Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2009

Το πλήρες κείμενο της πρότασης για την εξεταστική Γερμανός


Προς τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων
κ. Φίλιππο Πετσάλνικο
ΘΕΜΑ: Πρόταση για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση της εξαγοράς της εταιρείας «ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΕΒΕ» από την COSMOTE.
Κύριε Πρόεδρε,
Μια από τις πιο σοβαρές υποθέσεις που απασχόλησαν έντονα την κοινή γνώμη τα τελευταία χρόνια είναι αυτή της ζημιογόνου εξαγοράς της εταιρείας ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ από την COSMOTE. Η υπόθεση έχει πολλαπλές παραμέτρους, πολιτικής και οικονομικής υφής, που έχουν να κάνουν, μεταξύ άλλων, με:...



α. Προνομιακές πληροφορίες για την εξαγορά της εταιρείας ΓΕΡΜΑΝΟΣ, που επέτρεπαν τη συναγωγή συμπερασμάτων και εκτιμήσεων σχετικά με επιπτώσεις στην τιμή των μετοχών των εταιρειών ΓΕΡΜΑΝΟΣ, ΟΤΕ και COSMOTE.

β. Ενημέρωση (και άρα γνώση) της τότε ηγεσίας του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, τον Ιανουάριο του 2006, από τον τότε Πρόεδρο του Δ.Σ. του ΟΤΕ και της COSMOTE.

γ. Τεχνητή διαμόρφωση της τιμής της μετοχής της εταιρείας ΓΕΡΜΑΝΟΣ με σκοπό την κερδοσκοπία.

δ. Ασυνήθιστο όγκο συναλλαγών μετοχών της εταιρείας ΓΕΡΜΑΝΟΣ, σε περιόδους κατά τις οποίες η πρόθεση εξαγοράς από την COSMOTE δεν είχε ανακοινωθεί.

ε. Αδικαιολόγητη αύξηση της τιμής της μετοχής της εταιρείας ΓΕΡΜΑΝΟΣ από τα τέλη Νοεμβρίου του 2005 έως τον Μάιο του 2006 κατά 39% περίπου και αγορά τελικώς των μετοχών σε αυτήν την υψηλή τιμή που διαμορφώθηκε.

στ. Απουσία ελέγχων στις ως άνω συναλλαγές από τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα.

ζ. Παράλειψη της COSMOTE να αναπτύξει δικό της δίκτυο καταστημάτων και εξαγορά του δικτύου της εταιρείας ΓΕΡΜΑΝΟΣ σε τίμημα πολλαπλάσιο του ευλόγου.

Από την μεθοδευμένα υπερτιμολογημένη εξαγορά της εταιρείας ΓΕΡΜΑΝΟΣ προέκυψαν υπεραξίες και υπερκέρδη σε βάρος της COSMOTE και του ομίλου ΟΤΕ, οι διοικήσεις των οποίων είχαν οριστεί από την τότε κυβέρνηση μέσω των Γενικών Συνελεύσεων των εταιρειών.

Από την όλη μεθόδευση της εξαγοράς της εταιρείας ΓΕΡΜΑΝΟΣ, εις βάρος του δημόσιου συμφέροντος με συνολικό τίμημα 1,3 δις ευρώ, όπως τουλάχιστον δημοσιοποιήθηκε, προκύπτουν προφανείς ευθύνες και ενδεχόμενα ποινικές ευθύνες. Ανεξάρτητα όμως από την πορεία των δικαστικών ερευνών, πρέπει να διερευνηθεί η υπόθεση στο σύνολό της και να καταλογιστούν οι πολιτικές ευθύνες σε όσους ενέχονται.

Για τους λόγους αυτούς, προτείνουμε τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, σύμφωνα με το άρθρο 68 του Συντάγματος και τα άρθρα 144 και επόμενα του Κανονισμού της Βουλής, προκειμένου να διερευνηθεί η υπόθεση της εξαγοράς της εταιρείας ΓΕΡΜΑΝΟΣ, να πληροφορηθεί η Βουλή και η κοινή γνώμη την αλήθεια και να εντοπιστούν και καταλογιστούν ευθύνες σε όσους αυτές ανήκουν.

Επειδή η Πρόταση αυτή υπογράφεται από τον απαιτούμενο αριθμό Βουλευτών (άρθρο 144 παρ. 2 του Κανονισμού της Βουλής) και πληρούνται οι λοιπές απαιτούμενες προϋποθέσεις, ζητάμε να συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής προκειμένου να ληφθεί απόφαση για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής.