην οποία εμπλέκεται η ΕΥΠ. Στα κυβερνητικά κλιμάκια κυκλοφορεί η άποψη ότι ίσως δεν καταστεί αναγκαία η εξεταστική για το σκάνδαλο των Πακιστανών, με το σκεπτικό ότι αφορά στην ΕΥΠ, ο ρόλος της οποίας θα διερευνηθεί γενικότερα, στην εξεταστική για τις υποκλοπές.

*Στελέχη του ΠΑΣΟΚ που τάσσονται υπέρ του να πέσει «άπλετο φως» σε όλες τις υποθέσεις, επισημαίνουν ότι η ΕΥΠ δεν έχει παραδώσει ακόμα στην ΑΔΑΕ τον φάκελο των υποκλοπών, ενώ οι συγγενείς του στελέχους της VODAFONE Κ. Τσαλικίδη, που φέρεται να αυτοκτόνησε, επιμένουν ότι έχουν συγκεντρώσει πολλά στοιχεία για την υπόθεση.

*Το πρώτο «ζευγάρι» εξεταστικών θα αποτελέσουν τα σκάνδαλα Ζίμενς και ομολόγων. Το δεύτερο, του Βατοπεδίου και του χρηματιστηρίου. Για τις υποκλοπές και ΓΕΡΜΑΝΟ-COSMOTE θα ακολουθήσουν. Στη δεύτερη λέγεται ότι θα ερευνηθεί και η πώληση του ΟΤΕ στους Γερμανούς.

*Ως προς την ολοκλήρωση της διαδικασίας και την παράδοση των πορισμάτων, οι προτάσεις διίστανται. Σύμφωνα με ένα σενάριο, τα πορίσματα πρέπει να παραδοθούν μέχρι τέλος Μαρτίου, ώστε μετά την επανεκλογή του Κ. Παπούλια η χώρα να προχωρήσει απαλλαγμένη από τα σκάνδαλα.

Το δεύτερο σενάριο προκρίνει τη λειτουργία των επιτροπών διαδοχικά, με στόχο το πόρισμα της τελευταίας στη σειρά να παραδοθεί το αργότερο έως τον Ιούνιο, πριν η ολομέλεια διακόψει τις εργασίες της.

Πηγή http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=115353